Hur man lÀgger till Google Analytics i WordPress med Analytify

Hur man lÀgger till Google Analytics i WordPress med Analytify

UPPDATERING: PÄ grund av populÀr efterfrÄgan frÄn vÄra lÀsare förvÀrvade vi det mest populÀra Google Analytics-tillÀgget, MonsterInsights och förde det in i WPBeginner-familjen. Vi rekommenderar alla anvÀndare att anvÀnda MonsterInsights.

Har du hört talas om Google Analytics? Ja det Àr kraftfullt men extremt förvirrande för nybörjare. Vi har tidigare förklarat hur man installerar Google Analytics i WordPress och hur man anvÀnder Google Analytics, men trots dessa tutorials tycker nybörjare det ofta mycket komplicerat. Vad hÀnder om vi sa till dig att du kan göra Google Analytics riktigt enkelt genom att integrera det direkt i ditt WordPress-administrationsomrÄde? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till Google Analytics i WordPress med Analytify och börjar anvÀnda Google Analytics som ett proffs.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Analytify. Det Àr ett premium-WordPress-plugin med prissÀttningsplaner frÄn 29 $ för en enda webbplatslicens.

Vid aktivering meddelar Analytify dig att du mÄste autentisera för att kunna börja anvÀnda plugin. Genom att klicka pÄ lÀnken kommer du till insticksidan för insticksprogrammet, dÀr du ser en annan.

Autentisera Analytify med ditt Google Analytics-konto

Klicka bara pÄ den hÀr lÀnken sÄ öppnas en popup dÀr du mÄste logga in med ditt Google Analytics-konto för att ge Analytify behörighet att komma Ät dina Google Analytics-data.

Analytify behöver detta tillstÄnd för att hÀmta data frÄn din analys och visa den i din WordPress-instrumentpanel.

Ge Analytify behörighet att komma Ät dina Google Analytics-data

NÀr du har godkÀnt tillstÄndet visas en kod som du behöver för att kopiera och klistra in pÄ insticksidan för insticksprogrammet.

Efter autentisering Àr nÀsta steg att vÀlja en Google Analytics-profil. Klicka pÄ profilfliken och vÀlj profiler för inlÀgg och instrumentpanel.

Om du inte har satt in Google Analytics-spÄrningskoden pÄ din webbplats markerar du rutan bredvid. Klicka pÄ knappen för att lagra dina instÀllningar.

VÀlj en Google Analytics-profil som ska anvÀndas med Analytify

Det Àr allt, din WordPress-webbplats Àr nu redo att anvÀnda Google Analytics med Analytify.

Visa Google Analytics-rapporter pÄ WordPress med Analytify

Analytify gör Google Analytics enklare för WordPress. Klicka bara pÄ Analytify-ikonen i administratörsfÀltet för att visa dina Google Analytics-rapporter i ett lÀttförstÄeligt format.

Webbplatsöversikt pÄ Analytify-instrumentpanelen

Analytify-instrumentpanelen visar en översikt över alla dina Google Analytics-data pÄ en sida. Du kan blÀddra ner pÄ sidan för att snabbt se var dina anvÀndare kommer ifrÄn, vilka operativsystem och webblÀsare de anvÀnder, dina bÀsta sökord och det mest populÀra innehÄllet pÄ din webbplats.

BlÀddra ner för översikt över olika analysrapporter

Förutom huvudinstrumentpanelen visar Analytify ocksÄ statistik för dina enskilda inlÀgg och sidor. Redigera bara ett inlÀgg sÄ kommer du att kunna se Analytics-rapporten precis under inlÀggsredigeraren. Detta gör det vÀldigt enkelt för dig att se vilket innehÄll som gör det bra pÄ din webbplats, sÄ att du kan planera din innehÄllsstrategi dÀrefter.

Statistik för inlÀgg och sidor under inlÀggsredigeraren

Analytify visar inte bara dina analysrapporter i adminomrÄdet, det visar ocksÄ analysdata under varje inlÀgg och sida i framsidan av din webbplats.

Visa statistik pÄ framsidan av din WordPress-webbplats

Styr Ätkomst till Analytics-data pÄ WordPress

Om du driver en WordPress-webbplats med flera författare skulle du förmodligen vilja dölja dina Google Analytics-data frÄn andra anvÀndare. Som standard visar Analaytify endast Analytics-data för anvÀndare med administratörsroll. Detta innebÀr att endast anvÀndare med administratörsanvÀndarroll som standard kan se analysdata.

Om du vill ge Ätkomst till vissa anvÀndare kan du göra det genom att besöka Analysera »InstÀllningar. Klicka pÄ fliken Admin och lÀgg till en anvÀndarroll bredvid fÀltet.

Kontrollera vem som kan se Analytics-rapporter i WordPress-administrationsomrÄdet

Du kan ocksÄ Àndra instÀllningarna för frontend-statistiken genom att klicka pÄ fliken Front pÄ instÀllningssidan. LÀgg bara till en anvÀndarroll, eller aktivera statistik för alla som besöker din webbplats, eller inaktivera helt statistik pÄ front-end.

Kontrollera vem som kan se statistik pÄ din WordPress-webbplats

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att anvÀnda Google Analytics i WordPress med Analytify. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr lista över 7 bÀsta analyslösningar för WordPress-anvÀndare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.