Hur man gör textwidgets mer fÀrgstarka och mindre trÄkiga i WordPress

colorful blue text widget

Med textwidgets kan du lÀgga till extra information till din bloggs sidofÀlt eller nÄgot annat widgetomrÄde. För det mesta anvÀnder mÀnniskor textwidgets i WordPress för att lÀgga till en liten introduktion om sig sjÀlva, webbplatsen, eller de anvÀnder den för att lÀgga till kortkoder i widgets. Textwidgets Àr vanligtvis mycket trÄkiga och trÄkiga eftersom de smÀlter in i det andra sidofÀltet. I den hÀr snabba artikeln visar vi dig hur du gör textwidgets mer fÀrgstarka och intressanta. MÄlet Àr att göra dem framtrÀdande i sidofÀltet, sÄ dina besökare Àgnar mer uppmÀrksamhet Ät det.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin för fÀrgglad textwidget. Vid aktivering, gÄ till Utseende »Widgets. DÀr ser du fÀrgglad textwidget i den tillgÀngliga widgetpanelen. Dra och slÀpp fÀrgrik textwidget till din sidofÀlt (aka widgetomrÄde).

FĂ€rgglada textwidgetalternativ

WidgetinstÀllningarna Àr vÀldigt enkla. Du skulle anvÀnda den som alla andra textwidgetar. Det enda extra du behöver göra Àr att lÀgga till widgetstilen i det sista alternativet. Widgeten levereras med nÄgra inbyggda stilar i nÄgra grundlÀggande fÀrger. Kopiera fÀrgstilen du vill anvÀnda och klistra in den. Du kan ocksÄ skapa dina stilar i style.css-filen för ditt tema.

Om du inte kÀnner till CSS och bara vill lÀgga till en anpassad fÀrg finns det ett enklare sÀtt att göra det. Kopiera och klistra in följande i ditt temas stil.css://** Replace background-color and border with your own values **//

.ctw-custom {

background-color: #cccccc;
border: 1px solid #1b1b1b;
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
-o-border-radius:10px;
margin: 0 0 25px;
overflow: hidden;
padding: 20px;
color: #000;	

}


För att anvÀnda den hÀr stilen i din widget, anvÀnd .ctw-custom i fÀrgglada textwidgets alternativ för widgetstil. Du kan skapa flera egna stilar. Kopiera bara css, byt namn pÄ .ctw-custom till nÄgot annat och Àndra bakgrundsfÀrg och grÀnsvÀrden. Vi hoppas att detta snabba tips hjÀlper dig att göra textwidgets roligare och mer framtrÀdande.