Hur man lÀgger till flera gallerier i WordPress-inlÀgg och -sidor

Adding multiple galleries in WordPress posts and pages

Vill du lÀgga till flera bildgallerier i dina WordPress-inlÀgg och sidor? Medan WordPress hanterar bilder vackert saknar standardbildgallerierna vissa funktioner. I den hÀr artikeln visar vi hur du lÀgger till flera gallerier i dina WordPress-inlÀgg, sidor och sidofÀlt.

Varför och vem behöver lÀgga till flera gallerier i WordPress?

WordPress anvÀnds av tusentals fotografer, konstnÀrer och designers som anvÀnder det för att dela sitt arbete med vÀrlden. Det anvÀnds ocksÄ av tusentals webbplatser dÀr bilder och fotogallerier gör det mesta av innehÄllet.

Dessa webbplatser mÄste lÀgga till gallerier pÄ mÄnga olika sÀtt. Som att lÀgga till flera gallerier i ett enda inlÀgg, lÀgga till gallerier i sidofÀlt, skapa bildspel och sÄ vidare.

WordPress levereras med en inbyggd gallerifunktion. Du kan anvÀnda den för att till och med lÀgga till flera bildgallerier. Dessa bildgallerier saknar dock funktionalitet som att öppna bilder i en ljuslÄda, blÀddra i bilder utan att lÀmna sidan, lÀgga till taggar, skapa album etc.

Viktigast Àr att dina gallerier inte lagras separat. Om du vill ÄteranvÀnda ett galleri i ett annat inlÀgg mÄste du Äterskapa det igen.

Med detta sagt, lÄt oss ta en titt pÄ det bÀsta sÀttet att lÀgga till flera gallerier i WordPress-inlÀgg och -sidor.

LĂ€gga till flera bildgallerier i WordPress

Vi kommer att anvÀnda Envira Gallery för denna handledning. Det Àr ett premium-plugin för WordPress-galleri som lÄter dig skapa vackra bildgallerier pÄ din WordPress-webbplats.

Med Envira Gallery kan dina anvÀndare se dina bilder i en ljusbox-popup. De kan blÀddra i bilder utan att lÀmna sidan och du kan ÄteranvÀnda dina gallerier i andra inlÀgg och sidor. Det Àr otroligt snabbt och levereras med fÀrdiga mallar för dina gallerier.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Envira Gallery-plugin. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering mÄste du besöka Envira Gallery »InstÀllningar sida. DÀr mÄste du ange din licensnyckel. Du hittar din licensnyckel i din kontos instrumentpanel pÄ Envira Gallery-webbplatsen.

LÀgger till licensnyckel för Envira Gallery

NÀr du har verifierat din licensnyckel mÄste du klicka pÄ Envira Gallery som tar dig till gallerilistan. Det kommer att vara tomt eftersom du inte har skapat ett galleri Ànnu, sÄ fortsÀtt och klicka pÄ knappen LÀgg till ny för att lÀgga till ditt första galleri.

LĂ€gg till nytt galleri

Du kommer till den nya sidan Envira Gallery. Först mÄste du ange en titel för ditt galleri, och efter det mÄste du klicka pÄ knappen VÀlj filer för att ladda upp dina galleribilder.

Ladda upp bilder till ditt galleri

NÀr du har laddat upp dina bilder kan du klicka pÄ knappen Publicera för att spara ditt galleri. Detta gör det tillgÀngligt för anvÀndning i dina WordPress-inlÀgg eller sidor.

För mer detaljerade instruktioner, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du enkelt skapar responsiva bildgallerier i WordPress med Envira Gallery.

Upprepa processen för att skapa ett annat bildgalleri. Du kan skapa sÄ mÄnga bildgallerier med Envira Gallery som du vill.

LÀgga till gallerier i WordPress-inlÀgg eller -sidor

Att lÀgga till gallerier i dina WordPress-inlÀgg och sidor Àr vÀldigt enkelt med Envira Gallery. Skapa ett nytt WordPress-inlÀgg eller redigera ett befintligt.

PĂ„ skĂ€rmen för redigering av inlĂ€gg kommer du att mĂ€rka en ny knapp mĂ€rkt “LĂ€gg till galleri” ovanför redigeraren.

Envira Gallery-knappen i inlÀggsredigeraren

Om du klickar pÄ knappen Envira Gallery öppnas en popup. Denna popup kommer att ha de gallerier du skapade tidigare. Klicka bara pÄ ett galleri som du vill lÀgga till och klicka sedan pÄ infoga galleriknappen.

VĂ€lj galleri som du vill infoga

Nu kommer du att mÀrka att en kortkod visas pÄ skÀrmen för postredigerare. Det kommer att se ut sÄ hÀr:

[envira-gallery id=”13017″]

Nu kan du klicka pÄ knappen Envira Gallery igen för att vÀlja ett annat galleri. Du kan lÀgga till sÄ mÄnga gallerier som du vill.

NÀr du Àr klar kan du helt enkelt publicera ditt inlÀgg eller sida. Slutligen, besök din webbplats, sÄ ser du flera gallerier som visas vackert pÄ din webbplats.

En WordPress-sida med tvÄ bildgallerier

LÀgga till flera gallerier i WordPress-sidofÀlt

Envira Gallery gör det vÀldigt enkelt att lÀgga till dina gallerier i sidofÀlt och andra widgetklara omrÄden. Du mÄste gÄ till Utseende »Widgets sida. DÀr kommer du att mÀrka Envira Gallery-widgeten under andra tillgÀngliga widgets.

LÀgg till Envira Gallery-widget i sidofÀltet dÀr du vill visa ditt galleri. VÀlj widgetinstÀllningarna det galleri du vill lÀgga till.

LÀgga till Envira Gallery-widget till WordPress-sidofÀltet

Glöm inte att klicka pÄ spara-knappen för att lagra dina widgetinstÀllningar. Upprepa processen för att lÀgga till en annan Envira Gallery-widget om du vill.

Besök din webbplats nÀr du Àr klar för att se flera bildgallerier som vackert visas i ditt WordPress-sidofÀlt.

Flera gallerier i WordPress-sidofÀlt eller widget-redo-omrÄde

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till flera gallerier i WordPress-inlÀgg och sidor. Du kanske ocksÄ vill se vÄr guide om hur du skapar ett fotogalleri med album i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.