Hur man infogar WordPress-sidinnehÄll pÄ en annan sida eller ett inlÀgg

Hur man infogar WordPress-sidinnehÄll pÄ en annan sida eller ett inlÀgg

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om det var möjligt att lÀgga till innehÄll frÄn en WordPress-sida till ett annat inlÀgg eller sida. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du infogar innehÄll frÄn en WordPress-sida till ett annat inlÀgg, sida eller andra anpassade inlÀggstyper.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Insert Pages. Vid aktivering helt enkelt gÄ till InlÀgg »LÀgg till nytt att se det i aktion.

Om du anvÀnder den visuella redigeraren kommer du att mÀrka en ny knapp mÀrkt i menyn.

Om du klickar pÄ den visas en popup dÀr du kan vÀlja den sida, inlÀgg eller anpassade inlÀggstyp du vill lÀgga till.

Infoga popup-sida

Du kan vÀlja hur du vill infoga inlÀgget / sidan genom att klicka pÄ. Som standard kan du lÀgga till titel, innehÄll, lÀnk eller vÀlja en anpassad mall. Vi kommer att förklara anpassade mallar senare i den hÀr artikeln.

NÀr du har valt inlÀgget / sidan klickar du pÄ knappen. Plugin kommer att lÀgga till den kortkod som krÀvs för att visa ditt valda inlÀgg / sida.

Om du anvÀnder textredigeraren för att skriva dina inlÀgg kan du manuellt ange kortkoden. Kortkodsparametrarna Àr ganska enkla.

[insert page=”page-slug|ID” display=’title|link|content|all|custom-template.php’]

Sidparametern för kortkoden accepterar sid-slug eller ID. Observera att med sidstycke betyder det inte att du bara kan skriva in sidor. Du kan lÀgga till valfritt inlÀgg eller anpassad inlÀggstyps slug ocksÄ.

Du kan ocksÄ anvÀnda post-id. HÀr Àr en snabbguide om hur du hittar inlÀggs-id i WordPress.

[insert page=”author-syed-balkhi” display=’content’]
[insert page=”128″ display=’content’]
[insert page=”128″ display=’all’]
[insert page=”128″ display=’custom-author.php’]

LÀgga till anpassade inlÀggstyper i inlÀgg

Med WordPress kan du lÀgga till vilken typ av innehÄll som helst genom att skapa inlÀggstyper för olika innehÄllstyper. Kolla in vÄra guider nÀr behöver du en anpassad inlÀggstyp och hur du skapar en anpassad inlÀggstyp i WordPress.

Infoga sidor lÄter dig lÀgga till dina anpassade inlÀggstyper i inlÀgg och sidor. Du kan till exempel skapa en anpassad inlÀggstyp för bildgallerier och sedan anvÀnda Infoga sidor för att lÀgga till dessa gallerier i dina inlÀgg eller sidor.

En anpassad galleriposttyp lÀggs till i ett WordPress-inlÀgg

PÄ samma sÀtt kan du skapa anpassade inlÀggstyper för videor, portfölj, kundutlÄtanden etc. för att lÀgga till pÄ dina sidor eller inlÀgg.

AnvÀnda anpassade mallar för att visa infogade sidor

Infoga sidor lÄter dig visa titel, lÀnk, innehÄll eller alla fÀlt för infogade sidor. Men vissa anvÀndare kan fortfarande behöva justera skÀrmen för att tillgodose sina egna behov. Detta kan uppnÄs genom att anvÀnda anpassade mallar.

Allt du behöver göra Àr att skapa en tom php-fil och ladda upp den till din temakatalog. Du kan namnge filen vad du vill. Till exempel custom-author.php.

Den hÀr anpassade mallen fungerar precis som alla andra innehÄllsmallfiler i ditt tema. HÀr Àr en mallfil som vi skapade för att visa författarsidor.


<?php the_post(); ?>
<h3 class="author-name"><?php the_title(); ?></h3>
<?php if ( has_post_thumbnail() ) : ?>
<div class="author-thumbnail">
<?php the_post_thumbnail(); ?>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="author-bio">
<?php the_content() ?>
</div>

Du kan anvÀnda anpassade CSS-klasser i din mallfil och sedan utforma dem i temat. Vi anvÀnde detta för att utforma visningen av författarsidor.h3.author-name { 
font-size:16px;
}
.author-thumbnail { 
float:left;
padding:10px;
} 
.author-bio { 
font-style:italic; 
font-family: Lora, Georgia, Serif;
} 

SÄ hÀr sÄg slutresultatet ut pÄ vÄr dummy-webbplats:

Författarens biosida infogad i ett WordPress-inlÀgg

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till innehÄll frÄn en WordPress-sida / inlÀgg till en annan.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.