Hur man förbÀttrar WordPress Widget Management med Sane Widget Sidebars

Hur man förbÀttrar WordPress Widget Management med Sane Widget Sidebars

Widgets gör det sÄ enkelt för alla att dra och slÀppa element i olika sidofÀlt och widgetklara omrÄden pÄ sina webbplatser. NÀr vi arbetade med vÄr bÀsta artikel om WordPress-responsiva teman, mÀrkte vi att de flesta WordPress-teman har mÄnga widgetklara omrÄden och sidofÀlt. Det kan till exempel finnas en övre sidofÀlt, höger sidofÀlt, vÀnster sidofÀlt, sidfot widgetomrÄden och sÄ vidare. Om du nu tittar pÄ widgetomrÄdet pÄ din WordPress-administratörsskÀrm, skulle det ha en lÄng lista med widgetomrÄden dÀr anvÀndare kan dra och slÀppa widgets. Det gör det inte bara super irriterande utan ocksÄ gör det vÀldigt svÄrt för nybörjare. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan förbÀttra WordPress-widgethantering med Sane Widget Sidebars.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Sane Widget Sidebars plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets och du kommer att mÀrka en rullgardinsmeny ovanför Widget-omrÄdet. Nu istÀllet för att visa alla dina widgetomrÄden i en lÄng kolumn kan du vÀlja vilket widgetomrÄde eller sidofÀlt du vill redigera frÄn rullgardinsmenyn.

Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart för teman med mÄnga widgetklara omrÄden och sidofÀlt. Det lÄter anvÀndare enkelt dra och slÀppa widgets i specifika sidofÀlt. Pluginet Àndrar inte nÄgot pÄ framsidan av din webbplats. Det lÄter dig bara sortera sidofÀlt och widgetklara omrÄden pÄ widgetsadministrationsskÀrmen för ditt tema.

Detta Àr ocksÄ en utmÀrkt lösning för utvecklare som bygger ett anpassat tema för en klient och vill att det ska vara enkelt att anvÀnda.

I WordPress 3.6 sÄg vi det nya och förbÀttrade anvÀndargrÀnssnittet för menyadministrationsskÀrmen. Författaren till Sane Widget Sidebars plugin (WebDevStudios team) har beslutat att bidra till WordPress 3.8-utgÄvan. Hoppet Àr att WordPress Widgets UI-skÀrmen kommer att se en uppdatering, sÄ det Àr lÀtt att anvÀnda. Se deras artikel för nÄgra tidiga runda skÀrmdumpar.

Vad tycker du om den nuvarande widget UI-skÀrmen? Vad vill du Àndra? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.