Hur man lÀgger till en Flickr-widget i WordPress

Quick Flickr Widget

Flickr Àr en av de gamla goda pÄlitliga webbplatserna för fildelning. Den har sina egna sociala funktioner och en blomstrande gemenskap av lojala anvÀndare. Att visa dina flickr-foton pÄ din WordPress-webbplats Àr extremt enkelt. Eftersom flickr stöder oEmbed-format kan du helt enkelt kopiera och klistra in en flickr-URL i ett WordPress-inlÀgg, och WordPress visar automatiskt fotot pÄ den sidan. Nyligen frÄgade en av oss oss hur lÀgger du till en presentation av dina senaste flickr-foton i en WordPress-sidofÀltwidget? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till en flickr-widget i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Quick Flickr Widget. NÀr den Àr aktiverad, gÄ till Utseende »Widgets avsnitt i din WordPress-administratör. DÀr ser du en ny widget som heter Quick Flickr Widget. Dra och slÀpp Quick Flickr-widgeten till ett av sidofÀltet, Àven kÀnt som widgetomrÄden. I widgetkonfigurationen lÀgger du bara till din widget-titel, ditt flickr-anvÀndarnamn, antalet bilder du vill visa och en flickr-tagg om du vill ha specifika bilder.

NÀr du vÀl har sparat ser du dina flickr-foton visas i sidofÀltet.

Snabb Flickr-widgetvisning

Om du mÀrker det pÄ skÀrmdumpen ovan har vi tvÄ olika skÀrmar. Den till vÀnster Àr hur standardwidgeten skulle se ut. Standarddisplayen Àr byggd för att visa en bred miniatyrbild per rad. Om du vill visa mer Àn en flickr-bild per rad i ett rutnÀtformat som vi har gjort i den högra skÀrmdumpen, mÄste du lÀgga till en anpassad CSS-klass i ditt temas fil.


.quick-flickr-item {
width: 150px;
float: left;
margin: 0 20px 20px 0;
}

Du skulle antagligen behöva justera bredden och marginalen ovan för att matcha ditt temas layout. Om du till exempel har ett mindre sidofÀlt, skulle du göra bredden mindre och justera marginalerna tills den ser rÀtt ut. Det tar lite försök och fel.

Det finns flera andra plugins som lÄter dig lÀgga till flickr-widgets i WordPress-sidofÀltet och widgetomrÄdena. Vi valde Quick Flickr Widget eftersom den Àr skapad av en ansedd författare och har ganska bra betyg. Det Àr ocksÄ vÀldigt lÀtt och vÀlkodat, sÄ det kommer INTE att sakta ner din webbplats. Sist men inte minst, det Àr vÀldigt enkelt att installera.

Det finns andra mer avancerade flickr-plugins som Slickr Flickr som ger massor av extra funktioner som du kanske eller inte behöver. Till exempel: visa flickr-foton som ett galleri eller ett bildspel. Det lÀgger ocksÄ till ljusboxvisning för flickr-foton med bildtexter och mycket mer. Det Àr dock inte sÄ enkelt att installera som Quick Flickr Widget, och det kommer att ha en liten inverkan pÄ webbplatsens prestanda.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att snabbt lÀgga till en flickr-widget i WordPress-sidofÀltet och widgetomrÄdena. AnvÀnder du ett plugin för att visa flickr-widget i WordPress? Vilken Àr det? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.