Hur man hittar ett jobb med en WordPress-blogg

Tom Wants a Job

I den nya medievÀrlden, dÀr rekryterare i allt högre grad screenar sociala medieprofiler och headhunting-talanger online, ger en blogg dig kontroll över den onlineinformation som dina potentiella arbetsgivare kommer att stöta pÄ genom att rikta dem till en fokuserad sida. Det Àr ett bra sÀtt att uttrycka initiativ, visa upp dina fÀrdigheter, marknadsföra dig sjÀlv, öka din nÀtverksstorlek och öka dina chanser att fÄ det drömjobbet.

VĂ€lja ditt bloggtema

En bra blogg börjar med ett tema och hÀr Àr tre kategorier som fungerar bra för den arbetssökande.

De skamlösa

Tom vill ha ett jobb Ă€r överlĂ€gset en av de mest inloggade bloggar jag har stött pĂ„, till och med titeln Ă€r inget nonsens och uttrycklig begĂ€ran om ett jobb. Tom Cowie har maximerat anvĂ€ndningen av flikar och skapat sidor för sin profil, CV, portfölj och kontaktinformation för att alla rekryterare ska ha en grundlig förstĂ„else för den potentiella medarbetarens professionella och ”personliga” historia.

– Tips: Skapa en visuell portfölj av dina prestationer, som att anvĂ€nda fotografier för att representera eller lyfta fram ögonblick i dina tidigare projekt tillsammans med en kort beskrivning.

Visningen

Visningen

Eftersom visning Ă€r bĂ€ttre Ă€n att berĂ€tta, varför inte visa upp dina kunskapsuppsĂ€ttningar via en “How-To” -stilblogg? Visa din kunskap genom att lĂ€ra andra trick om dina branscher, med hjĂ€lp av grafik och steg-för-steg-redogörelse. Detta kan ocksĂ„ komma i form av recensioner, kommentarer eller reflektioner av branschrelaterade nyheter eller hĂ€ndelser. NĂ€r allt kommer omkring, om du kan illustrera hur du gör en uppgift rĂ€tt, visar du indirekt din egen förstĂ„else.

– Tips: Diskutera en workshop eller konferens som du nyligen har deltagit för att bevisa hur proaktiv du Ă€r för att förbĂ€ttra din kunskap inom ditt expertomrĂ„de.

Det subtila

SÀrskilt lÀmpligt för artister, författare och kommunikatörer, den hÀr bloggen kan handla om vad som helst och Àr mycket hÄllbar. VÀlj ett Àmne som du brinner för och anvÀnd din blogg för att indirekt visa dina fotograferingsförmÄgor, redigeringsförmÄga, kreativa kopieringsskrivning, reklamfunktioner, nÀtverksförmÄga, digital / web 2.0-kunskap, vÀl avrundad personlighet och mer!

– Tips: MĂ„nga hobbyer anses vara önskvĂ€rda för specifika branscher (t.ex. en maratonlöpare uppfattas ofta som uthĂ„llighet och uthĂ„llighet, egenskaper som kan överföras till finansvĂ€rlden), sĂ„ tĂ€nk ur rutan, men tĂ€nk ocksĂ„ strategiskt.

Jeszlene kommentarer

För mÄnga studenter Àr det extremt kostnadseffektivt att starta sin blogg med WordPress.com men om du vill ha mer kontroll över temadesignen, lÀgga till plugins etc, skulle du förmodligen behöva en WordPress-blogg som Àr vÀrd för sjÀlv. (Se denna infografik för ett jÀmförelsetabell). Om du letar efter temaidéer har WPBeginner en ganska bra artikel om hur du vÀljer ett perfekt tema.

AnvÀnda din blogg

Nu nÀr du har ett bloggtema och förmodligen nÄgra inlÀgg, hÀr Àr nÄgra tips för att anvÀnda din blogg för din jobbjakt.

LÀgg till din blogglÀnk till ditt CV, LinkedIn-profil och e-postunderskrift. LÀgg till lÀnkar till din LinkedIn, Twitter och andra sociala mediasidor pÄ din blogg och anvÀnd dessa plattformar för att marknadsföra din blogg. Interagera med andra bloggare som har gemensamma intressen, tanke ledare inom din professionella bransch och företag genom att lÀmna engagerande kommentarer pÄ sina blogginlÀgg. Skapa lÀnkar till bloggar och webbplatser för att aktivera pingbacks. Skriv gÀstinlÀgg för andra bloggar eller bjud gÀstbloggare att skriva pÄ dina. AnvÀnd din bloggerstatus för att delta i konferenser eller nÀtverksevenemang.

En blogg kan vara ett utmÀrkt knutpunkt för din nÀrvaro pÄ sociala medier, men framgÄng baseras fortfarande pÄ dina kreativa idéer, kunskapsnivÄ, vacker personlighet, önskan att placera dig sjÀlv pÄ arbetsmarknaden och förmÄga att sjÀlv marknadsföra. Men en vÀlkonstruerad nÀrvaro pÄ sociala medier ger dig en konkurrensfördel jÀmfört med den genomsnittliga arbetssökaren, och pÄ denna mycket konkurrenskraftiga marknad rÀknas varje bit. Vad vÀntar du pÄ? Kontrollera din sociala nÀrvaro pÄ nÀtet och starta en blogg nu.