Hur man lÀgger till eller tar bort möjligheter till anvÀndarroller i WordPress

Hur man lÀgger till eller tar bort möjligheter till anvÀndarroller i WordPress

WordPress levereras med ett enkelt men kraftfullt anvÀndarhanteringssystem. Varje anvÀndare har funktioner baserat pÄ de roller de tilldelas. Som administratör har du möjlighet att utföra alla ÄtgÀrder pÄ din WordPress-webbplats. Men om du kör en WordPress-webbplats med flera författare kan det hÀnda att du behöver Àndra funktioner för vissa anvÀndarroller eller skapa anpassade anvÀndarroller med funktioner som du har definierat. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till eller tar bort funktioner i roller i WordPress. Vi visar dig ocksÄ hur du skapar dina egna anpassade anvÀndarroller.

I WordPress har varje anvÀndarroll behörighetsnivÄer som gör att de kan utföra vissa uppgifter pÄ webbplatsen. Du kan ge ytterligare funktioner till en befintlig anvÀndarroll eller ta bort deras förmÄga att utföra vissa ÄtgÀrder pÄ webbplatsen. Du kan se hela anvÀndarrolltabellen hÀr.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Capability Manager Enhanced plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till AnvÀndare »Kapacitet.

Redigera behörigheter och funktioner för en anvÀndarroll

FrÄn skÀrmen för kapacitetshanterare kan du ladda en anvÀndarroll för att redigera funktioner för alla anvÀndare under just den anvÀndarrollen.

Om du markerar rutan bredvid det specifika kapacitetsalternativet kommer anvÀndarna i den valda rollen att kunna utföra den ÄtgÀrden. Till exempel om du redigerar anvÀndarrollen för prenumeranter och markerar rutan Redigera bredvid inlÀgg under redigeringsfunktioner, kommer det att göra det möjligt för prenumeranter att skapa inlÀgg.

VÀlj funktioner för en anvÀndarroll

Plugin Àr enkelt att anvÀnda, men det Àr mycket kraftfullt. Var försiktig och förstÄ vad varje behörighetsnivÄ betyder.

LÀgga till anpassad anvÀndarroll med anpassade funktioner och behörigheter

FrÄn samma funktionsskÀrm skapar du en ny anvÀndarroll genom att ange ett namn för rollen i rutan Skapa ny roll till höger. Till exempel Senior Editor, Junior Copywriter eller Support Staff.

Skapa en anpassad anvÀndarroll i WordPress

Efter att du har skapat en ny anvÀndarroll kan du tilldela funktioner till just den anvÀndarrollen genom att ladda den. Glöm inte igen att tilldela lÀsbehörighet till anvÀndarrollen om du vill att anvÀndare under den rollen ska komma Ät adminomrÄdet.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att lÀgga till eller ta bort funktioner i anvÀndarroller och skapa anpassade anvÀndarroller i WordPress. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.