Hur man lÀgger till Facebook-liknande-knapp i WordPress

Facebook Like Button for WordPress

Vill du lÀgga till en Facebook Gilla-knapp i WordPress? Facebook Àr den största sociala medieplattformen i vÀrlden. Med Facebook Gilla-knappen kan du tillÄta anvÀndare att gilla och dela ditt innehÄll pÄ Facebook. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till Facebook Gilla-knappen i WordPress.

Metod 1: LĂ€gg till Facebook Like-knapp manuellt i WordPress

Denna metod krÀver att du lÀgger till koden direkt i WordPress. Om du inte har gjort det tidigare, ta en titt pÄ vÄr nybörjarguide för att klistra in utdrag frÄn webben till WordPress.

Först mĂ„ste du besöka sidan Gilla-knappen pĂ„ Facebook-utvecklarens webbplats och blĂ€ddra ner till avsnittet “Like Button Configurator”.

Gilla knappinstÀllningar

AnvÀnd konfigurationen för att vÀlja Gilla-knappen layout och storlek. Du ser en förhandsgranskning av knappen Gilla nedan.

Du kan lÀmna URL-fÀltet tomt, eftersom vi dynamiskt fyller i webbadressen i WordPress.

NĂ€r du Ă€r nöjd med förhandsgranskningen klickar du pĂ„ knappen “FĂ„ kod”.

Detta kommer att fÄ upp en popup som visar dig tvÄ bitar av kodavsnitt under JavaScript SDK-fliken.

Facebook som knappkodgenerator

Kopiera det första kodavsnittet och lÀgg till det i ditt WordPress-temas header.php-fil direkt efter -taggen.

DÀrefter mÄste du kopiera den andra koden och klistra in den i ditt WordPress-temas mallfiler dÀr du faktiskt vill visa Gilla-knappen.

Troligtvis vill du lÀgga till den i single.php, archive.php, page.php, etc. Om ditt WordPress-tema anvÀnder innehÄllsmallar mÄste du dock lÀgga till det i innehÄllsmallar.

Observera att om du direkt lÀgger till dessa kodavsnitt i ditt WordPress-tema kommer de att skrivas över nÀr du uppdaterar temat.

Du kan undvika detta genom att skapa ett underordnat tema och sedan lÀgga till dessa kodavsnitt i dina barns temamallar.

Metod 2: LÀgg till Facebook Like-knappen i WordPress med hjÀlp av ett plugin

I den hÀr metoden anvÀnder vi ett WordPress-plugin för att lÀgga till Facebook Gilla-knappen. Denna metod Àr mycket enklare och rekommenderas för nybörjare.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP Like Button-plugin. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ mÀrkt WP Like Button i ditt WordPress-administrationsfÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till insticksidan för insticksprogrammet.

WP Like-knappinstÀllningar

Först mÄste du vÀlja var du vill visa Gilla-knappen och vÀlja om du vill att knappen ska vara mobilresponsiv eller inte.

DÀrefter mÄste du ange ett Facebook-app-ID eller ett admin-ID för en anvÀndare som har tillgÄng till Facebook-insikter. Du kan anvÀnda ditt eget Facebook-anvÀndarnamn eller ID hÀr.

Under standardbildinstÀllningen kan du ladda upp en bild som kommer att anvÀndas nÀr ett inlÀgg eller en sida inte har en miniatyr pÄ Facebook. LÀmna det hÀr alternativet, vi visar dig hur du stÀller in miniatyr för Facebook senare i den hÀr artikeln.

Under alternativet “Vad gillar du” mĂ„ste du vĂ€lja “Varje sida / inlĂ€gg har sin egen lik-knapp”. DĂ€refter mĂ„ste du vĂ€lja en layout, justering, sprĂ„k för din Facebook-knapp.

LÀngst ner pÄ sidan kan du se en förhandsgranskning av hur knappen kommer att visas pÄ din webbplats.

NĂ€r du Ă€r klar klickar du pĂ„ knappen “Spara instĂ€llningar” för att lagra dina Ă€ndringar.

Det Àr allt, du kan nu besöka din WordPress-webbplats och du kommer att se Gilla-knappen för varje inlÀgg.

Gilla-knappen i WordPress

Vad Àr Open Graph Meta Data? Hur man lÀgger till det i WordPress

Öppna grafmetadata hjĂ€lper Facebook att samla in metainformation om en sida eller ett inlĂ€gg pĂ„ din WordPress-webbplats. Dessa data inkluderar en miniatyrbild, inlĂ€gg / sidrubrik, beskrivning och författare.

Facebook Àr ganska smart nÀr det gÀller att dra upp titel- och beskrivningsfÀlten. Men om ditt inlÀgg har mer Àn en bild, visar det ibland fel miniatyrbild nÀr din artikel delas.

Om du redan anvÀnder Yoast SEO-plugin kan detta enkelt ÄtgÀrdas genom att besöka SEO »Socialt och klicka pÄ Facebook-fliken.

Facebook Öppna diagram

För mer information och alternativa sÀtt att lÀgga till metadata för öppen graf, se vÄr guide om hur du lÀgger till Facebook Open Graph-metadata i WordPress.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till Facebook Gilla-knappen i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr lista över 10 bÀsta Facebook-tips och handledning för WordPress-anvÀndare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.