Hur man integrerar WordPress med LinkedIn

Hur man integrerar WordPress med LinkedIn

LinkedIn Ă€r den regerande mĂ€staren för arbetsrelaterade sociala medieplattformar. Om du Ă€r professionell Ă€r det troligt att du redan har ett konto – men att bara vara pĂ„ webbplatsen kan bara ta dig sĂ„ lĂ„ngt. Att lĂ€ra sig att integrera WordPress med LinkedIn kan göra det möjligt för dig att fĂ„ ut det mesta av bĂ„da plattformarna.

WordPress och LinkedIn Àr inte precis tvÄ Àrtor i en pod, men med lite kreativitet kan du fÄ dem att fungera bra tillsammans. Om du till exempel bÀddar in din LinkedIn-profil pÄ din portföljwebbplats kan den se mer professionell ut, vilket kan leda till fler affÀrer.

I den hÀr artikeln kommer vi att undersöka tvÄ sÀtt att integrera WordPress med LinkedIn. Vi förklarar vad som gör dem anvÀndbara och visar dig hur du kör dem. LÄt oss börja med den enklaste metoden!

1. Infoga din LinkedIn-profil i WordPress

Den första och enklaste metoden för att integrera WordPress med LinkedIn Àr att anvÀnda den senare inbÀddningsfunktionen.

LinkedIn ger sina anvÀndare ett enkelt sÀtt att generera HTML-kodavsnitt som de kan kopiera och klistra in pÄ alla typer av webbplatser. Dessa utdrag gör det möjligt för dig att visa enkla widgetprofiler, som den hÀr:

Den hÀr funktionen kan vara till nytta om du skapar en portfölj med WordPress eftersom det kommer att stÀrka dina uppgifter. MÀnniskor kan anvÀnda LinkedIn för att hitta sina nÀsta anstÀllningar, och att dela din profil offentligt Àr ett utmÀrkt sÀtt att starta ett nytt arbetsförhÄllande pÄ höger fot.

Det bÀsta Àr att du kan Ästadkomma detta pÄ nÄgra minuter. Allt du behöver göra Àr att logga in pÄ ditt LinkedIn-konto och ta dig till sidan. VÀlj sedan alternativet sÄ genererar LinkedIn automatiskt den kod du behöver. Kopiera koden, sedan kan du helt enkelt klistra in den pÄ ett WordPress-inlÀgg eller -sida du vill, med hjÀlp av plattformens textredigerare.

Om du Ă€r intresserad kan du testa nĂ„gra av LinkedIn’s andra plugins. De erbjuder ett alternativ för att skapa delnings- och följknappar och har till och med widgets som visar jobb du kanske Ă€r intresserad av. Exempel:

En widget som visar jobbannonser.

2. Publicera dina WordPress-inlÀgg automatiskt pÄ LinkedIn

WordPress och LinkedIn Ă€r bĂ„da fantastiska plattformar, men de har inte mycket gemensamt vid första anblicken. LinkedIn gör det dock möjligt för dig att dela WordPress-innehĂ„ll med dina följare – ett drag som kan hjĂ€lpa till att öka dina chanser att bli anstĂ€llda.

Nyckeln till att skapa innehÄll som mÀnniskor kommer att intressera sig för Àr att göra det relevant, vilket du kan göra genom att fokusera pÄ att lösa problem eller svara pÄ frÄgor. Om du följer detta enkla förslag kan din blogg eller artiklar hjÀlpa dig att placera dig som expert bland dina kamrater. Dessutom, om du integrerar WordPress med LinkedIn kommer det att generera trafik mellan plattformarna om du delar dina WordPress-inlÀgg.

Att dela innehĂ„ll manuellt kan dock bli trĂ„kigt ganska snabbt, och det tar lite av din vĂ€rdefulla tid. Lyckligtvis lĂ„ter WordPress dig automatisera denna process med ett plugin – Social Media Auto Publish:

NĂ€r du har installerat och aktiverat pluginet mĂ„ste du skapa bĂ„de ett LinkedIn-applikations-ID och en “hemlig nyckel”. NĂ€r du lĂ€gger till den hĂ€r informationen i instĂ€llningarna för plugin-programmet kan du aktivera automatisk delning direkt.

Slutligen, om du har ett stort bibliotek med befintligt innehÄll, kan du övervÀga att anvÀnda ett verktyg som Revive Old Post. Detta plugin stöder LinkedIn och kan hjÀlpa dig att dela gamla inlÀgg via sociala medier.

Integrera WordPress med LinkedIn: Slutsats

Att lÀra sig att integrera WordPress med LinkedIn kan göra det möjligt för dig att ta fram nÄgra intressanta kombinationer. Du kan dela profiler, innehÄll och uppdateringar mellan webbplatserna för att öka din synlighet och trovÀrdighet. Tillsammans kan dessa tvÄ plattformar öka dina chanser att landa nÀsta spelning. Alternativt kan du anvÀnda integration för att göra ditt företags webbplats mer professionell och relevant.

LÄt oss kort sammanfatta de tvÄ huvudsakliga sÀtten att integrera WordPress med LinkedIn:

    Infoga din LinkedIn-profil i WordPress. Publicera dina WordPress-inlÀgg automatiskt pÄ LinkedIn.