Hur man lÀgger till Ajax Taxonomies-filter i WordPress-sökning

Hur man lÀgger till Ajax Taxonomies-filter i WordPress-sökning

Vi vet alla att standard WordPress-sökningen inte Àr sÀrskilt bra. Men om du kan tillÄta anvÀndare att filtrera resultat baserat pÄ kategorier och taggar, anpassade taxonomier eller inlÀggstyper, kommer det att hjÀlpa anvÀndare att hitta innehÄll lÀttare. Tidigare visade vi dig hur du lÀgger till denna typ av avancerad sökformulÀr i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till ett Ajax-driven taxonomifilter i WordPress-sökning.

Varför anvÀnda Ajax Taxonomies Filter i WordPress-sökning?

Ajax-driven sökning Àr snabbare och ger ett bÀttre anvÀndargrÀnssnitt. Exempelvis kan en bilhandelswebbplats ha anpassade taxonomier för olika fordonstyper, prisklasser, modeller etc. Detta grÀnssnitt kan hjÀlpa anvÀndare att hitta exakt vad de behöver. Det hjÀlper ocksÄ webbplatsadministratörer att organisera sitt innehÄll sÄ att det lÀtt kan hittas av anvÀndarna.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera Ajax WP Query Search Filter-plugin. Efter aktivering lĂ€gger det till ett nytt menyalternativ “Ajax WPQSF” i ditt WordPress-administrationssidfĂ€lt. Om du klickar pĂ„ den kommer du till pluginsidan dĂ€r du kan klicka pĂ„ knappen för att skapa ditt sökformulĂ€r.

LÀgg till nytt Ajax-sökformulÀr i WordPress

Först mÄste du ange en titel för ditt formulÀr, detta kommer att anvÀndas för att kÀnna igen ditt formulÀr internt, eftersom du kan skapa flera sökformulÀr med detta plugin. DÀrefter kan du vÀlja inlÀggstyper som detta sökformulÀr kommer att undersöka. Du ser standard WordPress-inlÀgg och sidor tillsammans med alla anpassade inlÀggstyper du kan ha pÄ din webbplats.

Ajax sökfilterinstÀllningar

NÀsta alternativ Àr att vÀlja en taxonomi. Du kan vÀlja det booleska förhÄllandet mellan taxonomifrÄgor. Om en anvÀndare till exempel vÀljer blommor och husdjur, vill du att plugin-programmet ska matcha bÄda termerna eller visa resultatet om nÄgon av dem hittas. NÀsta alternativ Àr att lÀgga till en taxonomi, för att göra det mÄste du klicka pÄ knappen.

LÀgga till taxonomier i Ajax sökfilter pÄ WordPress

En ny popup dyker upp och du kommer att se kategori och annan anpassad taxonomi som du kan ha pÄ din webbplats. Du kan lÀgga till en etikett för taxonomin. Du kan vÀlja att dölja tomma termer. VÀlj slutligen en visningstyp för dina taxonomivillkor. Du kan visa dem i kryssrutor, rullgardinsmeny eller alternativknappar. NÀr du har valt anpassad taxonomi kan du finjustera ditt sökformulÀr ytterligare genom att lÀgga till anpassade metafÀlt precis som du lade till taxonomi.

NÀsta flik Àr för resultatinstÀllningar och andra alternativ. PÄ den hÀr fliken kan du lÀgga till en traditionell sökordsruta för sökord och hÀr Àr fÄngsten. Om en anvÀndare vÀljer ett taxonomi eller ett anpassat metafÀlt och anger nyckelordet, kör plugin-sökningen för sökordet och ignorerar taxonomi och anpassat metafÀltval av anvÀndaren.

LÀgga till ett sökordsformulÀr i Ajax-sökning

Det Àr allt. Spara bara ditt sökformulÀr sÄ ser du en kortkod. Du kan lÀgga till den hÀr kortkoden i valfritt inlÀgg, sida eller textwidget pÄ din webbplats för att visa sökformulÀret.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till Ajax-driven taxonomifilter i WordPress-sökning pÄ din webbplats. Med den hÀr avancerade sök- och sorteringsfunktionen kan du skapa enkla men mycket effektiva sorterings- och sökfilter pÄ din WordPress-webbplats. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.