Hur man lÀgger till flera inlÀggsminiatyrer / utvalda bilder i WordPress

Featured and secondary featured image in post edit area

Nyligen frÄgade en av vÄra lÀsare om det fanns ett sÀtt att lÀgga till flera inlÀggsminiatyrer eller bilder i ett WordPress-inlÀgg. Som standard kommer de flesta WordPress-teman med inbyggt stöd för utvalda bilder vilket gör det enkelt att lÀgga till miniatyrbilder. Men nÀr du arbetar med anpassade projekt kan du behöva lÀgga till en andra bild i ett inlÀgg. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till flera inlÀggsminiatyrer / bilder i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera insticksprogrammet Multiple Post Thumbnails. NÀr du har aktiverat plugin-programmet mÄste du lÀgga till följande kod i temas funktioner.php-fil. Du kan lÀgga till den var som helst i filen sÄ lÀnge du gör det rÀtt. LÀs vÄr guide om hur du klistrar in utdrag frÄn webben.if (class_exists('MultiPostThumbnails')) {

new MultiPostThumbnails(array(
'label' => 'Secondary Image',
'id' => 'secondary-image',
'post_type' => 'post'
 ) );

 }

NÀr du har lagt till det kan du nu lÀgga till en sekundÀr bild i ditt inlÀgg. Allt du behöver göra Àr att redigera ett befintligt inlÀgg eller skapa ett nytt inlÀgg. Du bör se en metafÀlt för sekundÀr utvalda bilder direkt efter rutan med utvalda bilder i WordPress-redigeringsomrÄdet.

Även om du kan lĂ€gga till en sekundĂ€r bild i din WordPress-administratör kommer den inte att visas pĂ„ din webbplats förrĂ€n du har konfigurerat ditt tema. Allt du behöver göra Ă€r att lĂ€gga till följande kod i din inlĂ€ggsslinga dĂ€r du vill visa den. Detta kan vara i din single.php (för enstaka inlĂ€gg), archive.php (endast för arkivsidor), etc.


<?php 

if (class_exists('MultiPostThumbnails')) : 

MultiPostThumbnails::the_post_thumbnail(get_post_type(), 'secondary-image');

endif;

 ?>

NÀr du vÀl har gjort det Àr du klar. Ditt tema Àr nu redo att visa flera utvalda bilder. SÄ hÀr sÄg det ut nÀr vi testade det:

LÀgga till flera inlÀggsminiatyrer eller utvalda bilder pÄ WordPress

Du kan upprepa denna process för att lÀgga till sÄ mÄnga bilder som behövs. Du kan ocksÄ utöka stödet till andra anpassade inlÀggstyper istÀllet för bara inlÀgg.

LĂ€gga till nya miniatyrstorlekar

Om du av nÄgon anledning behöver Àndra miniatyrstorleken för den sekundÀra utvalda bilden kan du göra det genom att skapa ytterligare bildstorlek i WordPress. Glöm inte att Äterskapa miniatyrer eller nya bildstorlekar. Efter detta kan du ringa den nya bildstorleken i din kod för flera inlÀggsminiatyrer. Om du till exempel skapade en ny bildstorlek med namnet sekundÀr-featured-miniatyrbild skulle du lÀgga till den hÀr koden i din mall:


<?php 

if (class_exists('MultiPostThumbnails')) : 

MultiPostThumbnails::the_post_thumbnail(get_post_type(), 'secondary-image', NULL,  'secondary-featured-thumbnail');

endif;

?>

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till flera utvalda bilder till dina WordPress-teman. Vilka Àr nÄgra anvÀndningsfall som du kan tÀnka dig för detta plugin? NÀr kan du se dig sjÀlv lÀgga till flera inlÀggsminiatyrer i WordPress? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.