Hur man lÀgger till ett hotellrumsbokningssystem i WordPress

Hur man lÀgger till ett hotellrumsbokningssystem i WordPress

Nyligen har vi sammanstÀllt en lista över de bÀsta WordPress-hotellteman. Vi valde teman som kom med inbyggda funktioner som behövs för att köra en hotellwebbplats i WordPress. Baserat pÄ anvÀndarens respons lÀrde vi oss att vissa anvÀndare bara vill ha dessa funktioner och implementera dem i sina egna teman som kanske inte Àr specifikt utformade för att skapa hotellwebbplatser. Till exempel lÀgga till en hÀndelsekalender eller lÀgga till en separat sida för blogginlÀgg. En sÄdan funktion Àr att lÀgga till ett rumsbokningssystem i WordPress för din hotellwebbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till ett bokningssystem för hotellrum i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugins för bokningssystem (bokningskalander). Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ i ditt WordPress-administrationssidfÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till konfigurationssidan för bokningskalendern.

BokningssysteminstÀllningar

Klicka pÄ pennikonen för att redigera bokningssystemets instÀllningar. PÄ den hÀr sidan kan du konfigurera olika alternativ för ditt hotellrumsbokningssystem. Du kan vÀlja valuta, gÀstrelaterade instÀllningar, stÀlla in inchecknings- och utcheckningstider osv. Ange sedan e-postadressen dÀr du vill fÄ meddelanden. Om du har problem med att skicka e-post frÄn WordPress kan du ocksÄ tillhandahÄlla SMTP-serverinformation som sedan kommer att anvÀndas av plugin för att skicka e-post.

Bokningssystemets allmÀnna instÀllningar

Bokningssystemet lÄter dig ocksÄ ta emot betalningar via PayPal eller kreditkort. För att aktivera PayPal-betalningar behöver du PayPal-företagskonto och PayPal API-referenser som Àr mycket enkla att konfigurera. GÄ till PayPal och registrera dig för ett företagskonto. NÀr du har skapat ditt konto nÄr du kontots instrumentpanel. Klicka pÄ under undermenyn pÄ Mitt konto flik.

Skaffa PayPal API-referenser för ditt bokningssystem

Klicka pÄ lÀnken bredvid pÄ den hÀr sidan. Klicka pÄ lÀnken pÄ nÀsta sida. Markera alternativknappen Request API Signature och tryck pÄ knappen. PÄ nÀsta sida visar PayPal dina API-referenser som du sedan kan anvÀnda pÄ instÀllningssidan för ditt bokningssystem-plugin. Du behöver PayPal API-anvÀndarnamn, lösenord och signatur.

LÀgga till rumsbokningskalender i WordPress-inlÀgg eller -sida

NÀr du Àr nöjd med dina bokningssysteminstÀllningar Àr det dags att lÀgga till bokningsformulÀret pÄ din webbplats. Skapa ett nytt inlÀgg eller sida, eller redigera ett befintligt. Klicka pÄ Visual för att vÀxla till WordPress Visual Post Editor. Du kommer att mÀrka en ny rullgardinsmeny LÀgg till kalender i TinyMCE-redigeraren. Klicka pÄ den för att vÀlja din kalender och lÀgg till den i inlÀgget eller sidan.

LÀgga till bokningskalender i ett WordPress-inlÀgg eller -sida

Detta lÀgger till en kortkod i ditt inlÀgg, sparar Àndringarna och förhandsgranskar ditt inlÀgg eller sida. Du kommer att se en bokningskalender med tillgÀngliga datum. Dina anvÀndare kan boka hotellrum direkt frÄn framsidan av din webbplats och betala online med PayPal. Du kan konfigurera kalendern ytterligare genom att ange tillgÀngliga rum för varje datum frÄn bokningssystemets pluginsida.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till ett hotellbokningssystem pÄ WordPress. För frÄgor och feedback vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.