Hur man gör en PC eller PSP-spel (AZ Steps | …

How To Make a PC or PSP Games (A-Z Steps

Hur man skapar en PC eller PSP-spel

Var och en av oss Àlskar att spela videospel pÄ vÄr PC / laptop. Att lÄsa upp nya nivÄer och slutföra olika uppgifter Àr en utmÀrkt underhÄllning för oss. Det finns ocksÄ mÄnga spelare som fortsÀtter att leta efter nya spel dÄ och dÄ eftersom de avslutar varje spel sÄ snart de lÀgger hÀnderna pÄ det. NÀr vi spelar nÄgot spel tenderar vi ofta att pÄpeka nÄgra fel eller föreslÄ nÄgra förbÀttringar eller modifieringar som kunde ha gjort spelet mycket mer intressant.

Men vi förstÄr inte anstrÀngningar frÄn utvecklaren bakom spelet du leker. DÀrför Àr det viktigt för oss att kÀnna till de mödosamma stegen som utvecklarna mÄste gÄ igenom för att komma med ett spel innan du pÄpekar brister eller ger nÄgra förslag i det. Det kan ocksÄ finnas mÀnniskor som kan vara intresserade av att veta stegen bakom att utveckla ett spel. Du kan ocksÄ hacka Android-spel utan att rota. HÀr har vi förklarat varje steg i detalj sÄ lÄt oss komma igÄng med det första steget.

LÀs ocksÄ: Topp 20+ bÀsta GBA-spel (GameBoy Advance)

Hur man skapar ett PC- eller PSP-spel?


Steg 1: Forma ett unikt koncept eller en exklusiv idé för spelet

Mest Viktig och det grundlÀggande steget Àr att ha ett unikt koncept eller idé för spelet. Detta beror pÄ att du varken kan kopiera idén om nÄgot annat spel eller skapa en bra publik för dig genom att helt enkelt kopiera nÄgon annans spel. Det unika och spÀnnande med din idé avgör sannolikheten för att ditt spel blir en stor hit. Ju mer unik din idé Àr, desto mer hit blir ditt spel.

Steg 2: VÀlj en lÀmplig programvara för att utveckla ditt spel pÄ

Den inbyggda kvaliteten pĂ„ ditt spel beror pĂ„ vilken programvara du utvecklar ditt spel pĂ„. Det finns mĂ„nga programvaror tillgĂ€ngliga till ditt förfogande, men att vĂ€lja en som uppfyller alla dina krav Ă€r nyckeln till att utveckla ett spel som du önskar. NĂ„gra av alternativen Ă€r ‘RPG Maker VX Ace, ”IG Maker, ”Konstruktion 2‘och’GG Maker ‘ för Windows-anvĂ€ndare medan ‘GameMaker’ Ă€r tillgĂ€ngligt för bĂ„de Windows- och Mac-anvĂ€ndare. ‘Stencyl’ och ‘Unreal Engine 4‘Ă€r programvara som kan anvĂ€ndas av Windows, Mac och Linux OS-anvĂ€ndare. Du kan anvĂ€nda nĂ„gon av denna programvara för att skapa ditt eget PC-spel.

Steg 3: Gör karaktÀrerna och miljöerna i ditt spel

Det Ă€r hĂ€r det verkliga arbetet börjar. Varje spel kretsar kring karaktĂ€rerna i spelet. Och dessa karaktĂ€rer mĂ„ste placeras i en miljö för att göra spelet mer interaktivt. Dessa karaktĂ€rer Ă€r helt baserade pĂ„ utvecklaren. De flesta av utvecklarna föredrar en 2D-grafik pĂ„ grund av viss enkelhet, men Ă€ven 3D-grafik kan anvĂ€ndas. ”GraphicsGale‘Ă€r ett program som kan anvĂ€ndas för att skapa 2D-grafik. Utvecklarna som vill skapa ett 3D-spel kan anvĂ€nda ‘Maya‘eller’Blandare‘som Ă€r programvara för 3D-modellering.

Steg 4: LÀgg till nÄgra nivÄer och ljud i ditt spel

Ditt spel har ingen mening om det inte har nÄgon nivÄ att slutföra eller nÄgon utmaning att ta upp. DÀrför mÄste du ha nÄgra nivÄer i ditt spel för att hÄlla spelarna engagerade. Den andra komponenten för att locka spelare Àr att ha en bra ljudeffekt pÄ ditt spel. LÀgg till ljudeffekter för att attackera, hoppa, springa, gÄ och allt annat som krÀver det.

Steg 5: Testa spelet som du har utvecklat

Du mÄste testa ditt spel flera gÄnger för att se till att du rullar ut det med minsta möjliga problem. Du kan testa ditt spel genom att ge det till dina speltestare och förse dem med nödvÀndig information om spelet, sÄsom kontrollerna, etc. Du kommer att kÀnna till alla problem genom granskningen av speltestarna eller de insikter du har pÄ ditt spel. Du kan sedan ta bort alla fel som hade uppstÄtt under lektestet.

Steg 6: Publicera spelet

Detta Àr Äterigen ett mycket viktigt steg eftersom ju bÀttre du presenterar ditt spel, desto bÀttre kommer det att göra pÄ marknaden. NÀr du har publicerat ditt spel, var du redo att svara pÄ alla dina spelares frÄgor.

LÀs ocksÄ: Hur ÄterstÀller du Apple Watch 2020

Sammanfatta: Det hĂ€r var de enda 6 stegen som varje nybörjare eller utvecklare mĂ„ste genomföra för att kunna Skapa en fantastisk dator eller vilken typ av spel som helst för folket och marknaden. Om du har nĂ„gra frĂ„gor relaterade till ovanstĂ„ende steg ber vi dig att meddela oss i kommentarfĂ€ltet nedan. och Waitttt … Glöm inte att dela vĂ„ra anstrĂ€ngningar med dina kĂ€ra 🙂