Hur man gör nya förslag till WordPress – Nybörjarguide för anvĂ€ndning av Trac

Make a Suggestion

Undrar du hur nya funktioner lÀggs till i WordPress? Vill du göra ett nytt förslag pÄ funktioner för WordPress? Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur de kan föreslÄ att en ny funktion lÀggs till i WordPress. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du gör nya funktionsförslag för WordPress. Den hÀr artikeln kan ocksÄ anvÀndas som en nybörjarguide för Trac, ett program för bugspÄrning och biljettförsÀljning.

Hur nya funktioner gör sin vÀg till WordPress

Som programvara med öppen kÀllkod drivs utvecklingen av WordPress av dess anvÀndare, frivilliga utvecklare och ett kÀrnteam av utvecklare. Vem som helst kan ge förslag pÄ nya funktioner och förbÀttringar.

Om det finns en funktion som tillrÀckligt mÄnga anvÀndare vill ha och det finns utvecklare som Àr intresserade av att arbeta med den funktionen blir det sÄ smÄningom en del av programvaran.

WordPress kan enkelt utökas med plugins. Detta innebÀr att Àven om en funktion inte ingÄr i kÀrnan, kan den fortfarande lÀggas till som ett plugin. Om en funktion enkelt kan lÀggas till med hjÀlp av ett plugin, och inte Àr fördelaktigt för majoriteten av WordPress-anvÀndare, lÀggs den inte till i kÀrnan. Vanligtvis Àr detta fallet med de flesta nya funktionsförslag.

AnvÀndare kan föreslÄ funktioner med hjÀlp av WordPress Trac, som Àr ett program för bugspÄrning, utveckling och biljettförsÀljning. All utveckling av WordPress-utvecklingen spÄras pÄ trac.

En annan plats dÀr anvÀndare kan föreslÄ nya funktioner Àr WordPress Ideas. Det tillÄter anvÀndare att skicka in sitt förslag som en idé och andra WordPress-anvÀndare kan rösta om det. Beroende pÄ antalet röster som en idé genererar kan WordPress-utvecklingsteamet övervÀga att det lÀggs till i kÀrnan.

WordPress-idéer

LÀgga till ett nytt WordPress-förslag med Trac

Se först till att du anvÀnder Trac korrekt. Trac Àr inte en supportplattform!

Om du letar efter support, anvÀnd istÀllet supportforumet.

Innan du skapar en spÄrbiljett mÄste du söka igenom noggrant för att sÀkerstÀlla att nÄgon annan inte redan har föreslagit denna Àdelsten.

NÀr du vÀl Àr sÀker pÄ att den funktion du ska föreslÄ inte finns, besök Trac och skapa en ny biljett.

Logga in pÄ ditt WordPress.org-konto. Om du inte har ett konto mÄste du registrera dig först.

NÀr du Àr inloggad ser du formulÀret Ny biljett som ser ut sÄ hÀr:

Öppna en ny biljett för funktionsförslag i WordPress

Först mÄste du tillhandahÄlla en sammanfattning av ditt funktionsförslag. Detta bör vara en enkel one-liner som förklarar problemet som du försöker lösa med ditt förslag pÄ funktioner.

I omrÄdet Beskrivning ger du sÄ mycket information som du behöver om den funktion du föreslÄr. LÀgg gÀrna till skÀrmdumpar och mockups för att förklara ditt förslag. Du mÄste ocksÄ anvÀnda det hÀr utrymmet för att göra ett argument för ditt funktionsförslag som förklarar varför du tycker att det borde vara en del av kÀrnan.

Se till att du vĂ€ljer ‘FunktionsbegĂ€ran’ som din biljettyp. Om du lĂ€gger till en buggrapport vĂ€ljer du “defekt (bugg)”. Om du tror att funktionen du föreslĂ„r faktiskt Ă€r en förbĂ€ttring av en redan befintlig funktion, vĂ€lj sedan förbĂ€ttring som din biljettyp.

VÀlj ett versionsnummer, komponent och gruppfokus enligt dina krav. Slutligen klickar du pÄ FortsÀtt till förhandsgranskning.

PÄ nÀsta skÀrm ser du en förhandsvisning av din biljett, klicka pÄ knappen för att skicka den.

Förhandsgranska din biljett i Trac

Vad hÀnder nÀr du skickar en biljett till Trac?

NÀr du har skickat in en biljett till Trac blir den tillgÀnglig för andra bidragsgivare och utvecklare. Lead-utvecklare fÄr ocksÄ aviseringar och kan titta pÄ din biljett.

Lead-utvecklare kan vidta ÄtgÀrder pÄ din biljett. Det finns ett antal ÄtgÀrder som alla WordPress-anvÀndare kan vidta pÄ biljetten. Till exempel kan nÄgon Àndra fokus, komponent, status etc.

Om din biljett vinner tillrÀckligt med intresse kan nÄgon skicka in en patch för den. Denna patch kan sedan granskas av huvudutvecklaren och kan accepteras. NÀr en patch har godkÀnts kan en leadutvecklare eller kommittör lÀgga till den i kÀrnan.

Beroende pÄ ditt förslags natur kan det ta dagar, veckor, mÄnader och ibland till och med Är att bli en del av kÀrnan.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att göra nya förslag pÄ funktioner för WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om varför Àr WordPress gratis? Vad Àr kostnaderna och vad Àr fÄngsten?

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.