Hur man importerar / exporterar widgetinstÀllningar i WordPress

Hur man importerar / exporterar widgetinstÀllningar i WordPress

Ibland nÀr du flyttar WordPress-webbplatser kan du behöva spara och ÄteranvÀnda widgetinstÀllningar frÄn en WordPress-installation till en annan. Om en webbplats bara har nÄgra widgets kan du förmodligen göra det manuellt. Men om det finns mÄnga widgets i flera sidofÀlt och widgetomrÄden behöver du en bÀttre lösning. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du importerar / exporterar widgetinstÀllningar i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Import / Export för widgetinstÀllningar. Vid aktivering, gÄ till Verktyg »Exportera widgetinstÀllningar och vÀlj de widgets du vill exportera och klicka pÄ knappen. Plugin exporterar nu alla dina aktiva widgets i filen widget_data.json.

För att ÄterstÀlla dessa widgets i en annan WordPress-installation mÄste du installera och aktivera plugin-programmet för import / export av widgetinstÀllningar pÄ den webbplatsen. NÀr du har aktiverat plugin, gÄ till Verktyg »Import av widgetinstÀllningar och klicka pÄ knappen.

Importerar widgetinstÀllningar

Leta reda pÄ JSON-filen som du laddade ner tidigare och klicka sedan pÄ knappen. Pluginet laddar nu widgetdata frÄn den importerade filen och visar dig listan över widgets. VÀlj de widgets du vill importera och klicka pÄ för att fortsÀtta. Alla dina widgets ÄterstÀlls till lÀmpliga sidofÀlt.

Observera att om du har aktiva widgets tillagda till din webbplats med ett plugin, kanske du inte kan importera dessa widgets förrÀn du har installerat dessa plugins ocksÄ pÄ mÄlwebbplatsen.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att snabbt exportera / importera widgetinstÀllningar i WordPress. Dela dina erfarenheter av att flytta flytta widgets mellan WordPress-webbplatser genom att lÀmna en kommentar nedan.