Hur man fixar WordPress-uppdatering misslyckades / publicering misslyckades fel

Fixing the updating failed or publishing failed error in WordPress post editor

Försöker du fixa WordPress-uppdateringen misslyckades eller publicera misslyckades fel pÄ din webbplats?

Ibland kan det hÀnda att uppdateringen misslyckades eller publiceringen misslyckades nÀr du redigerar ett inlÀgg eller en sida. Detta fel ger inga ledtrÄdar, vilket gör det sÀrskilt svÄrt för nybörjare.

I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt fixar WordPress-uppdateringsfel. Vi kommer ocksÄ att förklara vad som orsakar problemet och hur man kan undvika detta i framtiden.

Vad orsakar uppdatering misslyckades eller publicering misslyckades fel i WordPress?

UnderlĂ„tenhet att kommunicera med WordPress REST API orsakar felet ‘Uppdatering misslyckades’ eller ‘Publicering misslyckades’ i WordPress.

Uppdatering av failr eller Publicering misslyckades i WordPress-redigeraren

I grund och botten anvĂ€nder WordPress ibland en uppsĂ€ttning API: er (programmeringsmetoder) som heter ‘REST API’ för att skicka och ta emot förfrĂ„gningar till WordPress-databasen.

Om det inte gÄr att skicka och ta emot dessa förfrÄgningar kanske vissa delar av din WordPress-webbplats inte kan fungera. Detta inkluderar WordPress-blockredigeraren, som anvÀnder API: t för att skicka uppdaterings- och publiceringsförfrÄgningar till WordPress.

Varför kan WordPress inte anvÀnda REST API?

Nu kanske du undrar att om jag inte gjorde nÄgra Àndringar pÄ min webbplats, varför slutade REST API fungera pÄ egen hand?

Det finns ett antal scenarier som kan hindra WordPress frÄn att anvÀnda REST API. Du kanske till exempel inte Àr ansluten till internet eller har tappat anslutningen.

Andra orsaker kan vara lite mer komplicerade. Du kan till exempel av misstag ha Àndrat webbadressen, ett WordPress-plugin kan orsaka problemet, eller en tredje parts tjÀnst kan blockera API-samtalen.

Med det sagt, lÄt oss ta en titt pÄ hur man felsöker och fixar WordPress-uppdateringsfel.

Steg 1. Kontrollera din internetanslutning och webbadress

Den vanligaste orsaken till uppdatering av misslyckade fel i WordPress Àr att förlora WiFi-anslutningen. Om din dator tappar internetanslutningen nÀr du skriver ett blogginlÀgg kommer WordPress inte att spara dina Àndringar.

Se till att du Àr ansluten till internet genom att besöka andra webbplatser i en ny webblÀsarflik.

Om ditt internet fungerar bra Àr nÀsta sak du vill kontrollera din WordPress-webbadressinstÀllning.

GÄ helt enkelt till InstÀllningar »AllmÀnt och se till att alternativen för webbadress och WordPress-adress Àr korrekta. För de flesta webbplatser bör du ha samma webbadresser i bÄda fÀlten.

WordPress-webbadressinstÀllning

Om webbadressinstÀllningarna pÄ din webbplats ser ok ut och du Àr ansluten till internet kan du gÄ vidare till ytterligare felsökning.

Steg 2. Kontrollera REST API-status med hjÀlp av WordPress Site Health

WordPress levereras med ett inbyggt webbplatshÀlsovÀrktyg som visar viktig information om webbplatsens sÀkerhet och prestanda.

GÄ helt enkelt till Verktyg »WebbplatshÀlsa sidan för att visa rapporten. Om REST API inte fungerar kommer du att se det under rekommenderade förbÀttringar som.

REST API-fel i WordPress Site Health

Det kan ocksÄ visa dig felsökningsinformation som kan förklara vad som hÀnde nÀr WordPress ringde REST API-samtalet. Att studera detta kan ge dig en aning om vilket plugin eller tredje parts tjÀnst som kan orsaka problemet.

Men om det inte ger dig nÄgon aning kan du gÄ vidare till nÀsta steg.

Steg 3. Inaktivera alla dina WordPress-plugins

Om ett WordPress-plugin orsakar att REST API inte fungerar bra, Àr det enklaste sÀttet att ta reda pÄ det genom att inaktivera alla dina WordPress-plugins.

Du kan gÄ till Plugins »Installerade plugins och markera rutan för att vÀlja alla plugins. DÀrefter anvÀnder du rullgardinsmenyn Bulk Actions för att inaktivera alla plugins.

Inaktivera alla WordPress-plugins

Efter det kan du gÄ till skÀrmen för redigering av inlÀgg och försöka uppdatera. Om uppdateringen misslyckades försvinner betyder det att en av dina plugins orsakade problemet.

Du kan nu börja aktivera dina WordPress-plugins en i taget och försöka reproducera felet. NÀr du har hittat pluginet som orsakar problemet kan du söka support frÄn plugin-författaren eller hitta ett alternativt plugin.

Å andra sidan, om inaktiveringen av alla WordPress-plugins inte gjorde att felet försvann, fortsĂ€tt sedan till nĂ€sta steg.

Steg 4. Kontrollera webbplatsens brandvÀggstjÀnst

Om du anvÀnder en webbplats-brandvÀggstjÀnst som Sucuri eller Cloudflare, finns det en chans att dessa tjÀnster kan blockera REST API-förfrÄgningar.

Detta kan hÀnda om deras brandvÀggsfilter anser att din IP-adress Àr misstÀnkt. De kan ocksÄ blockera REST API-förfrÄgningar om din webbplats Àr under pÄgÄende DDOS-attack.

Om du anvÀnder Cloudflare kan du tillfÀlligt inaktivera Cloudflare för att se om det löser problemet.

Normalt hittar du Cloudflare-instÀllningar under avsnittet DomÀner pÄ din vÀrdinstrumentpanel. Bluehost-anvÀndare kan hitta under Mina webbplatser »Hantera» Prestanda flik.

Inaktivera tillfÀlligt Cloudflare i Bluehost

Om du anvÀnder Sucuri kan du kontakta deras supportteam och de kan vitlista din IP-adress eller meddela dig vad som orsakar problemet.

Plugins och brandvÀggstjÀnster Àr den vanligaste orsaken till det fel som uppdaterades misslyckades. Men om du fortfarande ser felet, finns det nÄgra fler saker du kan göra.

Steg 5. Aktivera och granska WordPress Debug Log

WordPress levereras med inbyggd funktion för att hÄlla en logg över alla WordPress-fel. Det loggar inte REST API-felen, men det hjÀlper dig att se om det finns nÄgra andra problem som kan orsaka felet.

LÀgg bara till följande rader i din wp-config.php-fil.


// Change WP_DEBUG to true

define( 'WP_DEBUG', true );

// Keep a log of WordPress errors

define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Glöm inte att spara dina Àndringar och ladda upp filen tillbaka till din server. Du kan nu försöka publicera eller uppdatera ett inlÀgg i WordPress för att reproducera felet.

DÀrefter kan du ansluta till ditt WordPress-vÀrdkonto med en FTP-klient och gÄ till / wp-content / folder. HÀrifrÄn kan du ladda ner filen debug.log till din dator.

Felsöka loggfilen i WordPress

Du kan öppna felsökningsfilen i en textredigerare som anteckningsblock. Det kan innehÄlla nÄgra fel, varningar eller meddelanden som fÄngas av WordPress nÀr du arbetade pÄ din webbplats eller nÀr en anvÀndare besökte den.

Felsök loggfil som visar PHP-fel i WordPress

Om du ser nÄgot som pekar pÄ ett plugin- eller temafil, kan detta vara ett anvÀndbart tips. Du kan dÄ nÀmna detta fel nÀr du ber om support pÄ WordPress.org-forum eller frÄn din webbhotell.

Steg 6. Byt tillfÀlligt till Classic WordPress Editor

En tillfÀllig lösning pÄ detta fel Àr att aktivera den klassiska redigeraren. Det Àr den gamla WordPress-redigeraren som inte förlitar sig pÄ REST API för att uppdatera och publicera innehÄll.

Du kan aktivera det genom att helt enkelt installera och aktivera pluginprogrammet Classic Editor. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du aktiverar den klassiska redigeraren i WordPress.

Efter aktivering kan du helt enkelt redigera det inlÀgg du arbetade med. Du skulle kunna spara och publicera det utan att uppdateringen misslyckades eller publicerade misslyckades i WordPress.

Klassisk redaktör

Sista steget: Be om support

Om allt annat misslyckas kan du behöva be om support. Du kan börja med att direkt kontakta din webbhotell. De har tillgÄng till serverloggar och ytterligare verktyg. Det kan ocksÄ orsakas av en felkonfigurerad server eller fel i slutet.

Du kan ocksÄ söka hjÀlp pÄ WordPress.org-forum eller WPBeginner Facebook Group dÀr andra experter och anvÀndare kan hjÀlpa dig att ÄtgÀrda felet.

För mer information, se vÄr artikel om hur man ordentligt kan be om WordPress-support och fÄ det.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att fixa WordPress-uppdateringen misslyckades eller publiceringsfel. Du kanske ocksÄ vill bokmÀrka vÄr kompletta guide om de vanligaste WordPress-felen och hur du ÄtgÀrdar dem.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.