Hur man lÀgger till fjÀrrmediebibliotek i WordPress

Hur man lÀgger till fjÀrrmediebibliotek i WordPress

WordPress Àr en fantastisk plattform för videoutgivare. Att lÀgga till videor i WordPress Àr extremt enkelt och du kan faktiskt se videon nÀr du skriver i inlÀggsredigeraren. Du mÄste dock fortfarande hitta videon i ett annat webblÀsarfönster, kopiera webbadressen och klistra in den. Vad hÀnder om vi berÀttade att du kan lÀgga till dina YouTube-, Vimeo- eller DailyMotion-kanaler som fjÀrrbibliotek i din WordPress-medieuppladdare? Skulle det inte göra det roligare och enklare att lÀgga till videor? I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du lÀgger till avlÀgsna mediebibliotek i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Remote Media Libraries. Vid aktivering mÄste du besöka Media »FjÀrrbibliotek och klicka pÄ LÀgg till ny knappen för att lÀgga till ett fjÀrrmediebibliotek.

PÄ sidan LÀgg till ny fjÀrrbibliotek mÄste du helt enkelt vÀlja fjÀrrmediatjÀnsten frÄn rullgardinsmenyn. För nÀrvarande kan du lÀgga till YouTube, Vimeo, Dailymotion och Flickr genom att helt enkelt ange ditt anvÀndar-ID och klicka pÄ validera-knappen. Plugin kommer att kontrollera om det har Ätkomst till det angivna ID: t och visar ett grönt tecken. Du kan nu klicka pÄ knappen för att göra denna fjÀrrtjÀnst tillgÀnglig.

LÀgga till YouTube som fjÀrrmediebibliotek

För att infoga media frÄn ditt fjÀrrmediebibliotek, skapa helt enkelt ett nytt inlÀgg eller redigera ett befintligt och klicka sedan pÄ knappen. PÄ skÀrmen för medieuppladdning kommer du att se ditt fjÀrrbibliotek som en lÀnk i sidofÀltet. Genom att klicka pÄ lÀnken visas filer frÄn YouTube-kanal, Vimeo eller DailyMotion-konto till WordPress-medieuppladdaren.

Infoga en video frÄn fjÀrr YouTube-kanal till WordPress

VÀlj filen du vill infoga genom att helt enkelt klicka pÄ den. Du kommer att mÀrka att den automatiskt hÀmtar titel och beskrivning frÄn din kanal. Allt du behöver göra Àr att klicka pÄ knappen.

I framtiden planerar pluginförfattaren att lÀgga till fler bibliotek som Instagram, Tumblr, Twitter, Amazon S3, Vimeo Pro, Photobucket, etc.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till avlÀgsna mediebibliotek i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in dessa anvÀndbara YouTube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.