Hur man korrekt byter namn pÄ kategorier i WordPress

Category menu under posts in WordPress admin dashboard

Att ha en bra struktur pÄ din webbplats gör det lÀttare för lÀsarna att hitta ditt innehÄll. Det Àr dÀrför WordPress erbjuder kategorier och taggar för att ordna ditt innehÄll ordentligt. För att lÀra dig mer om dem, kolla in Kategorier vs Taggar-guide. NÀr din webbplats vÀxer kan du hitta ett behov av att Àndra namnet pÄ dina kategorier och / eller slÄ ihop dem med andra kategorier. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du Àndrar namn pÄ kategorier i WordPress utan att pÄverka dina SEO-strategier.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

WordPress har ett trevligt omrÄde för kategorihantering, belÀget pÄ InlÀgg »Kategorier.

PÄ den hÀr sidan kan du hantera WordPress-kategorier, redigera befintliga kategorier och radera oönskade kategorier. Det finns tvÄ sÀtt att byta namn pÄ kategorier, det sÀtt som gör att du snabbt kan Àndra ett kategorinamn och slug.

Snabbredigera namn och slug för en kategori

Med snabbredigering kan du Àndra kategorinamn och slug men om du vill lÀgga till beskrivning i en kategori mÄste du klicka pÄ. Detta tar dig till kategorins redigeringssida dÀr du kan Àndra ett kategorinamn, en slug och en beskrivning. Du kan ocksÄ vÀlja en överordnad kategori pÄ den hÀr sidan.

Redigera en kategoris namn, beskrivning, slug och förÀlder

Du kan ocksÄ slÄ samman och massredigera dina kategorier och taggar. Genom att slÄ ihop kan du kombinera tvÄ eller flera kategorier i en.

En sak som du kanske vill komma ihÄg Àr att om du Àndrar en kategorisnigel Àndras kategorin URL. SÄ om du anvÀnder den webbadressen i din WordPress-meny uppdateras inte lÀnken i menyn sjÀlv. Du mÄste uppdatera lÀnken manuellt till den nya webbadressen för kategorin.

NÀr du har bytt namn pÄ din WordPress-kategori mÄste du stÀlla in korrekt omdirigering för sökmotorer och anvÀndare. AnvÀnd vÄr handledning om hur du spÄrar 404 sidor och omdirigerar dem i WordPress. Denna metod lÄter dig omdirigera anvÀndare som kommer frÄn andra webbplatser och sökmotorer till rÀtt kategori URL.

Med WordPress kan du ocksÄ Àndra / kategori / prefix i kategori-URL: er. Det kallas kategoribas. För att Àndra det, gÄ till InstÀllningar »PermalÀnkar och blÀddra ner till. DÀr ser du ett formulÀr för att Àndra kategoribas och taggbas. Du kan till exempel Àndra http://www.example.com/category/your-category-slug/ till http://www.example.com/topics/your-category-slug/.

Ändrar kategoribas i WordPress-kategorin URL

Att anvÀnda rÀtt nyckelord i dina kategorinamn kan öka webbplatsens SEO-rankning. Det gör det ocksÄ möjligt för anvÀndare att enkelt navigera genom webbplatsens innehÄll. Hur ofta besöker du kategorihanteringsomrÄdet för att byta namn pÄ kategorier eller lÀgga till kategoribeskrivningar? LÄt oss veta i dina kommentarer nedan.