Hur man lÀgger till Instagram som fotofilter i WordPress med Pressgram

Hur man lÀgger till Instagram som fotofilter i WordPress med Pressgram

Nyligen skrev vi om att anvÀnda WordPress-appen pÄ iOS-enheter och mÄnga anvÀndare gillade hur enkelt det var att ta bilder och publicera dem till sin WordPress-webbplats. Om du gillar att ta bilder med din iPhone och iPad, skulle du Àlska Pressgram. Det Àr en ny bilddelningsapp för iPhone som lÄter dig snabbt fÄnga en bild, lÀgga till ett filter och publicera den direkt till din WordPress-webbplats. TÀnk pÄ det som Instagram, men mycket bÀttre.

Varför ska du anvÀnda Pressgram?

Fördelarna med Pressgram Ă€r ganska mĂ„nga, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller innehĂ„llsĂ€gande och sidvisningar! TĂ€nk bara pĂ„ det en stund – alla sidvisningar och webbplatsbesök som gĂ„r till dina “andra” sociala nĂ€tverk (t.ex. Facebook, Instagram och andra) gĂ„r nu direkt till din egen WordPress-webbplats.

Vi vet att vissa anvÀndare anvÀnder Instagram frÀmst för de filter som det erbjuder, och hur enkelt det Àr att fÄ dina foton att se bra ut. Tja, nu kan du fÄ det utan att vara begrÀnsad till anvÀndarvillkoren för Instagram.

Sammantaget Àr det en klar vinst för din webbplats, ditt varumÀrke och ditt företag eftersom ju mer direkt uppmÀrksamhet du kan ta med din egen egendom desto bÀttre.

StÀlla in Pressgram

Det första du behöver göra Àr att ladda ner och installera Pressgram-applikationen pÄ din iPhone eller iPad. Du kan klicka pÄ lÀnken iTuenes butik eller gÄ direkt till App Store och installera appen som du normalt skulle installera nÄgon annan app.

DÀrefter mÄste du skapa ditt Pressgram-konto. Pressgram lÄter dig vÀlja ett antal sÀtt att registrera och logga in (facebook, twitter och e-post).

NÀr du Àr klar med registreringsalternativet fÄr du ditt nya anvÀndarnamn och lösenord skickas direkt till din e-post. Obs! Du kommer att kunna Àndra lösenordet senare i appen.

Logga in pÄ Pressgram med Facebook, Twitter eller e-post

NÀr du vÀl Àr inne i appen bör du stÀlla in din profil genom att lÀgga till en avatar, lite bioinformation och en lÀnk till din blogg.

Redigera din Pressgram-profil

Ansluta Pressgram till din WordPress-webbplats

Nu nÀr du har installerat och konfigurerat ditt Pressgram-konto, lÄt oss gÄ vidare och ansluta det till din WordPress-webbplats. Detta gör att du kan ta bilder, lÀgga till ett filter och publicera det pÄ din WordPress-webbplats direkt frÄn din telefon som du gör med Instagram.

Du mÄste gÄ till InstÀllningar »Bloggalternativ dÀr du kan vÀlja att ansluta till en egen vÀrd WordPress.org-webbplats eller en WordPress.com-blogg.

Ansluter Pressgram till WordPress

PÄ nÀsta skÀrm mÄste du ange ditt WordPress-anvÀndarnamn och lösenord för din blogg sÄ Àr du klar. Nu ser du din blogg listad som en plats att publicera dina bilder direkt till. Du kan lÀgga till sÄ mÄnga bloggar eller WordPress-webbplatser som du vill och kunna publicera dem alla samtidigt.

För att lÀgga till fler webbplatser upprepar du bara stegen ovan för varje webbplats.

FĂ„nga och publicera

Nu nÀr allt Àr instÀllt Àr du redo att börja ta foton. Börja med att ta ditt första foto och lÀgg sedan till ett filter i det. GÄ igenom redigeringsstegen och sedan kommer du till META-informationsdelen dÀr du kan lÀgga till din inlÀggstitel (t.ex. fototitel), nÄgot innehÄll som beskriver fotot, vÀlja kategorier och taggar för bÀttre sortering.

DÀrefter behöver du bara vÀlja vilka bloggar du vill publicera bilderna till och om du vill dela dem pÄ Facebook och Twitter. Det Àr allt.

Bonusmaterial och felsökning

Som med allt kan du publicera nÄgra smÄ nummer. Tack och lov har teamet pÄ Pressgram skapat anvÀndbar dokumentation som kan ge dig nÄgra tips om hur du publicerar om du fastnar.

Det finns till exempel vissa serverkonfigurationer som kan hindra dig frĂ„n att publicera sĂ„vĂ€l som vissa vĂ€rdar som kanske inte tillĂ„ter vissa kommunikationsprotokoll (XML-RPC) – om du har ett problem, gĂ„ hĂ€r för att lĂ€sa nĂ„gra av Pressgrams kunskapsbas.

Det finns ocksÄ ett WordPress-plugin som du kanske vill anvÀnda för att störa hemsidan. Det lÄter dig dölja dina Pressgram-foton frÄn din hemsida och helt enkelt lÀgga till dem i en viss kategori pÄ din webbplats.

Slutsats

Pressgram Àr en mycket snygg lösning för att lÀgga till filtrerade foton till din WordPress-webbplats snarare Àn att publicera till en tredje parts tjÀnst som Instagram. För nÀrvarande Àr den endast tillgÀnglig för iOS-enheter, men vi hör att Android-versionen ocksÄ utvecklas.

Fotofilter anpassas av mÄnga sociala tjÀnster som Facebook, Twitter, Google+ etc. Vi undrar om WordPress.com kommer att följa deras fotspÄr som det gjorde för WordPress.com-anslutning och erbjuda fotofilter frÄn den officiella WordPress-appen.

Vad tycker du om fotofilter? Skulle du anvÀnda Pressgram pÄ din webbplats? LÄt oss veta dina tankar genom att lÀmna en kommentar nedan.