Hur man korrekt migrerar medium till WordPress 2020 (allt ditt innehÄll)

Hur man korrekt migrerar medium till WordPress 2020 (allt ditt innehÄll)

Vill du migrera Medium till WordPress?

Det Àr ingen tvekan om att WordPress erbjuder mycket mer flexibilitet Àn Medium. Men om du redan har publicerat mycket innehÄll pÄ Medium kan du vara orolig för att du tappar innehÄllet.

Var inte orolig! Tack vare ett gratis verktyg och nÄgra inbyggda WordPress-funktioner kan du enkelt vÀxla frÄn Medium till WordPress och ta med alla dina artiklar och bilder.

I det hÀr stycket kommer vi att diskutera nÄgra av de mer relevanta övervÀgandena nÀr du byter. Sedan visar vi dig hur du migrerar Medium till WordPress utan att förlora nÄgot av ditt innehÄll. LÄt oss börja!

Vad du behöver tÀnka pÄ nÀr du migrerar Medium till WordPress

Innan du börjar migrera ditt innehÄll frÄn Medium till WordPress Àr det viktigt att inse att migrering frÄn Medium till WordPress innebÀr mer Àn bara att kopiera och klistra in ditt innehÄll. NÄgra ytterligare saker att tÀnka pÄ Àr:

Flytta dina data Korrekt konfigurera WordPress-instÀllningar Vara bilder pÄ din egen WordPress-server (StÀlla in en omdirigering sÄ att personer som försöker komma Ät ditt gamla innehÄll pÄ Medium skickas till rÀtt stÀlle pÄ WordPress

Med andra ord, det finns mĂ„nga rörliga delar att kombinera och fĂ„ arbeta. ÄndĂ„ Ă€r det inte sĂ„ svĂ„rt som det lĂ„ter att överföra allt ditt innehĂ„ll – allt du behöver göra Ă€r att följa dessa fem steg.

SÄ hÀr migrerar du Medium till WordPress (5 steg)

Innan vi kan komma igÄng behöver du en WordPress-webbplats instÀlld och redo att gÄ. Detta involverar:

Om du inte Àr sÀker pÄ hur du gör det, kolla in steg 2-3 i hur vi skapar en webbplatsguide.

NÀr du vÀl har installerat din nya WordPress-installation Àr du redo att migrera Medium till WordPress.

1. Exportera dina data frÄn Medium

Tidigare lĂ„ter Medium dig exportera ditt innehĂ„ll i ett format som var kompatibelt med WordPress ‘inbyggda importverktyg. TyvĂ€rr Ă€r det inte lĂ€ngre sant 2020. Men för att komma runt den hĂ€r frĂ„gan kan du anvĂ€nda det hĂ€r gratis exportörverktyget för att exportera ditt Medium-innehĂ„ll i ett format som fungerar med WordPress.

Allt du behöver göra Ă€r att ange din …

    Medium webbplats URL Namn E-post

Om du har ett anpassat domÀnnamn med Medium kommer din webbplats att exporteras omedelbart. Om du inte gör det blir du ombedd att ange ett. För att fÄ din, logga in pÄ Medium och klicka pÄ din profilbild:

Mediesidan för medium.

BlÀddra till botten av rullgardinsmenyn och gÄ till. Klicka pÄ knappen under lÀsning

Alternativet Ladda ner din information i Medium.

Klicka pÄ nÀsta sida. Ett e-postmeddelande kommer att skickas till dig med din Medium-exportfil, och du bör ladda ner filen inom och ladda upp den till Medium till WordPress-exportverktyget.

Tillbaka pÄ verktygets startsida, klicka. Du bör sedan presenteras med ett alternativ att:

Knappen HĂ€mta medium exportera fil.

Klicka pÄ den stora gröna knappen för att ladda ner filen, vid vilken tidpunkt ta din fil redo för nÀsta steg.

2. Importera ditt mediuminnehÄll till WordPress

Med din exportfil i handen Àr det dags att logga in pÄ din WordPress-administratörsskÀrm. GÄ till instrumentpanelen. Detta kommer att visa en lista över importörens verktyg:

Migrera Medium till WordPress med hjÀlp av importörsverktyget

BlÀddra ner tills du ser det och klicka sedan pÄ för att ladda ner verktyget. NÀr den Àr klar Àndras lÀnken till. Klicka pÄ den sÄ fÄr du ett avsnitt för att ladda upp din fil:

WordPress-importsidan för att migrera medium

Klicka sedan pÄ och vÀlj filen du laddade ner tidigare. PÄ nÀsta sida kommer du att bli ombedd att tilldela författare:

Hur man migrerar mediuminnehÄll till wordpress

Du kan vÀlja författaren för ditt innehÄll, antingen importera det frÄn Medium eller vÀlja en ny anvÀndare. Du bör vÀlja det alternativ som stÀmmer överens med hur din Medium-blogg tilldelade författare. Se ocksÄ till att kryssa i rutan som sÀger. Detta kommer att sÀkerstÀlla att dina bilder ocksÄ överförs.

Slutligen klickar du pÄ och WordPress importerar automatiskt allt ditt Medium-innehÄll. Du kan kontrollera att allt Àr i ordning genom att gÄ till din sida och blÀddra manuellt genom ditt innehÄll.

3. Ladda upp dina bilder till WordPress

Även om importören gör sitt bĂ€sta för att överföra bilder kanske den inte fĂ„r alla pĂ„ grund av hur de Ă€r vĂ€rd pĂ„ Medium. Om sĂ„ Ă€r fallet behöver du ett annat verktyg för att sĂ€kerstĂ€lla att de migrerar ordentligt. För detta rekommenderar vi Plugin för automatisk uppladdning av bilder.

NĂ€r du har installerat och aktiverat plugin (sĂ„ hĂ€r), gĂ„ till InlĂ€gg omrĂ„de i din WordPress-instrumentpanel och anvĂ€nd kryssrutan för att markera alla dina inlĂ€gg. AnvĂ€nd sedan rullgardinsmenyn för bulkĂ„tgĂ€rder för att vĂ€lja Redigera och klicka TillĂ€mpa. DĂ€rifrĂ„n behöver du bara slĂ„ Uppdatering knapp – du behöver inte Ă€ndra nĂ„gonting.

WordPress-inlÀggslistan.

Detta hÀmtar alla saknade bilder frÄn ditt innehÄll och laddar upp dem till din webbplats. Bilderna som inte kunde överföras under migreringsprocessen laddas upp till din nya webbplats och du kan gÄ vidare till nÀsta uppgift.

4. StÀll in en omdirigering frÄn Medium till WordPress

Vid den hÀr tiden kanske du vill skapa en omdirigering sÄ att besökare pÄ din gamla webbplats kan hitta din nya. TyvÀrr, om du har ett domÀnnamn kommer du inte att kunna göra detta.

För dem med en anpassad domÀn kan du dock anvÀnda det praktiska plugin-programmet Omdirigering för att lÀnka dina sidor.

Detta Àr viktigt eftersom URL-strukturen som Medium anvÀnder inte matchar WordPress permalÀnkstrukturer. Det betyder att personer som försöker besöka ett Medium-inlÀgg kommer att trÀffa en 404-sida, sÄvida du inte skapar en omdirigering för att skicka besökare frÄn den gamla inlÀggs-URL till den nya inlÀggs-URL: n pÄ WordPress.

Med detta plugin installerat och aktiverat, gÄ till. NÀr du Àr klar med instÀllningen av plugin-programmet kan du enkelt lÀgga till omdirigeringar mellan din gamla webbplats och din nya.

WordPress lÀgger till ett nytt omdirigeringsalternativ.

Ange bara en URL för ett av dina Medium-inlÀgg. Klistra sedan in webbadressen för den nya sidan i WordPress i fÀltet. Upprepa denna process tills alla sidor du vill omdirigera Àr instÀllda.

5. Installera ett WordPress-tema

Ditt sista steg Àr att vÀlja ett tema i WordPress. Ditt tema avgör inte bara utseendet pÄ din webbplats utan kan ocksÄ pÄverka dess navigering och funktionalitet. Med tanke pÄ att du kommer frÄn en Medium-blogg kan det vara ett nytt omrÄde för dig. Det Àr dock det som skiljer den gamla plattformen frÄn den nya.

Som sÄdant Àr det viktigt att göra ett val hÀr för hela webbplatsens branding och presentation, sÄ du bör ta lite tid över ditt ursprungliga val (Àven om du alltid kan Àndra pÄ saker senare).

För att installera ett tema, gÄ till:

WordPress-admin-temasidan.

Det kommer att finnas nĂ„gra teman som redan Ă€r installerade och redo att anvĂ€ndas, och det hĂ€r kan vara allt du behöver. Om du klickar pĂ„ knappen kan du blĂ€ddra i WordPress Theme Directory – olika kategorier av helt gratis teman redo att visa upp ditt innehĂ„ll. Du kanske vill övervĂ€ga om ett premiumtema passar dig bĂ€ttre genom att lĂ€sa vĂ„r guide om Ă€mnet.

NÀr du har hittat en du gillar, hÄll muspekaren över den och klicka sedan pÄ. DÀrefter kan du anpassa den efter dina behov. Det fantastiska Àr att du inte Àr bunden av din gamla Medium-design, sÄ himlen Àr grÀnsen nÀr det gÀller utseendet pÄ din webbplats.

NÄgra nÀsta steg att övervÀga

Nu Àr du officiellt pÄ WordPress, du kommer sannolikt att vilja maximera dess potential. Den goda nyheten Àr att du har en mÀngd resurser till hands för att hjÀlpa dig. HÀr Àr nÄgra fÄ inlÀgg för att komma igÄng:

Som du kan se vill du oroa dig för plugins (tillĂ€gg som utökar WordPress-funktionalitet), tjĂ€na pengar pĂ„ din blogg och mer. SĂ€kerhet Ă€r ocksĂ„ en prioritet. Även om WordPress i sig Ă€r sĂ€kert Ă€r det alltid bra att ha nĂ„gra lager för att minimera effekten av skadlig avsikt.