Hur man lÀgger till Dynamic Widget Ready SidefÀlt i WordPress

Hur man lÀgger till Dynamic Widget Ready SidefÀlt i WordPress

Widgets Àr en sÄ integrerad del av WordPress-teman att det Àr svÄrt att förestÀlla sig ett WordPress-tema utan widgets. Widgets Àr körbara skript som du bara kan dra och slÀppa i dina sidofÀlt eller nÄgot annat widget-klart omrÄde i ditt tema. MÄnga av vÄra lÀsare anvÀnder widgets för att lÀgga till anpassade element i sidofÀltet. Den hÀr artikeln Àr dock för de nyfikna anvÀndare som vill lÀra sig att lÀgga till dynamiska widget-fÀrdiga sidofÀlt eller widget-fÀrdiga omrÄden i WordPress-teman.

Registrera sidofÀlt eller widgetklara omrÄden i WordPress

Det första du behöver göra Àr att registrera ditt sidofÀlt eller ditt widgetklara omrÄde för ditt tema. Du kan registrera flera sidofÀlt och widgetklara omrÄden. Kopiera och klistra in den hÀr koden i temas funktioner.php-fil


function wpb_widgets_init() {

	register_sidebar( array(
		'name' => __( 'Main Sidebar', 'wpb' ),
		'id' => 'sidebar-1',
		'description' => __( 'The main sidebar appears on the right on each page except the front page template', 'wpb' ),
		'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
		'after_widget' => '</aside>',
		'before_title' => '<h3 class="widget-title">',
		'after_title' => '</h3>',
	) );

	register_sidebar( array(
		'name' =>__( 'Front page sidebar', 'wpb'),
		'id' => 'sidebar-2',
		'description' => __( 'Appears on the static front page template', 'wpb' ),
		'before_widget' => '<aside id="%1$s" class="widget %2$s">',
		'after_widget' => '</aside>',
		'before_title' => '<h3 class="widget-title">',
		'after_title' => '</h3>',
	) );
	}

add_action( 'widgets_init', 'wpb_widgets_init' );


I den hÀr koden har vi registrerat tvÄ sidofÀlt. Vi har gett dem namn och beskrivningar för att identifiera dem pÄ Widgets-skÀrmen. Beskrivningsparametern kan anvÀndas för att berÀtta för anvÀndare var detta sidofÀlt visas i temat. Wpb Àr namnet pÄ temat vi arbetar med, det anvÀnds hÀr för att göra dessa strÀngar översÀttbara. Du bör ersÀtta det med ditt temanamn.

LÀgga till dynamiska widget-fÀrdiga sidofÀlt i WordPress-temafiler

Hittills har vi bara registrerat dynamiska sidofÀlt. AnvÀndare kan dra och slÀppa widgets i dessa sidofÀlt frÄn Utseende »Widgets skÀrm. Dessa sidofÀlt visas dock inte pÄ din webbplats förrÀn de anropas i en mall som sidebar.php eller nÄgon annanstans du vill visa dem. Om du vill lÀgga till dessa widgetomrÄden redigerar du mallfilen dÀr du vill visa dem och klistrar in den hÀr koden:


<?php if ( is_active_sidebar( 'sidebar-1' ) ) : ?>
	<div id="secondary" class="widget-area" role="complementary">
	<?php dynamic_sidebar( 'sidebar-1' ); ?>
	</div>
<?php endif; ?>

I det hĂ€r exempelkoden har vi anvĂ€nt sidofĂ€ltets id för att anropa sidofĂ€ltet vi vill visa hĂ€r. Ändra sidofĂ€ltets id för att visa ett annat sidofĂ€lt. Du kan till exempel registrera tre sidofĂ€lt för sidfotomrĂ„det och sedan ringa dem en efter en i ditt temas sidfot.php-mall.

Widgets kan vara mycket kraftfulla. Du kan lÀgga till widgets i dina inlÀgg och sidinnehÄll, göra dina textwidgets fÀrgglada eller utöka kraften i standard WordPress-widgets. Med rÀtt placerade widget-fÀrdiga sidofÀlt kan anvÀndare lÀgga till anpassade element till sina webbplatser med hjÀlp av ett enkelt dra-och-slÀpp-grÀnssnitt.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till dynamiska widget-fÀrdiga sidofÀlt i WordPress. Vi rekommenderar att du studerar koden i temaramar som Genesis för att lÀra dig hur proffs anvÀnder dem i sina produkter. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.