Hur man lÀgger till en WordPress CAPTCHA för att skÀra ner skrÀppost

Hur man lÀgger till en WordPress CAPTCHA för att skÀra ner skrÀppost

Om du nĂ„gonsin har blivit ombedd att lösa ett enkelt matematikproblem eller “bevisa att du Ă€r mĂ€nsklig” innan du utför en Ă„tgĂ€rd pĂ„ en webbplats – har du stött pĂ„ en CAPTCHA. Denna enkla funktion Ă€r allestĂ€des nĂ€rvarande av goda skĂ€l. Faktum Ă€r att du kanske vill övervĂ€ga att lĂ€gga till en WordPress CAPTCHA pĂ„ din egen webbplats.

CAPTCHAs Àr utformade för att skydda kÀnslig information, blockera skrÀppost och attacker och begrÀnsa Ätkomsten till en webbplats viktiga funktioner. De Àr inte ett idiotsÀkert verktyg och anvÀnds bÀst som en del av en fullfjÀdrad sÀkerhetsplan. De hjÀlper dock till att förbÀttra din webbplats sÀkerhet och anvÀndarupplevelse.

I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera de olika typerna av CAPTCHAs och prata om fördelar och nackdelar med att anvÀnda dem. DÄ presenterar vi dig för nÄgra verktyg som kan hjÀlpa dig att skapa din egen WordPress CAPTCHA. LÄt oss ta en titt!

En introduktion till de mÄnga typerna av CAPTCHA

Ett CAPTCHA (helt automatiserat offentligt turingtest för att berÀtta för datorer och mÀnniskor) gör exakt vad dess otrevliga fullstÀndiga namn innebÀr. Det erbjuder ett test som Àr utformat för att berÀtta skillnaden mellan mÀnniskor och bots eller andra datorprogram.

CAPTCHA har anvÀnts över hela internet under en tid. Deras vanligaste form har varit som en serie förvrÀngda bokstÀver och / eller siffror:

En mÀnniska kan i allmÀnhet förstÄ denna bild, medan bots kan bli förvirrad av de böjda bokstÀverna. Det finns dock problem med denna typ av CAPTCHA. Det Àr ofta svÄrt för mÀnniskor att faktiskt lÀsa, och robotar blir mycket bÀttre pÄ att förvirra dessa bilder.

SÄ medan du fortfarande ser den hÀr typen av CAPTCHA ibland har enklare former blivit vanligare. Ibland blir du ombedd att vÀlja bilder som uppfyller vissa kriterier. I andra fall mÄste du lösa ett grundlÀggande matematikproblem:

En CAPTCHA som anvÀnder ett matematikproblem.

Google har till och med implementerat en ny sort som de kallar No CAPTCHA reCAPTCHA, som bara krÀver att du markerar en ruta:

En Google CAPTCHA med en kryssruta.

Denna typ av CAPTCHA övervakar musens rörelser för att berÀtta om du Àr mÀnniska eller inte. Nya forskningsbaserade CAPTCHA som detta kommer troligen att dyka upp över tiden.

Fördelarna och nackdelarna med att anvÀnda en WordPress CAPTCHA

Det primÀra mÄlet med en CAPTCHA Àr att ge ett extra lager av sÀkerhet pÄ kÀnsliga sidor. NÀr den anvÀnds som en del av ett registrerings-, inloggnings- eller bestÀllningsformulÀr kan den hÀr funktionen hjÀlpa till att hindra skadliga bots frÄn att skapa skrÀppost eller fÄ tillgÄng till personlig information.

Naturligtvis finns det ocksÄ argument mot att anvÀnda CAPTCHA:

Vissa CAPTCHAS kan irritera anvÀndare. Detta Àr mindre problem med dagens enklare CAPTCHA-alternativ, men Àr fortfarande en potentiell frÄga. Inte alla CAPTCHA Àr idiotsÀkra, och robotar blir alltid bÀttre pÄ att knÀcka dem.

I slutĂ€ndan kan CAPTCHAs vara ett anvĂ€ndbart tillskott till din webbplats, men bara nĂ€r de anvĂ€nds noggrant. Du vill vĂ€lja en sort som Ă€r sĂ„ diskret som möjligt. Dessutom bör du inte anvĂ€nda CAPTCHA som en ursĂ€kt för att försumma din webbplats övergripande sĂ€kerhet – de borde vara en del av en större sĂ€kerhetsplan.

NÀr det gÀller att anvÀnda CAPTCHA Àr de mest anvÀndbara nÀr som helst dÀr en anvÀndare skickar personlig information. Detta inkluderar registreringsformulÀr, kassaskÀrmar och inloggningssidor. Du kan till och med krÀva dem innan anvÀndarna skickar in kommentarer för att skÀra ner skrÀppost. Försök bara anvÀnda CAPTCHAs sparsamt, och bara dÀr de verkligen behövs.

Verktyg för att lÀgga till en WordPress CAPTCHA pÄ din webbplats

Om du vill lÀgga till en CAPTCHA pÄ din webbplats Àr allt du behöver det rÀtta verktyget. Eftersom detta Àr WordPress vi pratar om betyder det att leta efter ett dedikerat plugin. Lyckligtvis finns det flera plugins som kan hjÀlpa dig att skapa en WordPress CAPTCHA.

Vi presenterar tvĂ„ nedan. Varje plugin anvĂ€nder Googles “No CAPTCHA reCAPTCHA”, vilket gör ett bra jobb med att skĂ€ra ner skrĂ€ppost utan att besvĂ€ra dina besökare.

Först och frÀmst har vi Google Captcha:

Med det hÀr pluginet kan du lÀgga till en enkel kryssruta för CAPTCHA till valfritt formulÀr pÄ din webbplats, inklusive registrerings-, inloggnings-, kontakt- och kommentarformulÀr. Det finns ocksÄ mÄnga andra anpassningsalternativ.

För det andra finns det Advanced noCaptcha reCaptcha:

Medan detta plugin anvÀnder samma typ av CAPTCHA som ovan, erbjuder det nÄgra fler nischalternativ för var din CAPTCHA placeras och hur den ser ut. Du kan till exempel lÀgga till CAPTCHAs pÄ dina e-handelssidor eller forum och justera deras storlek och utseende.

SÄ hÀr lÀgger du till en CAPTCHA pÄ din WordPress-webbplats

Innan vi avslutar, lÄt oss titta pÄ ett CAPTCHA-plugin i aktion. Vi anvÀnder Google Captcha som vÄrt exempel, eftersom det Àr lÀtt att anvÀnda och anpassa. Du mÄste installera och aktivera pluginprogrammet och sedan navigera till den nya fliken i din WordPress-instrumentpanel:

InstÀllningarna för Google Captcha-plugin.

Under kan du ange dina Google API-nycklar för att ansluta din webbplats till reCAPTCHA-funktionen. Du mÄste registrera din webbplats pÄ Google, kopiera och klistra in de nycklar du har fÄtt och spara dem. DÀrefter kan du vÀlja knappen för att se till att funktionen fungerar som den ska:

Alternativet för testning av Google Captcha-plugin.

RÀtt nedan kan du vÀlja vilka formulÀr som ska anvÀnda en reCAPTCHA. Dina alternativ inkluderar standardsidor som dina inloggnings- och registreringsformulÀr:

VÀlja formulÀr i pluginprogrammet Google Captcha.

Om du betalar för premiumversionen av plugin-programmet kan du ocksÄ lÀgga till din reCAPTCHA i formulÀr som skapats med plugins som kontaktformulÀr 7 och bbPress.

Det finns gott om ytterligare anpassningsalternativ hÀr, som alla Àr ganska sjÀlvförklarande. NÀr du Àr nöjd med din WordPress CAPTCHA sparar du dina Àndringar och besöker sedan en av de formulÀr du aktiverade den för att testa den:

En WordPress CAPTCHA pÄ en inloggningssida.

Med det har du lagt till ett extra lager av sÀkerhet till nÄgra viktiga delar av din WordPress-webbplats!

Slutsats

Som anvÀndare kan CAPTCHAs vara lite irriterande (speciellt om de implementeras dÄligt). Men deras fördelar uppvÀger ofta det lilla besvÀret de medför. Om du kan utnyttja fördelarna med CAPTCHAs utan att pÄverka webbplatsens anvÀndarupplevelse negativt, kommer du att lÀgga till ett anvÀndbart lager av sÀkerhet.

För att fÄ ut det mesta av dina CAPTCHA-filer vill du anvÀnda dem sparsamt pÄ kÀnsliga sidor som registrerings- och inloggningsformulÀr. VÀlj en av de mer anvÀndarvÀnliga versionerna, till exempel Googles No CAPTCHA reCAPTCHA, och kom ihÄg att den hÀr funktionen bör vara en del av en övergripande sÀkerhetsplan. Sedan kan du enkelt skapa en WordPress CAPTCHA med hjÀlp av ett plugin som Google Captcha.