Hur man korrekt frÄgar efter WordPress-support och fÄr det

How to Properly Ask for WordPress Support and Get It

Vi hjÀlper dussintals anvÀndare dagligen och ger dem gratis WordPress-supporthjÀlp antingen via vÄr twitter eller vÄrt kontaktformulÀr. Som volontÀr som tillhandahÄller gratis support Àr det dÄ och dÄ svÄrt att inte bli frustrerad över nya anvÀndare som stÀller frÄgor i anklagande ton utan att ta sig tid och övervÀga att lÀsa eller söka igenom tidigare information. Samtidigt förstÄr vi ocksÄ kÀnslan av att bli helt övervÀldigad av sÄ mycket information eftersom vi ocksÄ var nybörjare vid ett tillfÀlle. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du korrekt kan be om WordPress-stöd och fÄ det.

Innan du frÄgar, förstÄ detta:

Innan du ber om WordPress-support eller hjÀlp med ett specifikt plugin eller tema mÄste du förstÄ att WordPress Àr ett projekt med öppen kÀllkod. Alla Àr vÀlkomna att skapa ett plugin, tema, bidra med korrigeringar till kÀrnan, föreslÄ / fixa buggar etc. WordPress Àr gratis, och det Àr de flesta teman och plugins som du anvÀnder med det.

Enskilda plugin-utvecklare eller temaförfattare Àr INTE alltid en del av det officiella WordPress-kÀrnteamet. Ofta Àr plugins som de slÀpper GRATIS nÄgot de skapade för eget bruk pÄ fritiden, eller nÄgot de skapade för en klient. SÄ om de inte sÀljer plugin-programmet eller temat, bör du anta att de inte tjÀnar nÄgra pengar pÄ det.

De flesta av dessa utvecklare tjĂ€nar sina intĂ€kter frĂ„n att göra frilansprojekt. Även om de flesta utvecklare Ă€r okej med att hjĂ€lpa till med nĂ„gra smĂ„ saker, kommer alla att ha en annan punkt dĂ€r de vill fĂ„ betalt för extra support. Ju mer respektfull och tacksam desto mer benĂ€gna kommer de att hjĂ€lpa dig för liten eller ingen kostnad.

Var bara snÀll

Kom ihÄg att du betalar INGENTING för att anvÀnda pluginet, sÄ det minsta du kan betala utvecklaren Àr en viss respekt :)

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

FortsÀtt lÀsa om du föredrar skriftliga instruktioner.

Hur stÀller jag rÀtt frÄga korrekt?

Det bÀsta stÀllet att be om support för gratis plugins Àr i supportforum. Du hittar supportforumet genom att gÄ till det specifika plugin-sidan pÄ förvaret och klicka pÄ supportfliken (detta sÀkerstÀller att din supportfrÄga Àr taggad för plugin-författaren)

WordPress-plugin-supportmeny

Innan du skapar supporttrÄden, se till att du har gÄtt igenom FAQ-sidan. Det Àr ocksÄ bÀst att googla problemet för att se om nÄgon annan redan har svarat pÄ det.

I din stödtrÄd vill du vara respektfull, tydlig och kortfattad. Ett felaktigt exempel skulle vara:

Hej kille, det Àr ett problem med ditt @ # $ 1-plugin. Skapa inte * &% ^ om det inte fungerar. Jag slösade bort X timmar pÄ den hÀr dumma saken. Vill du hjÀlpa till?

Om du skriver i en sÄ anklagande ton kommer du att bli en A $$. Chansen Àr stor att du aldrig kommer att fÄ nÄgon hjÀlp heller.

Du bör vara medveten om att du ber en expert att ta sin vÀrdefulla tid och svara pÄ din frÄga gratis. Ett av de bÀsta sÀtten att visa respekt Àr att lista allt du har gjort fram till den tiden för att lösa problemet. Detta visar att du inte Àr nÄgot troll som bara vill att andra ska göra sitt arbete gratis. Det rÀtta sÀttet att stÀlla frÄgan skulle vara:

Tack för att du skapade ditt fantastiska XYZ-plugin. Av nÄgon anledning kan jag inte fÄ det att fungera korrekt, och jag skulle verkligen uppskatta om du kan hjÀlpa mig med det.

Jag anvÀnder WordPress-version:
Plugin-namnversion:

Jag gjorde detta:

Jag förvÀntade mig att plugin skulle göra detta:

IstÀllet gjorde det detta: (Inkludera eventuella felmeddelanden hÀr)

Min webbplats Àr vÀrd för:

Jag har provat följande lösningar:

Jag försökte problemet i följande webblÀsare:

Tack för att du tog dig tid att hjÀlpa till. jag uppskattar det verkligen :)

I ett supportmeddelande som ovan adresserar du alla möjliga saker som en utvecklare skulle behöva svara pÄ din frÄga. Ibland kan de be om att se din webbplats URL och / eller listan över plugins som du har aktiverat.

NÀr du har skapat supporttrÄden kan du alltid snyggt nÄ utvecklaren pÄ twitter vilket kan hjÀlpa dina chanser att fÄ ett snabbare svar. Ett exempel pÄ tweet skulle vara:

Hej @twitterhandle, jag har ett problem med plugin-namnet. Skulle uppskatta om du kan hjÀlpa till: LÀnk till supporttrÄd.

Oavsett vad du gör, vÀnligen ring INTE dem Àven om du ser deras nummer listat pÄ deras hemsida. Du vill inte heller SPAMA alla deras kommunikationskanaler. Till exempel Àr en supporttrÄd + tweet tillrÀckligt bra.

SupporttrÄd + Tweet + Facebook-meddelande + E-post + telefonsamtal = IRRITERANDE

Kommersiella plugin + teman

NÀr du anvÀnder ett kommersiellt plugin eller tema rekommenderas det alltid att anvÀnda lÀmpliga stödkanaler.

De flesta kommersiella produkter som WPForms, Elegant Themes, MonsterInsights, All in One SEO, etc har utsedda supportomrÄden. Att stÀlla frÄgor var som helst bortsett frÄn deras utsedda supportomrÄden skulle inte ge dig mycket hjÀlp.

Till exempel: nÀr en anvÀndare kommer till oss och ber om kommersiellt temastöd ber vi dem bara att frÄga pÄ lÀmpliga kanaler.

Vi gör detta inte för att vara oförskÀmd, utan för att göra rÀtt. NÀr du köper ett kommersiellt plugin eller tema kommer det med support.

Om du laddade ner ett kommersiellt plugin / tema utan att betala för det via en torrent-webbplats förtjÀnar du inte vÄrt stöd.

Slutligen, bara för att du betalade för produkten betyder inte att du inte borde vara snÀll. Du bör alltid vara trevlig mot supporten personlig.

De flesta av dem tycker verkligen om att hjÀlpa andra, men du kan verkligen förstöra deras dag genom att anvÀnda negativa ord. Var snÀll.

Felsökning

Ingen gillar att hjÀlpa dem som inte vill hjÀlpa sig sjÀlva. Du bör alltid försöka felsöka de vanliga WordPress-problemen. Det bÀsta sÀttet att testa plugin-konflikter Àr att inaktivera alla WordPress-plugins och aktivera dem en efter en. Du kan ocksÄ ÄtgÀrda andra fel som kan uppstÄ, till exempel:

Bonus tips: Du kan anvÀnda vÄr guide om hur du tar skÀrmdumpar och Support Ally-webbplatsen för att skicka plugin-författaren / supportteamet den mest anvÀndbara informationen, sÄ att de kan ge dig bÀsta stöd.

Slutsats

Du vill alltid vara trevlig nÀr du ber om WordPress-support. NÀr du vÀl har fÄtt en tillfredsstÀllande upplösning rekommenderar vi starkt att du sprider vÀnliga ord om utvecklaren. Du kan ocksÄ köpa en öl eller kaffe genom att donera nÄgra dollar. Slutligen, om du har nÄgra WordPress-frÄgor Àr du vÀlkommen att stÀlla oss med hjÀlp av vÄr twitter eller vÄrt kontaktformulÀr.