Hur man identifierar Àldre Apple Watch-appar

Hur man identifierar Àldre Apple Watch-appar

Äldre Apple Watch-appar byggda med förĂ„ldrade watchOS SDK: er ger en varning nĂ€r de lanseras i watchOS 4.3.1. PĂ„ watchOS 5 och senare vĂ€grar Ă€ldre appar alls att öppna.

TAKEAWAYS:

Apple vill att du ska ta bort Àldre appar frÄn din enhet eftersom de byggdes med gamla watchOS SDK: er som inte utnyttjar den senaste hÄrdvaran och programvaran.

Att bli av med Àldre Apple Watch-appar

I november 2017 gav Apple ett försvar om att det skulle sluta acceptera uppdateringar för watchOS 1-appar. ”Den hĂ€r appen fungerar inte med framtida versioner av watchOS”, lĂ€s varningen pĂ„ watchOS 4.3.1.

FrÄn och med april 2018 slutade Cupertino-teknikjÀtten att acceptera uppdateringar till bÄde befintliga appar som byggdes med watchOS 1 SDK och nya byggda med watchOS 3 SDK.

Äldre Apple Watch-appar - En skĂ€rmdump av ett varningsmeddelande i watchOS 4.3.1 som informerar anvĂ€ndaren om att appen behöver uppdateras eftersom den inte fungerar med framtida versioner av watchOS

En varning nÀr du öppnar en Àldre Apple Watch-app pÄ watchOS 4.3.1

2018: s watchOS 5-programvara tappade helt stöd för Àldre Apple Watch-appar eftersom de Àr för lÄngsamma, litar pÄ en ansluten iPhone och stöder inte mobiltelefoner pÄ LTE-klockor.

HANDLEDNING: Hur man identifierar Àldre Mac-appar

SÄ hÀr kan du identifiera alla appar pÄ din klocka som inte har byggts med watchOS 4+ SDK för att sÀkerstÀlla att de körs ordentligt pÄ watchOS 5+.

Hur man identifierar Àldre Apple Watch-appar

För att se om du har nÄgra Àldre Apple Watch-appar installerade gör du följande:

1) Öppna följeslagaren Kolla pĂ„ app pĂ„ din ihopparade iPhone.

2) Tryck pÄ Min klocka fliken lÀngst ner.

3) Nu skrolla hela vÀgen till botten av listan över tillgÀngliga appar.

Äldre Apple Watch-appar - En skĂ€rmdump som visar avsnittet OtillgĂ€ngliga appar lĂ€ngst ner pĂ„ Min flik i den medföljande Watch-appen pĂ„ iPhone

4) Om nÄgra av de appar som Àr installerade eller tillgÀngliga för installation pÄ din klocka Àr förÄldrade ser du posten mÀrkt OtillgÀngliga appar. Tryck pÄ den för att fortsÀtta.

Äldre Apple Watch-appar - Du kan ta bort en Ă€ldre app och dess data efter behag

Alla Àldre Apple Watch-appar som byggts med watchOS 1, 2 eller 3 SDK listas hÀr

5) VÀlj en app som inte stöds frÄn listan och tryck sedan pÄ den.

6) DÀrifrÄn trycker du pÄ alternativet Ta bort app- och associerad data att göra just det.

Och sÄ identifierar du alla förÄldrade eller Àldre Apple Watch-appar som du nu sÀkert kan ta bort frÄn den bÀrbara enheten för att frigöra lagringsutrymme och förbÀttra prestanda.

”Dessa appar fungerar inte med watchOS 5 och mĂ„ste uppdateras för att fortsĂ€tta anvĂ€nda dem”, lĂ€ser Apples beskrivning. “Om ingen uppdatering Ă€r tillgĂ€nglig, kontakta apputvecklaren för mer information.”

Bra, vad nÀsta?

Du kan följa Apples rÄd och nÄ appens utvecklare för att frÄga dem om de planerar att slÀppa en kompatibilitetsuppdatering nÀr som helst. Vissa appar kommer dock inte att uppdateras alls.

NĂ„gra ganska stora appar – som Google Maps, Amazon, eBay, Twitter, Twitterrific, Instagram och andra – erbjuder inte lĂ€ngre en watchOS-komponent eftersom deras tillverkare inte lĂ€ngre kan motivera att spendera tid och hĂ€lla resurser pĂ„ utveckling och underhĂ„ll.

HANDLEDNING: Hur man identifierar Àldre appar pÄ iPhone och iPad

Kom ihÄg att iOS 10.3 inkluderade ett liknande meddelande som varnade anvÀndare om att skÀmma bort frÄn Àldre 32-bitarsappar. FrÄn och med iOS 11 stöder Apple inte lÀngre 32-bitars iPhone- och iPad-appar.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].