Hur man förhindrar markering av text och kopiering / klistra in i WordPress (enkelt)

Preventing text selection and copying & pasting in WordPress

Nyligen frÄgade en av vÄra lÀsare oss hur de kan förhindra val av text och kopiera / klistra in i WordPress?

MÄnga utgivare som vill hindra mÀnniskor frÄn att stjÀla deras innehÄll kanske vill anvÀnda detta. Detta gör det i princip bara lite svÄrare för mÀnniskor att kopiera text frÄn din webbplats.

I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt kan förhindra val av text och kopiera / klistra in i WordPress.

Varför förhindra val av text och kopiera / klistra in pÄ din WordPress-webbplats?

MÄnga bloggare tycker att deras innehÄll blir stulen och anvÀnds utan tillstÄnd.

Detta kan hÀnda genom automatiserad innehÄllsskrapning. Det kan ocksÄ hÀnda om nÄgon manuellt kopierar delar av eller hela ditt innehÄll.

Ett sÀtt att göra det svÄrare Àr att hindra mÀnniskor frÄn att kopiera och klistra in din text. Du kan göra detta genom att göra det svÄrare för dem att vÀlja texten pÄ din webbplats.

Kom ihÄg att tekniskt kunniga anvÀndare fortfarande kan se kÀllkoden eller anvÀnda verktyget Inspektera för att kopiera vad de vill. Dessa tekniker kommer inte heller att hindra mÀnniskor som anvÀnder verktyg för automatisk bloggning för att hÀmta innehÄllet med hjÀlp av RSS.

Med tanke pÄ detta, lÄt oss titta pÄ nÄgra sÀtt att förhindra textval och kopiering i WordPress.

Metod nr 1: Förhindra val av text med CSS

Den hÀr metoden Àr enklare och du behöver bara lÀgga till anpassad CSS-kod till ditt WordPress-tema. Om du inte har gjort det tidigare, ta en titt pÄ vÄr guide för att lÀgga till anpassad CSS till din webbplats innan du börjar.

Först mÄste du besöka Utseende »Anpassa sida i WordPress adminomrÄde för att starta teman anpassaren.

Öppna temainpassaren för att lĂ€gga till anpassad CSS

I temainpassaren mÄste du klicka pÄ fliken Anpassad CSS frÄn den vÀnstra kolumnen.

Nu ser du en ruta för att lÀgga till anpassad CSS till ditt WordPress-tema. Kopiera och klistra in följande CSS-kod i rutan.


* {
  -webkit-touch-callout: none; /* iOS Safari */
  -webkit-user-select: none; /* Safari */
  -khtml-user-select: none; /* Konqueror HTML */
  -moz-user-select: none; /* Old versions of Firefox */
  -ms-user-select: none; /* Internet Explorer/Edge */
   user-select: none; /* Non-prefixed version, currently supported by Chrome, Opera and Firefox */
}

(KodkÀlla)

SÄ hÀr kommer koden att se ut nÀr den lÀggs till.

LÀgga till CSS-koden för att förhindra val av text och kopiera / klistra in

FortsÀtt nu och försök att vÀlja en del av texten pÄ din sida i live-anpassaren. Du kommer att upptÀcka att du inte kan vÀlja den.

Glöm inte att klicka pĂ„ knappen ‘Publicera’ högst upp pĂ„ skĂ€rmen för att göra dina Ă€ndringar live för alla.

Metod 2: Förhindra val av text med hjÀlp av ett plugin

För den hÀr metoden anvÀnder vi ett WordPress-plugin som inaktiverar textval och högerklick. Detta skulle ocksÄ skydda bilder frÄn att laddas ner och ÄteranvÀndas.

Först mÄste du installera och aktivera plugin-programmet WP Content Copy Protection. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering fungerar plugin direkt ur lÄdan. AnvÀndare kan inte lÀngre kopiera och klistra in text frÄn din webbplats. De kommer inte heller att kunna högerklicka eller skriva ut ditt innehÄll.

Om du vill Àndra instÀllningarna för plugin-programmet Àr det enkelt att göra det. GÄ helt enkelt till sidan för kopieringsskydd i din WordPress-administratör. HÀr kan du vÀlja att aktivera eller inaktivera skydd för specifika typer av innehÄll.

InstÀllningarna för WP Content Copy Protection & No Right Click plugin

Se till att du klickar pÄ knappen Spara instÀllningar efter att ha gjort nÄgra Àndringar.

Du kan ocksÄ Àndra meddelandet som kommer att visas om nÄgon försöker skriva ut ditt innehÄll. Meddelandet visas sÄ hÀr i förhandsgranskningen och pÄ sjÀlva utskriften.

Standardmeddelandet som anvÀndarna ser om de försöker skriva ut en skyddad sida / inlÀgg

Är det en bra idĂ© att förhindra val av text i WordPress?

Medan mÄnga nya webbplatsÀgare vill hindra mÀnniskor frÄn att kopiera / klistra in innehÄll frÄn sin webbplats, förhindrar dessa tekniker inte riktigt innehÄllsstöld.

Alla lÀtt tekniskt kunniga anvÀndare kan enkelt öppna din webbplatskodkÀlla för att kopiera allt innehÄll de vill ha.

Inte alla som kopierar din text kommer att vara en innehÄllstjuv. Till exempel kanske vissa mÀnniskor vill kopiera titeln för att dela ditt inlÀgg pÄ sociala medier.

Det Àr dÀrför det Àr bÀsta praxis att förhindra val av text. Vi rekommenderar att du bara anvÀnder den hÀr metoden om du tycker att den verkligen behövs för din webbplats.

I de flesta fall Àr det bÀttre att leta efter ett alternativt sÀtt att förhindra innehÄllsstöld. Om en webbplats publicerar ditt innehÄll pÄ nytt utan tillstÄnd, kan du ta reda pÄ vem som Àr vÀrd för webbplatsen och skicka ett DMCA-meddelande om borttagning.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att förhindra markering av text och kopiera / klistra in i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr guide om hur du skapar en medlemswebbplats med skyddat innehÄll och vÄr jÀmförelse av de bÀsta e-postmarknadsföringstjÀnsterna för endast abonnentinnehÄll.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.