Hur man genererar och lÀgger till QR-koder i WordPress

QRCode displayed inside a WordPress sidebar widget

Marknadsförare har diskuterat om QR-koder Àr döende eller fortfarande har vÀrde under en lÀngre tid. eMarketer-statistik visar att 39% av amerikanska medborgare mellan 18-24 har anvÀnt QR-skanningar i tidningar, 38% i post, 35% pÄ affischer och 21% pÄ webbplatser. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss om det var möjligt för deras lokala företag att lÀgga till en QR-kod pÄ sin webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du genererar och lÀgger till QR-koder i WordPress.

QR-kod förkortad för Quick Response Code Àr en typ av tvÄdimensionell matrisstreckkod. Sedan ankomsten av appar för streckkodslÀsare i mobiltelefoner har QR-koder anvÀnts av mÄnga pÄ webbplatser, virtuella butiker och onlinegrupper. En QR-kod Àr vanligtvis en bild med vit bakgrund och svarta rutor och prickar i en fyrkantig behÄllare. Företag kan anvÀnda QR-koder för att erbjuda exklusiva rabatter, visa specialerbjudanden och mer.

Om du vill lÀgga till QR-koder i WordPress Àr det första du behöver göra att installera och aktivera QR Code Generator-plugin. Att anvÀnda plugin Àr extremt enkelt. Du kan generera QR-kod i dina inlÀgg eller sidor med kortkoden sÄ hÀr:

[qrcode content=”Your content goes here” size=”150″ alt=”QrCode” class=”qrcode” credit=”FALSE”]

I kortkoden ovan gÄr innehÄllet som du vill krypteras i QR-kod in i innehÄllsparametern. I det hÀr exemplet anvÀnde vi en bildstorlek pÄ 150 pixlar, men du kan definiera storleken pÄ QR-kodbilden som du vill. Att stÀlla in kreditparametern falsk sÀkerstÀller att plugin-författarens webbplatslÀnk inte ingÄr i din QR-kod.

Du kan ocksÄ anvÀnda den hÀr kortkoden i en textwidget i sidofÀltet. Om QR-koden inte visas i din textwidget efter att du har anvÀnt kortkoden, se till att du har lagt till den hÀr raden i ditt temas funktioner.php-fil.


add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

QR-koder kan lÄta mobiltelefonanvÀndare spara webbadresser genom att skanna QRCode. Dessa streckkodsbilder kan anvÀndas för att förmedla information i mindre pixelomrÄde. Du kan anvÀnda QRCodes för att ge kontaktinformation, sociala profil-ID, adresser och mÄnga andra typer av innehÄll.

Vi hoppas att den hĂ€r artikeln hjĂ€lpte dig att lĂ€gga till QR-koder pĂ„ din WordPress-webbplats. Vad tycker du om QR-koder? AnvĂ€nder du nĂ„gonsin den som anvĂ€ndare? Är det vettigt för dig att lĂ€gga det pĂ„ en webbplats? LĂ„t oss veta genom att lĂ€mna en kommentar nedan.