Hur man förbÀttrar WordPress-sökning med SearchWP

Hur man förbÀttrar WordPress-sökning med SearchWP

WordPress Àr ett fantastiskt innehÄllshanteringssystem, men standardsökfunktionen för WordPress Àr inte sÄ bra. MÄnga anvÀndare tycker att det Àr otillrÀckligt och vill ersÀtta det med ett bÀttre alternativ. Tidigare visade vi dig hur du lÀgger till Google-sökning pÄ WordPress-webbplatsen och hur du lÀgger till en avancerad sökruta i WordPress med Facetious. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan förbÀttra din WordPress-sökning med SearchWP.

Vad Àr SearchWP?

SearchWP Àr ett WordPres-sökplugin som erbjuder en alternativ till standard WordPress-sökfunktionen. Det Àr lÀtt att anvÀnda och visar mer relevanta resultat Àn standard WordPress-sökning. Efter installationen kan den ersÀtta din standard WordPress-sökfunktion med ett klick pÄ en knapp, och du behöver inte lÀgga till nÄgon extra kod till ditt tema. Det lÄter dig stÀlla in vikt för nyckelord i olika positioner. Det betyder att du kan finjustera hur den visar resultaten.

SearchWP indexerar ditt innehÄll sÄ att sökresultaten kan visas snabbt. Du kan ocksÄ vÀlja att inkludera eller utesluta allt innehÄll du vill ha. Det kan ocksÄ söka i PDF-filer (endast de som har text i sig och som inte Àr krypterade). För anvÀndare som vill anvÀnda kompletterande sökmotorer för olika omrÄden pÄ sina webbplatser kan de skapa kompletterande sökmotorer med andra instÀllningar Àn standardsökningen.

Installation och installation av SearchWP

SearchWP Àr ett premiumplugin tillgÀngligt för 24,99 dollar för en enda webbplatslicens. Efter att du har köpt SearchWP mÄste du installera och aktivera det (Se: SÄ hÀr installerar du ett WordPress-plugin). NÀr den Àr installerad, gÄ till InstÀllningar »SökWP. Du kommer att mÀrka att plugin indexerar ditt innehÄll. Beroende pÄ hur mycket innehÄll du har pÄ din webbplats kan det ta ett tag. Du kan dock fortsÀtta arbeta pÄ din webbplats eftersom indexeringen fortsÀtter att fungera tyst i bakgrunden. Du kommer att se ett meddelande pÄ instÀllningssidan nÀr indexeringen Àr klar. Under tiden kan du konfigurera plugininstÀllningarna:

Plugin letar efter ditt nyckelord i titel, innehÄll, slug, kategorier, taggar, utdrag och kommentarer. Du kan tilldela vikt till varje innehÄllstyp frÄn 1 till 10 dÀr 10 Àr högst. Du kan stÀlla in olika vÀgningsregler för inlÀgg, sidor och media. Du kan ocksÄ utesluta inlÀggs-ID, kategorier, taggar etc. Vi rekommenderar ocksÄ att du aktiverar vilket visar resultat för stamnyckelord och det ursprungliga sökordet. Till exempel visas om anvÀndaren sökte efter körning.

NÀr du Àr klar med instÀllningar, klicka pÄ. Observera att Àven om du inte Àndrar nÄgra standardinstÀllningar mÄste du fortfarande klicka pÄ spara Àndringar för att spara din sökkonfiguration.

SearchWP integrerar sig med standard WordPress-sökningen. Om ditt tema redan har ett sökomrÄde behöver du inte göra nÄgot annat. Prova ett par nyckelord och se skillnaden. Om du inte har sökning pÄ din webbplats kan du gÄ till Utseende »Widgets och dra och slÀpp sökwidgeten till sidofÀltet.

Söka efter PDF-filinnehÄll i WordPress med Sök WP

Om du driver en webbplats som Àr vÀrd för mycket innehÄll i PDF-filformat skulle det hjÀlpa dem att hitta saker snabbt om du lÄter dina anvÀndare söka efter det hÀr innehÄllet. SearchWP indexerar innehÄll i dina PDF-filer och visar dem i sökresultaten. För att aktivera den hÀr funktionen, se till att du markerar kryssrutan Media InstÀllningar »SökWP sida.

För att PDF-sökning ska fungera mÄste din PDF-fil vara lÀsbar av pluginet. PDF-filer som laddats ner frÄn Google Docs som PDF och krypterade PDF-filer visas kanske inte i sökningen. För att se om SearchWP kan lÀsa en PDF-fil, gÄ till Media bibliotek och klicka pÄ Redigera-lÀnken under den PDF-fil du vill kontrollera. Du kommer att se en SearchWP File Content-ruta under beskrivningen. Om ditt filinnehÄll visas korrekt i rutan betyder det att SearchWP kan lÀsa och visa det i sökresultaten.

SökWP visar indexerat innehÄll för en PDF-fil

Om din PDF-fils innehĂ„ll inte visas kan du kopiera och klistra in innehĂ„llet i rutan SearchWP och berĂ€tta plugin-programmet manuellt om filens innehĂ„ll. Även om detta inte Ă€r en idealisk situation, skulle det fungera om du inte har för mĂ„nga PDF-filer i ditt bibliotek.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att förbÀttra din WordPress-sökning med SearchWP. För frÄgor och feedback kan du lÀmna en kommentar nedan eller nÄ oss pÄ Twitter och Facebook.