Hur man lÀgger till inloggning med Facebook pÄ WordPress

Login with Facebook button in WordPress

Har du sett webbplatser som erbjuder Connect with Facebook-alternativ för registrering? Vill du lÀgga till inloggning med Facebook-alternativet pÄ din WordPress-webbplats? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till registrering med ett klick och loggar in med Facebook pÄ WordPress.

Varför lÀgga till Facebook Connect pÄ din webbplats?

Vissa mÀnniskor hatar att fylla i registreringsformulÀr och vÀnta pÄ bekrÀftelsemeddelanden. Att lÀgga till ett Facebook-anslutningsalternativ gör det enkelt för anvÀndare att registrera sig pÄ en webbplats med hjÀlp av deras Facebook-konto.

För de anvÀndare som föredrar att anvÀnda den vanliga registreringen kan fortfarande göra det.

LÄt oss ta en titt pÄ hur du lÀgger till inloggning med Facebook pÄ din WordPress-webbplats.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Nextend Facebook Connect. Vid aktivering, gÄ till InstÀllningar »Nextend FB Connect för att konfigurera plugin.

NÀsta slut Facebook Connect-plugininstÀllningar

Du mÄste ansluta pluginet till en Facebook-app. Om du redan anvÀnder ett annat plugin för att lÀgga till Facebook-kommentarer, rekommendationsfÀlt eller Follow-knappar kan det hÀnda att du redan har skapat en Facebook-app för din webbplats. Du kan anvÀnda samma apps ID och hemliga nycklar i instÀllningarna.

Om du inte har en Facebook-app kan du alltid skapa den gratis. GÄ helt enkelt till Facebook Developers-webbplatsen och klicka pÄ Skapa ny applÀnk under My Apps-menyn.

Skapa en ny Facebook-app

En popup dyker upp och ber dig att vÀlja din appplattform. Du mÄste klicka pÄ webbplatsen för att fortsÀtta.

VĂ€lj din appplattform

DÀrefter mÄste du ange ditt appnamn, namnutrymme och en kategori för din app. Du kan anvÀnda namnet pÄ din webbplats som appnamn och namnomrÄde och klicka pÄ knappen Skapa app-ID för att fortsÀtta.

Appnamn och namnutrymme

Facebook skapar nu din app. PÄ nÀsta skÀrm, rulla nedÄt lite för att ange webbplatsens URL och klicka sedan pÄ NÀsta-knappen.

Webbadress

Det Àr allt, du har framgÄngsrikt skapat din Facebook-app. Du kan besöka din app-instrumentpanel genom att klicka pÄ Mina appar-menyn högst upp och sedan gÄ till appen du just skapade.

Se till att kopiera ditt app-ID och din apphemlighet frÄn instrumentpanelen.

Facebook app instrumentpanel

GÄ tillbaka till instÀllningssidan för Nextend Facebook Connect pÄ din WordPress-webbplats och klistra in app-ID och apphemliga nycklar. NÀr du har gjort det, granska andra alternativ pÄ skÀrmen och klicka pÄ knappen Spara Àndringar för att lagra dina insticksinstÀllningar.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till inloggning med Facebook pÄ WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide pÄ 5 sÀtt att fÄ fler Facebook-gillanden med WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.