Hur man förbÀttrar WordPress-sökning med Amazon CloudSearch med Lift

Hur man förbÀttrar WordPress-sökning med Amazon CloudSearch med Lift

Det Àr ingen hemlighet att den inbyggda WordPress-sökfunktionen inte Àr sÄ bra. MÀnniskor har försökt förbÀttra sin sökning pÄ webbplatsen genom att anvÀnda alternativ som Google Custom Search eller en av de mÄnga befintliga plugins som pÄstÄr sig förbÀttra sökfunktionen. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du installerar och konfigurerar Lift: Sök efter WordPress-plugin för att förbÀttra din standard WordPress-sökfunktion genom att utnyttja Amazon CloudSearchs sökkraft. Oroa dig inte, det Àr inte sÄ svÄrt som det lÄter. Du behöver inte skriva en enda kodrad.

Funktioner

Lyft: Sök drivs av Amazon CloudSearch, som aktivt underhÄller ett index över dokument pÄ din webbplats och ger mer relevanta resultat. Det kan söka i din blogg, sÄvÀl som bilder och andra media som laddas upp med hjÀlp av Media uploader. Plugin kommer med en sökwidget för att ersÀtta standard WordPress-sökwidget. Fungerar med alla WordPress-teman och integrerar sig sömlöst med standardsökmallen. För föranvÀndare finns malltaggar tillgÀngliga som de kan anvÀnda för att skapa egna anpassade mallar.

Minimikrav

Lift: Sök anvÀnder Amazon Web Services CloudSearch-app för att skapa ett index över din webbplats. För att anvÀnda detta plugin behöver du ett Amazon Web Services-konto med CloudSearch aktiverat. Du kan registrera dig för Amazon Web Services-konto. Under registreringen ombeds du att ange kreditkortsinformation. AWS har flera fakturerings- och prissÀttningsplaner, men det finns ingen registreringsavgift.

I andra krav behöver du PHP version 5.3 och WordPress verson 3.4.2 eller senare. Utan de senaste versionerna kan plugin-programmet inte aktiveras med ett dödligt felmeddelande.

SÄ hÀr installerar och installerar du Lift: Sök efter WordPress

Installera och aktivera Lift: Sök efter WordPress-plugin. NÀr det vÀl Àr aktiverat tar plugin-programmet dig steg för steg för att konfigurera och integrera Lift: Search med ditt Amazon Web Services-konto. Du mÄste ange AWS-kontoÄtkomst och kontohemliga nycklar. GÄ till ditt AWS-konto och klicka pÄ SÀkerhetsuppgifter under fliken Mitt konto / konsol överst.

PÄ sidan SÀkerhetsinformation hittar du din kontoÄtkomst och hemliga nycklar.

Kopiera och klistra in dessa nycklar i Lift: Sök konfigurationsguiden och klicka pÄ Spara konfiguration.

I nÀsta steg kommer du att bli ombedd att tillhandahÄlla den domÀn du vill anvÀnda med CloudSearch. Om domÀnen inte finns med i ditt CloudSearch försöker Lift: Search skapa och lista den. NÀr installationen Àr klar kan du besöka Lift: Search instrumentpanel dÀr du kan hantera instÀllningar.

Konfigurera Lift: SökinstÀllningar

Lift: Search erbjuder ett mycket enkelt och rent grĂ€nssnitt dĂ€r du kan övervaka indexeringen av dina dokument. Den visar en grön “All Clear” -flagga nĂ€r allt fungerar bra, orange flagga om nĂ„got hindrar Lift: Sök frĂ„n att ansluta eller synkronisera dokument med CloudSearch och röd flagga nĂ€r det har nĂ„gra kritiska problem. Det finns en meddelandelogg i slutet dĂ€r du kan se en detaljerad beskrivning av felet och lösa det.

Du kan ocksÄ stÀlla in tidsintervallet för synkronisering. För större och livligare webbplatser med frekventa uppdateringar bör detta intervall vara minimalt, men för webbplatser med mindre frekventa uppdateringar kan detta intervall justeras i enlighet med detta. Medan du justerar dessa instÀllningar, kom ihÄg att CloudSearch Àr en lönegÄngstjÀnst sÄ att du bör optimera din anvÀndning för att sÀnka kostnaden.

Du hittar ocksĂ„ en PÅ / AV-knapp pĂ„ instĂ€llningssidan. AnvĂ€nd den hĂ€r knappen nĂ€r du vill stoppa plugin-programmet utan att inaktivera det för felsökningsĂ€ndamĂ„l.

Sammantaget förbÀttrar Lift: Search kraftigt prestandan för livligare webbplatser genom att anvÀnda en extern tjÀnst för att indexera innehÄll och göra sökningen mer relevant. FrÄgan Àr, skulle du anvÀnda externa alternativ som Lift: Search eller Google Custom search, eller vill du hellre att WordPress-sökning ska förbÀttras?