Hur man gör ett e-postmeddelande till en fÀstis pÄ Mac

Macbook with Stickies

Din Mac har en smidig funktion som heter Stickies, som i grunden Àr digitala klisterlappar. Och för dem som har anvÀnt eller fortfarande anvÀnder fysiska klisterlappar vet du hur praktiskt de kan vara. Du kan skriva ner en pÄminnelse, en idé eller en uppgift sÄ att du inte glömmer den.

Att ha dessa Stickies pÄ din Mac lÄter dig Ästadkomma samma sak. SÄ, för e-postmeddelanden i Mail-appen som du behöver följa upp, vill lÀsa senare eller bara vill ha nÀra till hands, gör dem till klisterlappar.

Konvertera ett e-postmeddelande till en fÀstis pÄ Mac

Öppna din Post app pĂ„ Mac och vĂ€lj sedan det e-postmeddelande du vill göra om till en anteckning. Följ sedan dessa enkla steg.

1) Klicka pÄ nÀr e-postmeddelandet Àr valt Post frÄn din meny.

2) BlÀddra ner till TjÀnster.

3) VÀlj den lilla menyn som visas Gör ny klisterlapp.

Gör klisterlappar pÄ Mac

Du kommer dÄ att se den fÀstis automatiskt visas pÄ skÀrmen med det e-postmeddelandet inuti.

Justera din fÀstis

NÀr du vÀl har din fÀstis kan du göra en mÀngd saker med den. Du kan flytta den var som helst pÄ skÀrmen och Àndra storlek pÄ den.

PÄ sjÀlva anteckningen kan du Àndra den till helskÀrmslÀge genom att klicka pÄ triangeln lÀngst upp till höger. Du kan minimera det för att bara se första raden genom att klicka pÄ rutan lÀngst upp till höger. Och för att radera det, klicka pÄ rutan lÀngst upp till vÀnster.

justera Sticky Note pÄ Mac

Anpassa din klisterlapp

Med din anteckning vald har du ytterligare alternativ frÄn Stickies meny.

Dra nytta av dessa Stickies

Med hjÀlp av klisterlappar pÄ din Mac sparar du frÄn att förlora dem till ett rörigt skrivbord om du anvÀnder de fysiska. AnvÀnder du Stickies pÄ din Mac?

Och för mer anvÀndbara tips och tricks, kolla in nÄgra av vÄra andra handledning.