Hur man lÀgger till en enkel Generator för anvÀndarlösenord i WordPress

Generate strong password button

Att anvÀnda starka lösenord Àr viktigt nÀr det gÀller WordPress-sÀkerhet. Ofta ser vi att anvÀndare anvÀnder extremt lÀtt att gissa lösenord som test123, demo123, eller ens Àndra detta. I vissa fall hÀnder detta eftersom webbplatsadministratören tilldelar lösenordet nÀr han lÀgger till en ny anvÀndare till sin WordPress-webbplats. Deras förhoppning Àr att anvÀndarna kommer att Àndra sitt lösenord. De flesta anvÀndare Àndrar dock inte sÄdana lösenord bara för att de Àr lÀtta att komma ihÄg och skriva. Tidigare har vi visat hur man tvingar starka lösenord och hur man löper ut i WordPress efter en viss tidsperiod. Om du driver en WordPress-webbplats med flera anvÀndare bör du uppmuntra anvÀndare att vÀlja starka lösenord. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du lÀgger till en enkel anvÀndarlösenordsgenerator i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera plugin-programmet Simple User Password Generator för WordPress. NĂ€r det hĂ€r pluginet Ă€r aktiverat lĂ€gger det till en “Skapa lösenord” -knapp pĂ„ sidan “LĂ€gg till ny anvĂ€ndare” och redigerar anvĂ€ndarsidan. Om du klickar pĂ„ den hĂ€r knappen genereras ett starkt lösenord för den nya anvĂ€ndaren. Du kan ocksĂ„ markera rutan nedan för att skicka det nya lösenordet till anvĂ€ndaren.

Detta plugin lĂ€gger ocksĂ„ till ett annat alternativ till sidan “LĂ€gg till ny anvĂ€ndare” som gör att du kan pĂ„minna anvĂ€ndare om att Ă€ndra sitt lösenord. Om du markerar det hĂ€r alternativet visas ett meddelande till anvĂ€ndaren nĂ€r de loggar in och pĂ„minner dem om att de anvĂ€nder ett automatiskt genererat lösenord, och de kan Ă€ndra det till nĂ„got lĂ€ttare att komma ihĂ„g.

avisering för att pÄminna anvÀndare om att Àndra automatiskt genererat lösenord

NĂ€r du lĂ€gger till nya anvĂ€ndare pĂ„ en WordPress-webbplats mĂ„ste du alltid vĂ€lja starka lösenord för dem. Om du driver en blogg med flera författare och du har för vana att skapa nya anvĂ€ndare med ett standardlösenord som “test123”, riskerar du din webbplats. Vi hoppas att den hĂ€r artikeln hjĂ€lper dig att snabbt skapa ett starkt lösenord för anvĂ€ndare pĂ„ din WordPress-webbplats. Vi har Ă€ven sett arbetsgivare som rekommenderar sina anstĂ€llda att anvĂ€nda verktyg som LastPass eller 1Password. LĂ„t oss veta hur du genererar lösenord och uppmuntrar starkt lösenord för anvĂ€ndare pĂ„ din webbplats genom att lĂ€mna en kommentar nedan.