Hur man lÀgger till Google Translate i WordPress

Google Language Translator plugin settings

Vi lever i en varierad vĂ€rld dĂ€r mĂ€nniskor talar mĂ„nga olika sprĂ„k. Enligt lingvister finns det mellan 6000 och 7000 olika sprĂ„k i vĂ€rlden. Även om mĂ„nga mĂ€nniskor kan förstĂ„ engelska Ă€r det vĂ€rt att översĂ€tta din webbplats om en stor grupp av din publik kommer frĂ„n en viss region. Ofta nĂ€r vi söker efter utvecklingshandledningar hamnar vi pĂ„ franska eller ryska bloggar. Vi anvĂ€nder helt enkelt Google Translate för att översĂ€tta webbplatsen till engelska. Det Ă€r inte alltid det bĂ€sta, men det Ă€r tillrĂ€ckligt bra för förstĂ„elseĂ€ndamĂ„l. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du lĂ€gger till Google Translate i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

LĂ€gga till Google Translate i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Google Language Translator. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »Google Language Translator för att konfigurera plugin.

Se till att kryssrutan bredvid plugin-status Àr markerad. DÀrefter mÄste du vÀlja webbplatsens standardsprÄk och de sprÄk du vill ska vara tillgÀngliga för översÀttning. NÀr du Àr klar sparar du bara dina insticksinstÀllningar.

NĂ€r du har sparat instĂ€llningarna för Google Language Translator-plugin, gĂ„ till Utseende »Widgets. Dra och slĂ€pp “Google Language Translator” -widgeten till din bloggs sidofĂ€lt.

Spara din widget och förhandsgranska Google-översÀttaren pÄ din webbplats.

Google ÖversĂ€tt tillĂ„ter inte bara dina anvĂ€ndare att lĂ€sa en översatt version av din webbplats, utan lĂ„ter dem ocksĂ„ översĂ€tta din webbplats. Dina lĂ€sare kan till och med hjĂ€lpa till att förbĂ€ttra maskinöversĂ€ttningen av vilken sida som helst genom att föreslĂ„ förbĂ€ttringar av Google-översĂ€ttningen. Om du har en bra lĂ€sarbas kan du faktiskt fĂ„ hela din webbplats översatt av volontĂ€rer.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till Google translate till din WordPress-webbplats. Google Chrome-webblÀsare lÀgger till som standard ett översÀttningsalternativ nÀr det upptÀcker ett annat sprÄk pÄ sidan, men andra webblÀsare inte. Tycker du att webbansvariga ska tillhandahÄlla översÀttningsverktyg pÄ sin webbplats eller bör de förlita sig pÄ anvÀndarna att fÄ tillgÄng till översatt version pÄ egen hand? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.