Hur man effektivt kan locka till och hantera gÀstbloggare i WordPress

List25 Write for Us Header Example

GÀstbloggar har blivit ett kraftfullt sÀtt att fÄ exponering. Det finns massor av artiklar pÄ webben som talar om hur man skriver ett bra gÀstinlÀgg. Vi hade dock svÄrt att hitta en artikel som tÀckte utgivarens sida. Vilka Àr fördelarna med att acceptera gÀstinlÀgg för en utgivare? Hur lockar jag gÀstbloggare? Vilka inlÀgg ska jag acceptera och vilka ska jag avvisa? Hur man effektivt hanterar gÀstbloggare? Vilken typ av WordPress-installation behöver jag? Finns det WordPress-plugins som kan hjÀlpa till? Vilka Àr saker att undvika? Om du nÄgonsin har haft dessa frÄgor Àr du pÄ rÀtt plats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du effektivt kan locka till och hantera gÀstbloggare i WordPress.

Fördelar med att ta emot gÀstinlÀgg för utgivare

Alla vet att gÀstbloggar har massor av fördelar för gÀstförfattaren eller företaget de representerar. Men vad finns det för dig som förlÀggare?

Nytt perspektiv – Varje författare ger sitt unika perspektiv med sitt skrivande. Din publik kommer att gilla lite förĂ€ndring av takten.
Ny publik – Ofta kommer gĂ€stförfattaren att dela det publicerade inlĂ€gget med sin publik.
Ny anslutning – Genom att lĂ„ta den andra personen göra gĂ€stinlĂ€gg pĂ„ din webbplats skapar du automatiskt en relation med dem. Detta ökar dina chanser att hjĂ€lpa varandra i framtiden.
Nytt brev – Du fĂ„r ett extra inlĂ€gg pĂ„ din webbplats som du inte behövde skriva. Du kan anvĂ€nda den tiden för att göra nĂ„got annat.

Nu nÀr du ser fördelarna med att acceptera gÀstinlÀgg pÄ din webbplats. Vi Àr nÀstan sÀkra pÄ att du ska börja. SÄ hur lockar du gÀstbloggare pÄ WordPress?

Attrahera gÀstbloggare i WordPress

Det finns olika sĂ€tt att locka gĂ€stbloggare pĂ„ WordPress. Det enklaste sĂ€ttet att göra detta Ă€r att skapa en “Skriv för oss” -sida pĂ„ din webbplats. Bloggar brukar göra denna sida mycket synlig. Vissa placerar lĂ€nken i sin huvudnavigering:

Andra lÀgger det efter varje inlÀgg i författarbio eller pÄ varje gÀstförfattarinlÀgg.

GÀstförfattare till handling efter författare Bio

Vissa erbjuder till och med monetÀra belöningar för gÀstförfattare.

FÄ betalt för att skriva

PoÀngen Àr att du mÄste göra det synligt att du accepterar gÀstinlÀgg pÄ din webbplats. Valet av hur framtrÀdande du vill göra det Àr upp till dig.

Ett annat sÀtt att fÄ gÀstinlÀgg Àr genom gÀstposter pÄ andra webbplatser. Ofta tenderar bloggare att Äterge gÀstinlÀgg. Detta kan fungera bra speciellt om du befinner dig i samma nisch. Sist men absolut inte minst kan du gÄ med i en grupp av gÀstbloggare. MyBlogGuest Àr överlÀgset en av de bÀsta platserna för det.

NÀr du börjar fÄ inlÀgg frÄn gÀstinlÀgg, hur bestÀmmer du vad som Àr bra och vad som inte Àr? Du mÄste stÀlla in regler.

Regler för att acceptera gÀstinlÀgg och vad man ska undvika?

Ända sedan Google har börjat slĂ„ ner pĂ„ betalda textlĂ€nkar förlitar sig SEO-företag och spammare pĂ„ gĂ€stinlĂ€gg för att hĂ€mta slacket. Av olika anledningar, oavsett hur populĂ€r din blogg Ă€r, kommer du att se Ă„tminstone nĂ„gra gĂ€stinlĂ€gg förfrĂ„gan. NĂ€r din blogg Ă€r relativt ny och du fĂ„r en gĂ€stförfrĂ„gan blir du riktigt upphetsad. I den spĂ€nningen tenderar du att göra misstaget att godkĂ€nna inlĂ€gg som inte Ă€r lika bra eller till och med av lĂ„g kvalitet. HĂ€r följer nĂ„gra regler som vi följer:

FrĂ„ga vilket nyckelord / bakĂ„tlĂ€nkar du vill ha? – PĂ„ grund av WPBeginners rang och auktoritet nĂ€rmar sig mĂ„nga SEO-företag och spammare oss. Ofta Ă€r dessa företag mycket knepiga med bakĂ„tlĂ€nkar. De kommer aldrig att ange vilket företag de skriver för. Du kan inte berĂ€tta med deras e-post eftersom de anvĂ€nder nĂ„gon generisk gmail- eller yahoo-e-postadress. Vi vill inte lĂ€nka till nĂ„gon skrĂ€ppostsida (t.ex. porr, blĂ€ckstrĂ„leskrivare, bilförsĂ€kringsbolag etc.). Vi vill inte heller lĂ€nka till specifikt nyckelord. Nu om du inte stĂ€ller den hĂ€r frĂ„gan innan hĂ€nder, kommer de att skriva artikeln Ă„t dig och lĂ€gga till bakĂ„tlĂ€nken. Vid denna punkt, om du avvisar deras inlĂ€gg, ser det typiskt dĂ„ligt ut. Det Ă€r bĂ€st att inte slösa bort tid, sĂ„ ta bort det hĂ€r.

Be om Ă€mnesidĂ©er och sammanfattning före det sista inlĂ€gget – Ofta tenderar dessa SEO-företag och spammare att ha förskrivna artiklar. SĂ„ de kommer att sĂ€ga att vi vill skriva för din blogg, men de föreslĂ„r inte idĂ©er. Om du sĂ€ger bara skicka gĂ€stposten sĂ„ kommer du att Ă„ngra det beslutet. Eftersom chansen Ă€r stor kommer du att fĂ„ ett förskrivet inlĂ€gg som har publicerats pĂ„ mĂ„nga webbplatser. Det Ă€r alltid bĂ€st att be dem om Ă€mneidĂ©er tillsammans med en kort sammanfattning. Detta visar hur kvalificerade de Ă€r.

Acceptera aldrig generiska eller listposter – Vi fĂ„r var som helst frĂ„n 5 till 10 gĂ€stinlĂ€ggsinlĂ€mningar dagligen. Majoriteten av dem Ă€r generiska inlĂ€gg eller idĂ©er till listposter. Exempel Ă€r “SĂ„ hĂ€r stĂ€ller du in din WordPress-blogg”. Seriöst, tror du inte att vi redan har tĂ€ckt det Ă€mnet redan. Eller sĂ„ skulle det vara som “15 bĂ€sta SEO-plugins”. Behöver vi verkligen 15 plugins? Vi fĂ„r massor av sĂ„dana förslag och vi tar bort dem automatiskt.

Om du tror att ett gÀstinlÀgg kommer att hjÀlpa dina anvÀndare, bör du acceptera det.

InstÀllning för att acceptera gÀstbloggare i WordPress

Nu nÀr du vet hur man lockar gÀstbloggare pÄ WordPress och vad man ska undvika, kommer det oss till punkten för vilken typ av installation du behöver? Hur accepterar jag gÀstinlÀgg? Hur hanterar jag gÀstinlÀgg? LÄt oss ta en titt pÄ de alternativ du har.

Metod för individuella anvÀndarkonton

Detta Àr en av de vanliga metoderna. Du skapar ett konto för anvÀndaren pÄ din blogg. Detta ger dem tillgÄng till din backend vilket gör det enkelt för dig att hantera saker. GÀstförfattaren kan formatera inlÀggen, ladda upp bilder etc. För att inte nÀmna, det visar ocksÄ din anvÀndare som skapade inlÀgget eftersom författarnamnet Àr annorlunda. Din publik kan vÀlja att följa en viss gÀstförfattare genom att gÄ till sin författarprofil pÄ din blogg. Allt detta lÄter bra, men det finns nÄgra viktiga aspekter som du bör övervÀga.

De flesta gÀstförfattare Àr engÄngsaffischer. Betydande chanser Àr att de inte kommer att skicka mer Àn en gÀstpost. Det Àr inte meningsfullt att ha sÄ mÄnga lösa Àndar pÄ din webbplats. Visst att du kan inaktivera eller lÄsa ett anvÀndarkonto i WordPress, men du bör vara lite mer försiktig.

Du vill se till att du vĂ€ljer dina roller klokt. Du kan antingen tilldela dina gĂ€stförfattare rollen som “författare”, men du mĂ„ste se till att du tar bort nĂ„gra av deras privilegier som att publicera inlĂ€gg, redigera publicerade inlĂ€gg och ta bort publicerade inlĂ€gg. Alternativt kan du tilldela dem rollen som en bidragsgivare och bara ge dem rĂ€tt att ladda upp bilder / filer. Du bör anvĂ€nda Justin Tadlocks medlemmar-plugin för att göra rollĂ€ndringar (dvs. lĂ€gga till / ta bort behörigheter). Om du vill se funktioner / privilegier som varje anvĂ€ndarroll har, kolla in den hĂ€r tabellen pĂ„ WordPress codex.

Den hÀr metoden fungerar utmÀrkt för webbplatser som har flera författare, men om du har engÄngsbloggare bör du nog övervÀga metoden nedan.

Generic Guest Blogger-konto

Du kommer att mÀrka flera bloggar inklusive vÄra egna med ett generiskt gÀstbloggerkonto. Det hÀr Àr nÀr du bara skapar ett specifikt konto och kallar det Guest Blogger. Alla gÀstinlÀgg som publiceras kan kopplas till detta konto. Sedan lÀgger du till i början av artikeln vem den ursprungliga författaren var. Sedan mot slutet av inlÀgget lÀgger du till deras författarbio. HÀr Àr ett exempel pÄ ett gÀstinlÀgg pÄ WPBgeinner.

SÄ hur accepterar du inlÀgg? Det finns nÄgra sÀtt. Du kan anvÀnda den gammaldags e-postmetoden. Be gÀstförfattaren att skriva inlÀgget i ett Word-dokument. Spara den i en blixtlÄs tillsammans med alla bilder och skicka den till dig. Detta Àr en ganska vanlig metod som vi har sett anvÀndas. Alternativt kan du anvÀnda Gravity Forms. Skapa en lösenordsskyddad sida pÄ din webbplats bara för dina gÀstbidragare. Skapa ett tyngdkraftsformulÀr dÀr och anvÀnd deras avancerade inlÀggsfÀlt för att samla in informationen.

Du kan göra andra snygga saker liksom att skriva om gÀstförfattarens namn med anpassade fÀlt. Du kan göra samma sak med författarbio och fÄ det att integreras sömlöst med din design. Oavsett vad du gör, se bara till att det Àr framtidssÀkert.

Slutsats

Vi hoppas att vi har svarat pÄ alla frÄgor. Ville bara pÄminna dig: Ge aldrig nÄgon administratörsnivÄ tillgÄng till din webbplats om du inte helt litar pÄ dem. Om du har nÄgra frÄgor eller vill lÀgga till dina synpunkter angÄende gÀstblogging och WordPress, skulle vi gÀrna höra frÄn dig i kommentarerna.