Hur man förhindrar att Disqus ÄsidosÀtter ditt WordPress-antal

Hur man förhindrar att Disqus ÄsidosÀtter ditt WordPress-antal

Disqus, en kommentarplattform, tenderar att gĂ„ ut och Ă€ndra kommentarnummerkroken för WordPress. Det kan sluta med att ditt tema visar texten “Visa kommentarer” istĂ€llet för den faktiska kommentar som du vill att den ska visa. Anledningen till att Disqus försöker ersĂ€tta kommentarantalet som visas av WordPress Ă€r att det vid mĂ„nga tillfĂ€llen inte kommer att synkroniseras med det faktiska antalet. SĂ„ genom att ha dessa ersĂ€ttningsinstĂ€llningar bör dina kommentarantal stĂ€mma överens med vad de finns i Disqus men om du blir av med dessa ersĂ€ttningsinstĂ€llningar kommer dina sidor att laddas snabbare. Nyligen hade vi en möjlighet att arbeta pĂ„ en kunds webbplats som hade det hĂ€r problemet att förstöra utformningen av deras kommentar. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du kan förhindra att Disqus Ă„sidosĂ€tter ditt WordPress-kommentarantal i teman.

Efter att ha gjort en hel del sökning via internet (inklusive GetSatisfaction-formulÀr för Disqus) sÄg vi att de flesta platser pÄ nÀtet föreslog att vi skulle gÄ in pÄ fliken Avancerade alternativ och aktivera det hÀr JavaScript-alternativet för kommentarantal som skulle lösa problemet. Du kommer till fliken Disqus avancerade alternativ genom att gÄ till Kommentarer & raquo Disqus (se lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen). Se bilden nedan:

Det hĂ€r alternativet matar ut ett JavaScript i sidfoten pĂ„ ditt tema. SĂ„ se till att filen faktiskt har wp_footer (); funktion dĂ€r inne. De flesta teman kommer att ha det dĂ€r inne, men tyvĂ€rr gjorde det inte det vi arbetade med. SĂ„ vi var tvungna att lĂ€gga till det. Detta löser problemet. PĂ„ varje sida laddas texten “Visa kommentarer” och sedan kommer den att ersĂ€ttas pĂ„ en sekund med det faktiska antalet. Men om du mĂ€rker att din sidladdningstid skulle bli lĂ„ngsammare.

Efter att ha gjort ytterligare forskning hamnade vi pÄ Themehybrid Forums dÀr Adam Capriola föreslog ett alternativ. Först mÄste du öppna temas funktioner.php-fil och klistra in följande koder:


// Disqus: Prevent from replacing comment count
remove_filter('comments_number', 'dsq_comments_text');
remove_filter('get_comments_number', 'dsq_comments_number');
remove_action('loop_end', 'dsq_loop_end');

Ditt kommentarantal kan vara av om du gör det hÀr. SÄ du bör gÄ in i din diskussionsinstÀllning och inaktivera Trackbacks. Markera ocksÄ kryssrutorna som sÀger att kommentatorer mÄste vara registrerade och att de mÄste ha en tidigare godkÀnd kommentar.

Det var lite besvÀr för att se till att vi fick rÀtt antal kommentarer i vÄra WordPress-teman.