Hur man hÄller koll pÄ dina inlÀggsidéer i WordPress

Tracking blog post ideas

Letar du efter ett sÀtt att hÄlla koll pÄ dina inlÀggsidéer i WordPress? Den som har bloggat ett tag kommer att berÀtta att ibland uppstÄr bÀsta idéer nÀr du gör nÄgot helt irrelevant. Du kanske glömmer dessa idéer nÀr du sÀtter dig ner för att skriva. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du effektivt kan hÄlla reda pÄ inlÀggsidéer i WordPress.

Att hÄlla inlÀggsidéer med hjÀlp av externa verktyg

Att ha en gammaldags anteckningsbok i fickan har gjort underverk för mÄnga författare. Det Àr enkelt, effektivt och enkelt.

En fickanteckningsbok Àr ett enkelt sÀtt att spÄra inlÀggsidéer

Nackdelen med att anvÀnda en gammaldags anteckningsblock Àr att den inte synkroniseras med alla dina enheter. Du mÄste ocksÄ bÀra en penna. Viktigast Àr att det inte sÀkerhetskopieras pÄ molnet och du kan förlora det.

Ett annat bra alternativ Àr att anvÀnda anteckningsappar pÄ din mobiltelefon. Du kan anvÀnda Google Keep eller Evernote för att snabbt skriva ner inlÀggsidéer.

Den största fördelen med denna metod Àr att dessa appar synkroniseras pÄ alla dina enheter. Du kan komma Ät dem frÄn vilken dator som helst som har en internetanslutning.

Google Keep Àr en bra app för att skriva ner dina inlÀggsidéer

Nackdelen med att anvÀnda en app Àr att de inte dyker upp pÄ din WordPress-webbplats. Du kanske till och med glömmer att du skrev ner en idé eller vilka idéer du redan har implementerat.

Med detta sagt, lÄt oss ta en titt pÄ hur vi kan lÀgga till och spÄra vÄra inlÀggsidéer direkt i WordPress.

LÀgga till inlÀggsidéer i WordPress

För denna handledning tittade vi runt för att hitta en lÀmplig lösning. Vi letade efter ett plugin som inte bara lÄter dig lÀgga till anteckningar utan ocksÄ lÄter dig behÄlla privata anteckningar om det finns en webbplats med flera författare.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet WP Dashboard Notes. Plugin fungerar ur lÄdan och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera.

GÄ helt enkelt till WordPress Dashboard-sidan och klicka sedan pÄ knappen SkÀrmalternativ lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen. Klicka pÄ knappen LÀgg till anteckning för att lÀgga till din första anteckning.

LÀgga till en ny anteckning för att lagra dina inlÀggsidéer i WordPress

Rulla nu ner pÄ instrumentpanelsidan sÄ hittar du en ny anteckningswidget. Om du tar musen till widgeten visas ett verktygsfÀlt lÀngst ner.

Observera widgeten i WordPress-instrumentpanelen för att spara inlÀggsidéer

Om du klickar pÄ anvÀndarikonen blir din anteckning privat och genom att klicka pÄ den igen blir den offentlig.

Du kan ocksÄ vÀlja en fÀrg för din anteckning genom att klicka pÄ fÀrgpalettikonen.

Som standard visar plugin-programmet en lista, men du kan vÀxla till en vanlig anteckning genom att klicka pÄ anteckningsikonen i verktygsfÀltet.

Det finns ingen knapp för att spara eller publicera. Plugin kommer automatiskt att spara dina Àndringar.

Om du driver en blogg med flera författare kan du ocksÄ anvÀnda dessa anteckningar för att samarbeta med andra författare.

Viktig: Anteckningsfunktionen Àr tillgÀnglig för alla anvÀndare inklusive prenumeranterna. Varje registrerad anvÀndare pÄ din webbplats kan redigera eller ta bort en offentligt delad anteckning pÄ din WordPress-webbplats.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att hÄlla koll pÄ dina inlÀggsidéer i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr guide om hur du kan förbÀttra ditt redaktionella arbetsflöde i WordPress-bloggen med flera författare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.a