Hur man lÀgger till en nyhetskort i WordPress

Adding news ticker items

Nyhetsmarkörer som ibland kallas bilder finns lÀngst ner i de flesta tv-nyhetsnÀtverk för att lyfta fram nyheter, dagliga trender etc. Du kan anvÀnda en nyhetsmarkering pÄ din WordPress-webbplats för att markera specialerbjudanden, populÀra inlÀgg eller nÄgot annat. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du lÀgger till en roterande eller rullande nyhetstips i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Ditty News Ticker. Efter aktivering lÀgger plugin till ett News Ticker-menyalternativ i din WordPress-administratör. För muspekaren till menyalternativet och klicka pÄ lÀnken LÀgg till ny för att lÀgga till en nyhetsmarkering.

PÄ nÀsta skÀrm har du möjlighet att ge just denna nyhetsnamn ett namn, tickertext och lÀnk. För varje ticker kan du lÀgga till sÄ mÄnga tickerobjekt som du vill. Om du vill lÀgga till ett annat tickerobjekt, tryck sedan pÄ den gröna + -knappen för att lÀgga till nÀsta objekt pÄ tickern. NÀr du Àr klar med att lÀgga till tickerobjekt, blÀddra ner till Ticker Mode. Det finns tre olika ticker-lÀgen tillgÀngliga. BlÀddra, rotera och lista. BlÀddringslÀget Àr standard eftersom det Àr det vanligaste i TV-nÀtverk. Rotera Àr ett annat bra alternativ om du vill visa en ticker i taget.

Om du vill justera beteendet för nyhetsmarkören, blÀddrar du ner till panelen. Med den hÀr panelen kan du konfigurera rullningshastighet och dimensioner. Du kan ocksÄ vÀlja avstÄndet mellan varje tickerobjekt och pausa objekt nÀr en anvÀndare tar musen över tickern.

InstÀllningar för rullning av nyheter

Plugin genererar en kortkod samt en PHP-funktion för varje nyhetsticker du skapar. Du kan antingen anvÀnda kortkoden i ett inlÀgg, en sida, en sidofÀltwidget eller sÄ kan du direkt infoga PHP-funktionen i dina temafiler.

Nyhets ticker kortkod och php-funktion

NÀr du har infogat kortkommandot eller PHP-funktionen ska det fungera. Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till en nyhetsmarkering pÄ din WordPress-webbplats. Skulle du anvÀnda en nyhetsmarkering pÄ din webbplats eller föredrar du hellre vÄr klibbiga flytande sidfot? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.