Hur man flyttar inlÀgg till kategorier och taggar i WordPress

Hur man flyttar inlÀgg till kategorier och taggar i WordPress

MÄnga WordPress-nybörjare blir ofta förvirrade om kategorier och taggar. Du kan sluta anvÀnda för mÄnga kategorier eller taggar innan du inser att du gjorde det fel. Det verkliga problemet kommer nÀr du bestÀmmer dig för att reda ut saker. Beroende pÄ hur mÄnga inlÀgg du har kan det vara en skrÀmmande uppgift. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan flytta inlÀgg till kategorier och taggar i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Bulk Move. Vid aktivering mÄste du gÄ till Verktyg »Bulk Move för att flytta dina inlÀgg.

Detta verktyg lÄter dig flytta alla inlÀgg frÄn en kategori till en annan. Allt du behöver göra Àr att vÀlja kategori A i den vÀnstra rullgardinsmenyn och kategori B i den högra rullgardinsmenyn. Efter det Àr det bara att trycka pÄ knappen och plugin kommer att överföra alla inlÀgg frÄn kategori A till kategori B.

PÄ samma sÀtt kan du ocksÄ flytta inlÀgg mellan taggar. VÀlj bara en tagg vars inlÀgg du vill flytta och vÀlj sedan taggen dit du vill att inlÀgg ska flyttas.

Bulk Move-plugin flyttar bara dina inlÀgg frÄn en kategori eller tagg till en annan. Det tillÄter dig inte att flytta kategorier till taggar, taggar till kategorier eller andra anpassade taxonomier. Om du vill flytta kategorier mellan olika taxonomier, ta en titt pÄ vÄr guide om hur man sammanfogar och massredigerar kategorier och taggar i WordPress. Vi har ocksÄ en handledning om hur du konverterar WordPress-sidor till inlÀgg, inlÀgg till sidor eller nÄgon annan anpassad inlÀggstyp.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att flytta inlÀgg mellan kategorier och taggar i WordPress. För feedback och frÄgor kan du lÀmna en kommentar nedan, eller sÄ kan du gÄ med pÄ Twitter.