Hur man hittar och infogar Creative Commons-licensierade bilder i WordPress

Hur man hittar och infogar Creative Commons-licensierade bilder i WordPress

Att hitta bilder för blogginlÀgg Àr en utmaning som varje bloggare mÄste möta. Tidigare delade vi nÄgra av vÄra favoritkÀllor för att hitta royaltyfria bilder. En av kÀllorna Àr Creative Commons-sökning som anvÀnder Flickr, en av de största resurserna för Creative Commons-licensierade bilder. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du hittar och infogar Creative Commons licensierade bilder i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin WP Inject. Vid installationen mÄste du gÄ till InstÀllningar »WP Injectoch konfigurera plugininstÀllningarna.

Med WP Inject kan du söka pÄ den massiva Flickr-webbplatsen efter creative commons licensierade bilder som du kan anvÀnda i dina inlÀgg. Det finns dock olika typer av licenser. Vissa lÄter dig endast anvÀnda bilder pÄ icke-kommersiella webbplatser och andra ger dig tillstÄnd att anvÀnda Àven pÄ kommersiella webbplatser. De flesta licenser krÀver att du tilldelar den ursprungliga skaparen av verket. PÄ insticksskÀrmen för insticksprogrammet mÄste du vÀlja en licens som du vill anvÀnda för dina bildsökningar.

Markera sedan rutan bredvid alternativet. Om du inte markerar den hÀr rutan laddar din webbplats bilder frÄn Flickr. Detta kommer att sakta ner din sidhastighet vilket inte Àr bra för din webbplats SEO. Om du har en ganska upptagen webbplats rekommenderar vi att du anvÀnder en CDN-lösning för att visa bilder pÄ din webbplats.

Resten av alternativen pÄ sidan Àr ganska sjÀlvförklarande. NÀr du Àr nöjd med instÀllningarna klickar du pÄ knappen för att lagra Àndringar.

Nu Àr du redo att lÀgga till bilder frÄn Flickr. Skapa ett nytt inlÀgg eller redigera ett befintligt inlÀgg. PÄ skÀrmen för postredigerare hittar du metafÀltet WP Inject precis nedanför redigeraren. AnvÀnd den hÀr rutan för att söka efter bilder. Det söker Flickr efter bilder som matchar ditt licenskrav och visar resultaten. NÀr du har hittat den bild du gillar klickar du pÄ bilden och vÀljer den filstorlek som du vill lÀgga till i ditt inlÀgg.

Söker Flickr direkt frÄn WordPress

Det Àr allt, plugin kommer nu att lÀgga till bilden i ditt inlÀgg och ladda upp den till mediebiblioteket. Det kommer ocksÄ att lÀgga till en tillskrivningslÀnk. Du kan ta bort attributionslÀnken om bildlicensen inte krÀver det.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att hitta och lÀgga till Creative Commons-licensierade bilder direkt frÄn inlÀggsredigeraren pÄ WordPress.

Om du gillade artikeln kan du gÄ med pÄ Twitter och Google+.