Hur man hÀnvisar till ett specifikt stycke eller mening i WordPress-inlÀgg

Hur man hÀnvisar till ett specifikt stycke eller mening i WordPress-inlÀgg

Nyligen visade vi dig ett enkelt sĂ€tt att lĂ€gga till fotnoter i WordPress-inlĂ€gg. Efter att ha delat den artikeln frĂ„gade en av vĂ„ra anvĂ€ndare om det fanns ett sĂ€tt att hĂ€nvisa till ett specifikt stycke eller mening i WordPress-inlĂ€gg? Detta lĂ„ter som en fantastisk funktion för journalister som anvĂ€nder WordPress. Överraskande nog hittade vi svaret i ett öppen kĂ€llkodsskript frĂ„n New York Times. Normalt tar det lite tid för dig att implementera skriptet pĂ„ din egen webbplats, men tack vare Ben Balter (@BenBalter) handlar det om nĂ„gra fĂ„ klick. I den hĂ€r artikeln kommer vi att visa dig hur du markerar och refererar till ett specifikt stycke eller mening i dina WordPress-inlĂ€gg.

Det första du behöver Àr att installera och aktivera plugin som heter WP Emphasis. Detta plugin Àr enkelt plug and play. Det finns inga instÀllningar som du mÄste konfigurera. För att markera eller lÀnka till ett specifikt stycke eller mening, se bara ditt inlÀgg i en webblÀsare.

Tryck pÄ Flytta Knapp tvÄ gÄnger (dubbeltryck pÄ Skift-tangentlÀge). Stycksymbolen ¶ visas bredvid varje stycke.

Om du tar med musen till dessa smÄ ikoner kommer du att mÀrka att det hÀr Àr hyperlÀnkar. Klicka bara pÄ nÄgon av styckeikonen sÄ ser du att webbadressen uppdateras i webblÀsaren. Kopiera det och klistra in det du vill.

Om du nu vill lÀnka till specifika meningar kan du enkelt göra det ocksÄ. Allt du behöver göra Àr att medan du Àr i dubbeltryck pÄ shift-tangentlÀget klickar du bara pÄ valfri mening. Den kommer automatiskt att markeras och webbadressen uppdateras ocksÄ. Du kan ocksÄ vÀlja en grupp meningar genom att klicka pÄ flera meningar. HÀr Àr ett exempel pÄ hur det skulle se ut nÀr du lÀnkar till det:

WP betonar höjdpunkten

Detta dubbeltryck pÄ shift-tangentlÀget gör det vÀldigt enkelt eftersom all formatering, syntax har rÀknats ut för dig. Om du vill se hur syntaxen och de smÄ tecknen genereras i slutet av din webbadress kan du titta pÄ NY Times betoningssida.

Eller om du bara vill att saker och ting ska fungera, installera och aktivera plugin för WP-betoning.