Hur man lÀgger till en Audio Music Player-widget i WordPress

Hur man lÀgger till en Audio Music Player-widget i WordPress

Vill du lÀgga till en ljudspelare pÄ din WordPress-webbplats? Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om det fanns ett enkelt sÀtt att lÀgga till en musikspelarwidget med sÄnginformation i WordPress. Eftersom WordPress Àr ett populÀrt val bland podcastare och musiker finns det nÄgra ganska fantastiska verktyg tillgÀngliga för att göra jobbet. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till en musikspelarwidget i ditt WordPress-sidofÀlt.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Simple Music Widget. Vid aktivering, besök Utseende »Widgets.

DÀr ser du Simple Music Widget i listan över tillgÀngliga widgets. Dra och slÀpp widgeten till ett sidofÀlt och konfigurera instÀllningarna.

Enkla instÀllningar för musikwidget

Du mÄste ange en titel för widgeten. Denna titel kommer att visas som rubrik före widgetinnehÄllet. Om du inte vill visa en titel kan du lÀmna fÀltet tomt.

DÀrefter mÄste du ange informationen om spÄret du lÀgger till som artist, lÄt och albumnamn.

DÀrefter mÄste du lÀgga till ett albumomslag och musikfilen.

Du kan ladda upp omslagsbilden och musikfilen genom att gÄ till Media »LÀgg till nytt. Dra bara filerna dit för att ladda upp dem.

Notera: Din musikfil mÄste vara i formatet mp3 eller ogg vorbis.

NÀr du har laddat upp dina filer klickar du pÄ redigeringslÀnken bredvid dem.

Ladda upp mediefiler och hÀmta filens URL

Detta tar dig till en sida dÀr du kan se ytterligare information om dina filer. Kopiera filplatsen och klistra in den i widgeten.

Skaffar webbadress för mediefil

NÀr du Àr klar, spara dina widgetinstÀllningar och besök din webbplats för att se den i aktion.

Förhandsgranska en enkel musikwidget i sidofÀltet

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till en musikspelarwidget i ditt WordPress-sidofÀlt. Du kanske ocksÄ gillar vÄr handledning om hur du skapar en klibbig flytande sidofÀltwidget i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.