Hur man enkelt skapar responsiva WordPress-bildgallerier med Envira

Hur man enkelt skapar responsiva WordPress-bildgallerier med Envira

Har du försökt skapa ett bildgalleri i WordPress bara för att upptÀcka att den inbyggda funktionaliteten saknar nÄgra viktiga funktioner? Ja, det finns flera plugins för WordPress-gallerier som lovar att leverera, men de flesta Àr svÄra att anvÀnda och gör din webbplats vÀldigt lÄngsam. Jo din sökning efter det bÀsta galleriprogrammet Àr över. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt skapar responsiva bildgallerier i WordPress med Envira Gallery.

Varför Envira Gallery Àr bÀttre?

Om du driver en fotograferings- eller portföljwebbplats med mÄnga foton, kÀnner du redan till problemen som följer med att skapa ett bildgalleri (webbplatshastighet, brist pÄ organisation, webblÀsarkompatibilitet, enhetskompatibilitet och svÄr installation).

NÀr Thomas Griffin, en vÀlrenommerad WordPress-utvecklare, meddelade lanseringen av Envira Gallery, bad vi om en recensionskopia. FrÀmst för att vÄra kunder och anvÀndare ofta ber oss om rekommendationer för de bÀsta sÀtten att skapa ett WordPress-galleri.

SÄ snart vi installerade pluginet insÄg vi hur enkelt det var att anvÀnda. Det andra vi mÀrkte var hastigheten. Till skillnad frÄn andra plugin-program för gallerier var Envira extremt snabb medan den fortfarande kom packad med funktioner som responsiv design, lightbox och bildspelfunktion, anpassad CSS etc. För att inte tala om det har andra tillÀgg som skydd som hjÀlper dig att skydda dina bilder, taggar som hjÀlper du ordnar alla dina bilder, djuplÀnkning, helskÀrm, överstorlek och mer.

Nu nÀr vi har konstaterat att Envira verkligen Àr mycket bra, lÄt oss ta en titt pÄ processen att skapa ett bildgalleri med Envira.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

LĂ€gga till ett responsivt bildgalleri med Envira Gallery

Eftersom Envira Àr ett betalt plugin Àr det första du behöver göra att köpa Envira Gallery. Det finns olika planer tillgÀngliga för olika budgetar och behov. NÀr du har köpt pluginet mÄste du installera och aktivera det. Se vÄr guide om hur du installerar plugins i WordPress.

Efter aktivering kommer plugin-programmet att lÀgga till ett nytt menyalternativ i ditt WordPress-administrationssidfÀlt. För att skapa ett nytt galleri mÄste du gÄ till Envira Gallery »LÀgg till nytt.

Du kan ladda upp foton eller bilder frÄn din dator eller vÀlja dem frÄn ditt WordPress-mediebibliotek.

NÀr du vÀl har valt bilderna kommer du att kunna se miniatyrerna.

Miniatyrbilder av galleribilder

Du kan ordna bilder genom att helt enkelt dra och slÀppa dem i den ordning du vill visa.

Du kan ocksÄ infoga bildmetadata som titel och alt-tagg genom att klicka pÄ pennikonen pÄ varje bild.

Med Envira kan du lÀgga till HTML i bildrubriken. Du kan ocksÄ lÀgga till en lÀnk till vilken sida eller webbplats som helst i fÀltet.

LĂ€gga till bildmetadata

NÀr du vÀl Àr nöjd med metadata kan du klicka pÄ fliken för att konfigurera instÀllningarna för bildgalleriet.

Du kan vÀlja hur du vill visa just detta galleri. Du kan vÀlja kolumner, galleritema, temat för galleriljuslÄdor etc.

Basplugin kommer bara med ett galleri och ljusbox-tema. Du kan dock installera ytterligare teman som Àr tillgÀngliga tillÀgg frÄn pluginwebbplatsen.

Konfigurera galleriinstÀllningar

PÄ fliken kan du konfigurera instÀllningar för den ljuslÄda som anvÀnds för att visa hela bilderna nÀr de klickas.

Du kan vÀlja titeldisplay, pilvisning, dölja eller visa ljusfÀltets verktygsfÀlt bland andra instÀllningar.

LjusboxinstÀllningar

NÀr du har stÀllt in dina ljusboxinstÀllningar, blÀddra ner till botten av fliken lightbox till miniatyravsnittet.

Dessa miniatyrer visas under ljusrutan nÀr en anvÀndare klickar pÄ en bild. Det lÄter anvÀndare blÀddra i galleriet genom att klicka pÄ en miniatyrbild.

Visa miniatyrer med ljusrutan

NÀr du Àr nöjd med dina galleriinstÀllningar mÄste du trycka pÄ knappen för att göra detta galleri tillgÀngligt.

Efter publicering kommer du att kunna se kortkoderna som du kan infoga i ett inlÀgg, en sida eller en widget för att visa ditt galleri.

Gallerikortkoder

LÀgga till ett galleri direkt i ett inlÀgg, en sida eller en anpassad inlÀggstyp

Envira lĂ„ter dig lĂ€gga till gallerier direkt frĂ„n din redigeringsskĂ€rm för inlĂ€gg. Skapa helt enkelt ett nytt inlĂ€gg / sida eller redigera ett spĂ€nnande. Du kommer att mĂ€rka en ny “LĂ€gg till galleri” -knapp ovanför inlĂ€ggsredigeraren.

LÀgga till ett galleri i ett inlÀgg eller en sida

Detta visar en popup som visar de gallerier du har skapat med Envira Gallery. VÀlj galleriet du vill lÀgga till och klicka sedan pÄ Infoga-knappen.

Infoga galleri i inlÀgget

Du kommer att mÀrka att Envira Gallery-kortkoden visas i postredigeraren.

Du kan nu spara eller publicera ditt inlÀgg. Besök din webbplats för att se ditt responsiva WordPress-galleri i aktion.

Beroende pÄ din licensplan kommer Envira Gallery ocksÄ med ytterligare tillÀgg som du kan installera för att utöka funktionaliteten. Det finns 30 tillÀgg tillgÀngliga nÀr denna artikel skrivs.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att skapa responsiva bildgallerier i WordPress med Envira. För frÄgor och feedback kan du hitta oss pÄ Twitter eller lÀmna en kommentar nedan.