Hur man enkelt skapar en responsiv WordPress-glidare med ensamrÀtt

Hur man enkelt skapar en responsiv WordPress-glidare med ensamrÀtt

Skjutreglage anvÀnds ofta pÄ förstasidan pÄ affÀrs- eller portföljwebbplatser. Det finns hundratals WordPress-skjutinsticksprogram dÀr ute, alla med sina egna funktioner. Vi har dock hört frÄn vÄra anvÀndare att de flesta skjutinsticksprogram bara Àr för komplicerade för dem. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt lÀgger till en WordPress-skjutreglage pÄ din webbplats med Soliloquy. MÄlet hÀr Àr att hitta det bÀsta WordPress-skjutprogrammet som Àr lÀtt att anvÀnda, fungerar med alla teman och Àr lyhört vilket betyder att det passar alla skÀrmar (smartphones, stationÀra datorer och surfplattor).

Varför anvÀnda Soliloquy som din WordPress-skjutreglage?

Soliloquy Àr ett robust responsivt WordPress-skjutreglage-plugin rikt pÄ funktioner, och det Àr ganska enkelt att hantera. HÀr Àr nÄgra av de saker som vi gillar med Soliloquy jÀmfört med andra plugins:

Soliloquy följer WordPress-kodningsstandarder och bÀsta praxis. Den anvÀnder en anpassad posttyp för att hantera reglagen vilket gör det lÀttare att importera / exportera reglagen med vilken WordPress-sÀkerhetskopieringslösning som helst. Det Àr 100% klart för översÀttning vilket Àr perfekt för internationell publik. Det Àr SEO-vÀnligt. Du kan lÀgga till metadata, titlar, alt-text och bildtexter till varje bild. Ajax-driven drag-drop-bildsortering gör det vÀldigt enkelt att anvÀnda. Responsiv WordPress-skjutreglage med touch-swipe-stöd för beröringsaktiverade enheter som smartphones och surfplattor. UtvecklarvÀnligt med bra dokumentation och 50+ krokar och filter. Du kan enkelt vitmÀrka det om det behövs.

Bortsett frÄn alla funktioner Àr Soliloquy ganska överkomligt jÀmfört med andra insticksprogram. Basalternativet Àr endast $ 19. WPBeginner-anvÀndare fÄr en exklusiv 25% rabatt genom att anvÀnda Soliloquy-kupongen som gör affÀren Ànnu bÀttre. AnvÀnd kod: WPBEGINNER.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Skapa en WordPress Slider med Soliloquy

Det första du behöver göra Àr att köpa Soliloquy. NÀr du har Soliloquy mÄste du installera och aktivera den (se hur du installerar ett WordPress-plugin). Efter aktivering lÀgger plugin till en ny Soliloquy-meny i din WordPress-administratör. Om du klickar pÄ den kommer du till glidlistans sida som kommer att vara tom eftersom du inte har skapat nÄgra skjutreglage Ànnu. För att lÀgga till en ny skjutreglage, klicka pÄ Soliloquy »LÀgg till nytt.

Du vill börja med att lÀgga till reglaget. Klicka sedan pÄ knappen. En popup, ungefÀr som WordPress-medieuppladdaren som standard, visas. Du kan ladda upp bilder till din bild, vÀlja bilder frÄn mediebiblioteket, lÀgga till videobilder genom att lÀgga till webbadresser till YouTube- eller Vimeo-videor eller skapa en HTML-bild.

För att lÀgga till en video som en bild mÄste du ladda upp din video till antingen YouTube eller Vimeo (lÀs varför du aldrig ska ladda upp en video till WordPress). NÀr du har videon URL, helt enkelt klistra in den och Soliloquy tar hand om resten.

NÀr det gÀller HTML-bilder mÄste du klistra in HTML-koden. Denna html kan vara vad du vill. Ett exempel kan vara att lÀgga till ett e-postformulÀr för ditt nyhetsbrev eller en uppmaningsknapp.

I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar en bildreglage i WordPress. Klicka pÄ för att ladda upp bilder frÄn din dator.

Ladda upp bildglas i Soliloquy för att skapa din WordPress-skjutreglage

NĂ€r du vĂ€l har valt bilderna kommer de att laddas upp till ditt mediebibliotek. Klicka pĂ„ knappen för att lĂ€gga till dessa bilder i din skjutreglage. NĂ€r du har infogat dina bilder kan du konfigurera andra alternativ pĂ„ sidan LĂ€gg till ny skjutreglage. Även om du kan justera standardreglestorleken, gör den responsiva förmĂ„gan det att automatiskt justera för mindre skĂ€rmar. Standardstorlekarna Ă€r den relativa punkten eftersom din skjutreglage justerar sig pĂ„ olika enheter.

InstÀllningar för skjutreglage

Bland andra alternativ kan du vÀlja skjutreglagehastighet, bildanimeringseffekt, övergÄngseffekt etc. NÀr du Àr nöjd med instÀllningarna klickar du pÄ publiceringsknappen för att spara reglaget och göra det offentligt tillgÀngligt.

LÀgga till en WordPress-skjutreglage i inlÀgg / sida

Nu nĂ€r du har skapat reglaget Ă€r nĂ€sta steg att infoga reglaget i ett inlĂ€gg eller en sida. Öppna inlĂ€ggsredigeraren, vĂ€lj platsen dĂ€r du vill lĂ€gga till skjutreglaget och klicka pĂ„ knappen bredvid medieuppladdaren.

SÀtt in reglaget i ett WordPress-inlÀgg eller -sida

Du kommer att se rutor för varje skjutreglage du har skapat. VÀlj skjutreglaget som du vill infoga och klicka sedan pÄ knappen.

VĂ€lj ett skjutreglage som du vill infoga

Detta lÀgger till en kortkod i ditt inlÀgg. Du kan nu spara eller förhandsgranska ditt inlÀgg och se reglaget i aktion.

Redigera och uppdatera en WordPress-skjutreglage med Soliloquy

Det fantastiska med att skapa en WordPress-skjutreglage med Soliloquy Àr att du kan redigera reglaget nÀr du vill utan att redigera inlÀgget eller sidan dÀr du har satt in reglaget. Klicka bara pÄ ikonen Soliloquy i administratörssidfÀltet och klicka sedan pÄ Redigera-lÀnken under reglaget som du vill uppdatera.

Redigering av en skjutreglage med ensamrÀtt

LÄt oss nu redigera reglaget vi skapade ovan. Kom ihÄg att vi berÀttade att skjutreglagen som skapats med Soliloquy Àr SEO-vÀnliga. Du kan lÀgga till metabeskrivningar, titel, URL och bildtexter till dina enskilda bilder. Klicka pÄ redigeringsknappen bredvid en enskild bild i reglaget.

Ändra en bild i skjutreglaget

Detta öppnar en popup dÀr du kan ange bildtitel, alt-text, lÀnka din bild till en URL och ange en bildtext. Du kan ocksÄ anvÀnda HTML i din bildtext om du vill lÀgga till ett nyhetsbrevsformulÀr. NÀr du har angett metainformationen för bilden, klicka pÄ knappen Spara bild.

Ange metadata för bilder i ett WordPress-skjutreglage som skapats med Soliloquy

Dina Àndringar Äterspeglas automatiskt i skjutreglaget varhelst det Àr inbÀddat pÄ din webbplats.

LĂ€gga till Soliloquy WordPress-reglaget i mallar och widgets

Soliloquy levereras med en widget som du kan anvÀnda för att lÀgga till en skjutreglage i valfritt widgetiserat omrÄde pÄ din webbplats. GÄ till Utseende »Widgets och dra och slÀpp Soliloquy-widgeten till sidofÀltet. Du kommer att se listan över bilder du har skapat. VÀlj den du vill infoga och spara widgeten. Eftersom skjutreglagen som skapats med Soliloquy Àr lyhörda kommer de automatiskt att justeras sÄ att de passar sidofÀltets bredd.

Med Soliloquy-widgeten kan du lÀgga till skjutreglage i sidofÀltet

Varje Soliloquy-skjutreglage har sin egen unika kortkod och en funktion. Du kan anvÀnda den hÀr funktionen för att lÀgga till skjutreglaget var som helst i dina temamallfiler. För att fÄ funktionskoden, klicka pÄ ikonen Soliloquy i din WordPress-administratör. Detta visar listan med skjutreglage som du har skapat tillsammans med kortkoden och funktionen bredvid skjutreglaget. Kopiera och klistra in funktionskoden dÀrefter.

LÀgga till en skjutreglage i temamallar med hjÀlp av en funktion

Slutgiltiga tankar

Soliloquy Àr en av de bÀttre WordPress-reglaget för plugins som vi har sett pÄ marknaden. Lita pÄ oss, vi har testat mÄnga av dem. Efter omfattande anvÀndning av Soliloquy Àr vi verkligen imponerade av dess hastighet och kraft.

De flesta reglaget plugins Àr uppblÄsta med kod och Àr dÄligt dokumenterade. Soliloquy Àr lÀtt och snabb. Den Àr byggd för bÄde anvÀndare och utvecklare. De har gjort ett bra jobb för att följa alla WordPress-standarder samtidigt som reglaget Àr extremt enkelt att anvÀnda för nybörjare. Deras koddokumentation gör det enkelt för andra utvecklare att anpassa och utöka funktionaliteten efter behov.

Vi kan lÀtt sÀga att Soliloquy nu har flyttat upp som vÄrt # 1 val för ett WordPress-skjutreglage-plugin.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till ett skjutreglage pÄ din WordPress-webbplats. För feedback och frÄgor vÀnligen lÀmna en kommentar nedan. Glöm inte att följa oss pÄ Twitter @wpbeginner.