Hur man hanterar annonser i WordPress med Adsanity Plugin

Hur man hanterar annonser i WordPress med Adsanity Plugin

Annonser Àr en viktig inkomstkÀlla för mÄnga bloggare. Att lÀgga till din Google Adsense eller annan annonskod till WordPress Àr inte riktigt lÀtt. För att inte tala om att hantera olika annonskÀllor kan vara Ànnu mer rörligt. I den hÀr artikeln visar vi hur du hanterar annonser i WordPress med Adsanity-plugin.

Varför ska du anvÀnda Adsanity?

Adsanity gör det lÀttare för dig att hantera alla dina annonser med det vÀlbekanta WordPress-grÀnssnittet.

Oavsett om du vill skapa en annons som körs lokalt eller anvÀnda ett externt annonsnÀtverk som Google Adsense, Àr det enklare att infoga annonser pÄ din webbplats med fÀrdiga widgets och inbyggda visuella redigerarknappar.

Om du tycker att andra reklamlösningar för WordPress Àr ganska komplicerade, Àr Adsanity perfekt för dig. Det Àr nybörjarvÀnligt och kompromissar inte med nÄgra funktioner.

Hur man skapar annonser i Adsanity

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Adsanity-plugin. Vid aktivering, gÄ helt enkelt till Adsanity »Skapa annons för att skapa din första annons.

Du kan skapa en lokal annons som Àr vÀrd pÄ din webbplats eller skapa en annons som visas av ett externt annonsnÀtverk.

Du kan börja med att ange en titel för din annons. Denna titel kommer att anvÀndas internt för att identifiera just den annonsenheten. DÀrefter mÄste du vÀlja annonsstorlek.

Om det Àr en lokal annons kan du lÀgga till en bannerbild. Annars kan du klistra in den annonskod som du fick frÄn ditt annonsnÀtverk.

Du kan ocksÄ gruppera annonser tillsammans genom att skapa annonsgrupper. Dessa annonsgrupper kan infogas i sidofÀlt och inlÀgg. Du kan vÀlja antalet annonser som ska visas totalt och vÀlja kolumner. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart nÀr du vill visa en massa mindre annonser i sidofÀltet.

Slutligen klickar du pÄ knappen Publicera för att spara din annons.

Adsanity lÄter dig ocksÄ stÀlla in ett utgÄngsdatum för dina annonser. Klicka bara pÄ redigeringslÀnken i publiceringsmetafÀltet och stÀll in ett utgÄngsdatum.

Ange ett utgÄngsdatum för annonsen

Visa en annons pÄ din webbplats

Adsanity lÄter dig lÀgga till dina annonser i alla widget-fÀrdiga omrÄden eller sidofÀlt med Adsanity-widgets.

Visar annonser med Adsanity-widgetar i WordPress

Du kan ocksÄ infoga annonser i ditt inlÀgg och sidor. Redigera bara ett inlÀgg sÄ mÀrker du Adsanity-knapparna i inlÀggsredigeraren.

Infoga annonser i dina WordPress-inlÀgg och sidor

Du kan ocksÄ visa statistik för dina annonser genom att besöka Adsanity »Statistik sida. Det visar diagram över hur dina annonser presterar genom hela webbplatsen. Du kan anvÀnda denna statistik för att förbÀttra din strategi för intÀktsgenerering.

Annonsstatistik i Adsanity

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du hanterar annonser i WordPress med Adsanity. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om hur du lÀgger till affiliate-lÀnkar i WordPress med ThirstyAffiliates.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.