Hur man lÀgger till anpassade metafÀlt till anpassade taxonomier i WordPress

Hur man lÀgger till anpassade metafÀlt till anpassade taxonomier i WordPress

Som standard har WordPress-taxonomier (kategorier, taggar, etc) fÀlternas namn, slug, förÀlder och beskrivning. Nyligen under arbetet med en kunds projekt fann vi ett behov av att lÀgga till anpassade metafÀlt i anpassade taxonomier. Vi behövde ett sÀtt att lÀgga till anpassad text pÄ varje taxonomis arkivsida. Ett sÀtt skulle vara att hÄrdkoda texten med de villkorliga uttalandena i vÄr taxonomi- {namn} .php-fil. Det skulle vara ett mycket ineffektivt sÀtt att göra det och det skulle ge vÄr klient inget sÀtt att Àndra texten i framtiden. SÄ vi bestÀmde oss för att framtida bevisa situationen genom att lÀgga till anpassade metafÀlt till anpassade taxonomier. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till ytterligare anpassade metafÀlt i anpassade taxonomier.

NÀr vi letade efter en effektiv metod kom vi över Pippins handledning som visar hur du gör detta. Medan hans handledning var bra krÀvde det att vi skrev mycket kod. Vi bestÀmde oss för att söka lite lÀngre för att se om nÄgon har skapat ett enklare sÀtt att göra detta. Kanske ett plugin eller en klass. Tack och lov hittade vi en lösning av Ohad Raz pÄ Github. Efter att ha gÄtt igenom samma frÄga bestÀmde han sig för att skriva en klass för att göra det enkelt för alla andra (fick Àlska WordPress-communityn). Tack Ohad.

I vÄrt fall bestÀmde vi oss för att lÀgga till denna funktion som ett plugin snarare Àn som ett tema. Du kan vÀlja den metod du vill. För denna handledning kommer vi att gÄ till plugin-rutten.

Det första du behöver göra Ă€r att ladda ner Tax-Meta-klass frĂ„n Github. Skapa en ny mapp och kalla den ”taxonomifĂ€lt”. Spara mappen “Tax-meta-class” i den mappen.

Zip kommer med en fil som heter class-usage-demo.php. Bara byta namn pÄ den filen och kalla den taxonomy-fields.php

Ohad gjorde ett bra jobb med att dokumentera filen, sÄ det Àr ganska sjÀlvförklarande. Han har exempel pÄ alla typer av fÀlt du kan lÀgga till (textfÀlt, textomrÄde, kryssruta, vÀlj, radio, datum, tid, fÀrgvÀljare, filöverföring osv.). Du behöver inte anvÀnda alla fÀlten. Bli helt enkelt av med de du inte vill ha.

NÀr du Àr klar med att lÀgga till fÀlten, ladda upp mappen för taxonomifÀlt i din plugins-mapp. Aktivera plugin-programmet och lÀgg till data i dina fÀlt.

Nu Ă€r du redo att visa dessa ytterligare fĂ€lt i din taxonomimall. Öppna din taxonomimall. Detta skulle vara ungefĂ€r som taxonomi- {taxonomy-name} .php-fil. DĂ€r kan du helt enkelt lĂ€gga till följande:


<?php 

//Get the correct taxonomy ID by slug
$term = get_term_by( 'slug', get_query_var( 'term' ), get_query_var( 'taxonomy' ) );

//Get Taxonomy Meta
$saved_data = get_tax_meta($term->term_id,'text_field_id');
echo $saved_data; 

?>

Det Àr allt. Dessa klasser gör det vÀldigt enkelt och förbÀttrar ditt arbetsflöde. Vi hoppas att den hÀr guiden har hjÀlpt dig att lÀgga till anpassade metafÀlt till anpassade taxonomier.