Hur man hÀmtar flöden i WordPress med WP RSS Aggregator

Hur man hÀmtar flöden i WordPress med WP RSS Aggregator

Alla WordPress-webbplatser kan publicera RSS-flöden. WordPress har ocksÄ inbyggt stöd för att hÀmta RSS-flöden och visa dem pÄ din webbplats. Du kan helt enkelt gÄ till Utseende »Widgets och dra RSS-widgeten till sidofÀltet, sÄ att du kan ange valfri flödes-URL och visa den. Men vad hÀnder om du vill göra mer med dessa flöden? Gillar du att skapa en aggregeringswebbplats i din bransch eller nÄgot liknande Alltop? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du hÀmtar flöden i WordPress med WP RSS Aggregator.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP RSS Aggregator-plugin. Grundinsticksprogrammet Àr tillgÀngligt gratis, men du mÄste köpa tillÀgg för att dra full nytta av detta kraftfulla insticksprogram. Vi kommer att tÀcka dessa tillÀgg hÀr och du kan bestÀmma vilka du behöver pÄ din webbplats.

Efter att ha aktiverat plugin kommer du att mÀrka ett nytt menyalternativ pÄ toppnivÄn i ditt WordPress-administrationssidfÀlt, mÀrkt RSS Agregator. För att lÀgga till ett nytt flöde mÄste du gÄ till RSS-aggregat »LÀgg till nytt.

LÀgg bara till en titel för flödet, t.ex. DÀrefter anger du flödes-URL, t.ex. och en beskrivning av flödet (valfritt). NÀr du Àr klar klickar du pÄ knappen Publicera flöde.

Det Àr allt WP RSS Aggregator Àr nu redo att hÀmta och visa det flöde du just lagt till. Upprepa processen om du vill lÀgga till fler RSS-flöden.

För att visa flödena pÄ din webbplats, lÀgg bara till den hÀr kortkoden i ett WordPress-inlÀgg eller -sida:

[wp-rss-aggregator]

Du kan ocksÄ anvÀnda den hÀr kortkoden i en textwidget i sidofÀltet. Om kortkoden inte fungerar i widgeten mÄste du lÀgga till den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil:


add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Hur man visar miniatyrer och utdrag frÄn inlÀgg med flöden

Om du vill visa flödesposter med inlÀgg och miniatyrer mÄste du installera och aktivera Utdrag & miniatyrer förlÀngning för WP RSS Aggregator. Det Àr ett betalt tillÀgg som sÀljs separat.

TillÀgget fungerar direkt, sÄ det nyhetsflöde du har stÀllt in tidigare kommer nu att kunna visa miniatyrer och utdrag. Du kan dock konfigurera instÀllningarna för miniatyrer och utdrag frÄn RSS Aggregator »InstÀllningar skÀrm.

WP RSS-aggregatinstÀllningar

Importera flöden till inlÀgg eller nÄgon annan anpassad inlÀggstyp

Du kan ocksÄ importera flöden frÄn dina kÀllor som inlÀgg eller anpassade inlÀggstyper i din WordPress-blogg. För att göra det mÄste du installera och aktivera Feed to Post tillÀgg. Vid aktivering inaktiveras tillÀgget Utdrag och miniatyrer automatiskt pÄ grund av kompatibilitetsproblem. TillÀgget Feed to Post hÀmtar automatiskt utdrag / innehÄll och miniatyrer frÄn dina flödeskÀllor.

För att konfigurera tillÀgget mÄste du gÄ till RSS Aggregator »InstÀllningar och klicka pÄ fliken Feed to Post. PÄ den hÀr skÀrmen kan du vÀlja hur du vill importera flöden till din webbplats. Du kan vÀlja inlÀggstyp, inlÀggsformat, kategorier och bestÀmma hur bilder och andra media ska hanteras.

Importerar flöden som inlÀgg med WP RSS Aggregator

FlödeskÀllor för nyckelordfiltrering

Det Àr ocksÄ möjligt att skapa en flödesaggregat baserad pÄ specifika Àmnen och nyckelord. Du kan konfigurera WP RSS Aggregator sÄ att den bara hÀmtar matningsobjekt som matchar vissa nyckelord, fraser eller taggar. För att aktivera den hÀr funktionen mÄste du installera och aktivera Nyckelordsfiltrering addon för WP RSS Aggregator. Efter installationen gÄr du helt enkelt till insticksidan för insticksprogrammet och klickar pÄ fliken Sökordsfiltrering. PÄ den hÀr skÀrmen kan du lÀgga till nyckelord och taggar för att filtrera.

Filtrera flödeskÀllor för specifika nyckelord

RSS-flöden Àr ett kraftfullt verktyg som kan anvÀndas för att samla och sammanstÀlla innehÄll för nischgrupper och skapa communitywebbplatser. Vi hoppas att du tyckte att den hÀr artikeln var till hjÀlp för att lÀgga till externa flöden till WordPress med WP RSS-aggregat.

Om du gillade den hÀr artikeln kan du övervÀga att följa oss pÄ Twitter och prenumerera pÄ vÄr YouTube-kanal.