Hur man köper och sĂ€ljer bloggföretag (rĂ€tt sĂ€tt) – BlueGlass FL

Hur man köper och sÀljer bloggföretag (rÀtt sÀtt) - BlueGlass FL

Den senaste helgen blev Syed inbjuden att delta i en fantastisk marknadsföringskonferens som anordnades av ett Internetmarknadsföringsbolag baserat i Florida, BlueGlass. SÄ denna vecka kommer Syed att tÀcka nÄgra av de sessioner som kan vara av intresse för vÄr publik.

Titeln pĂ„ den hĂ€r sessionen var ”Hur man köper och sĂ€ljer webbföretag (rĂ€tt sĂ€tt)”, men jag har gjort det sĂ„ att det riktar sig till vĂ„r publik eftersom de principbegrepp som delas i panelen kan tillĂ€mpas inom vĂ„r bloggindustri. Denna panel modererades av en god vĂ€n till mig Neil Patel, frĂ„n CrazyEgg, KissMetrics och nu KissInsights. Paneldeltagarna var John Ferber, medgrundare av DomainHoldings kĂ€nd för Advertising.com som sĂ„ldes till AOL för 345 miljoner dollar. Jon Kelly, VP för QuintStreet, och Kris Jones frĂ„n PepperJam Network. Alla fyra killar som har mycket erfarenhet av att sĂ€lja sina företag för miljoner.

SÄ panelen omfattade huvudaspekter: NÀr sÀljer du? Och vad ser du ut nÀr du köper? Jag tror att du som sÀljare och köpare mÄste förstÄ bÄda sidor. SÄ hÀr Àr min recension av sessionen.

NÀr sÀljer du?

Om det Ă€r nĂ„got som dessa killar betonade, var det timing. Timing till alla fyra av dem var avgörande för att sĂ€lja sina företag. Men efter att de alla delat sina berĂ€ttelser om hur deras timing var rĂ€tt började jag undra hur bestĂ€mmer du nĂ€r det Ă€r rĂ€tt tidpunkt. De svarade för det mesta, timing Ă€r en “magkĂ€nsla”, men du kan anvĂ€nda Ă„tgĂ€rder inom ditt företag för att avgöra om tidpunkten Ă€r rĂ€tt. HĂ€r Ă€r nĂ„gra viktiga punkter som du bör tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du Ă€r redo att sĂ€lja ditt företag:

Har företaget vuxit ur din förmÄga att odla det?

Tror du att du har nÄtt den punkt dÀr tillvÀxten verkar stoppas eftersom du inte har resurser för att fÄ den att vÀxa. Det hÀr Àr en frÄga som du kan svara pÄ genom att titta pÄ din intÀktsström, trafik pÄ din webbplats, nya abonnentpriser osv. Etc.

Letar du efter en EXIT eller resurser?

Ibland vill mÀnniskor inte ha en utgÄng, de vill bara ha resurser. Men de inser ofta att det inte Àr den enda lösningen att ta en exit. Du kan fÄ ytterligare resurser genom att samla in pengar för att öka tillvÀxten i ditt företag. UtvÀrdera vad du verkligen vill göra.

Hur skulle du kĂ€nna om …

Du mÄste se till att du inte Ängrar dig nÀr du sÄlt ditt företag. SÄ tÀnk pÄ de möjliga resultaten nÀr du sÀljer ditt företag. TÀnk om jag höll företaget och försÀljningen sjönk ner till 50%? Hur skulle du reagera pÄ det? Vad hÀnder om du sÀljer och försÀljningen tredubblas? Hur skulle du reagera pÄ det? Du mÄste se till att det inte finns nÄgra Ängrar nÀr du sÀljer.

Vem Àr din riktade köpare, och var hittar du den?

Din riktade köpare Ă€r nĂ„gon som kan dra nytta av att förvĂ€rva din webbplats. Om vi ​​till exempel vill sĂ€lja vĂ„r webbplats skulle StudioPress eller Headway vara vĂ„r riktade köpare. Om du redan kĂ€nner till din köpare kan du kontakta dem privat antingen sjĂ€lv eller genom en tredje parts agent. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda forummarknader som finns pĂ„ Digital Point, NamePros och andra. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda den populĂ€ra marknadsplatsen Flippa för att sĂ€lja dina webbplatser.

Vad ska du titta nÀr du köper?

Efter att ha sÄlt sina företag har dessa paneldeltagare ocksÄ förvÀrvat mÄnga andra företag. SÄ de delade ocksÄ vad de tittar pÄ nÀr de köper företag. HÀr Àr nÄgra av de viktigaste punkterna du bör tÀnka pÄ nÀr du köper ett bloggföretag:

Är webbplatsen skalbar?

Har webbplatsen skapat ett varumÀrke som kommer att hÄlla? Har den bra ranking? Du mÄste undersöka dessa omrÄden kritiskt nÀr du vill köpa en blogg. Ofta anvÀnder spammare svarta hatttekniker för att öka deras ranking, sÄ du mÄste vara extra medveten.

Vad Àr det potentiella vÀrdet pÄ denna webbplats?

Ofta tittar mÀnniskor pÄ verkligt vÀrde, men som köpare bör du ocksÄ övervÀga de potentiella intÀkterna. Eftersom ibland kanske en webbplats inte tjÀnar Àgaren tillrÀckligt med pengar, men tillsammans med ditt företag kan det göra dig miljoner. Du mÄste titta pÄ det potentiella vÀrdet. Ofta ökar bra domÀner webbplatsens potentiella vÀrde.

Kan du ta det till nÀsta nivÄ?

Om du köper ett bloggföretag, kan du ta det till nÀsta nivÄ? Uppenbarligen sÀljer Àgaren av en anledning som trög tillvÀxt. Kan du fortsÀtta tillvÀxten eller ta den till nÀsta nivÄ med dina resurser och expertis? Du mÄste svara pÄ den hÀr frÄgan innan du köper ett företag.

Har den stabila intÀkter?

Om du betalar pengar för att förvÀrva den hÀr webbplatsen mÄste du veta att den hÀr webbplatsen har stabila intÀkter. Du mÄste titta pÄ varje inkomstkÀlla och utvÀrdera om den Àr pÄlitlig pÄ lÄng sikt.

Jag tyckte att den hÀr sessionen var till stor hjÀlp, och jag tror ocksÄ att den kommer att vara till hjÀlp för vÄra lÀsare ocksÄ.