Hur man lÀgger till klibbiga inlÀgg för kategorier i WordPress

Hur man lÀgger till klibbiga inlÀgg för kategorier i WordPress

Med klibbiga inlÀgg kan du lÀgga till utvalda inlÀgg pÄ WordPress och visa dem annorlunda pÄ webbplatsens hemsida. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur de kan lÀgga till klibbiga inlÀgg pÄ kategorisidor. Genom att lÀgga till klibbiga inlÀgg pÄ kategorisidor kan du visa utvalda inlÀgg frÄn just den kategorin. I den hÀr artikeln fÄr du lÀra dig hur du lÀgger till klibbiga inlÀgg för kategorier i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Category Sticky Post. Det finns ingen speciell instÀllningssida för pluginet. Skapa helt enkelt ett nytt inlÀgg eller redigera ett befintligt, sÄ kan du se en ny metafÀlt i redigeringsomrÄdet för inlÀgg.

Gör ett inlÀgg klibbigt i en kategori

VÀlj sedan helt enkelt den kategori dÀr du vill att det hÀr inlÀgget ska visas som ett klibbigt inlÀgg och spara dina Àndringar.

Om du vill stÀlla in ett annat klibbigt inlÀgg i den kategorin mÄste du avmarkera kategorin frÄn det tidigare klibbiga inlÀgget. Det krÀvs inte att en tjÀnst lÀggs in i samma kategori. Exempelvis kan ett inlÀgg i kategorin göras klibbigt i kategorin.

Varje kategori kan bara ha ett klibbigt inlÀgg vid en given tidpunkt. Varje inlÀgg kan ocksÄ bara vara klibbigt för en kategori.

Som standard lÀgger plugin till en svart kant pÄ toppen och botten av kategorin klibbigt inlÀgg för att skilja det frÄn andra inlÀgg. Du kan inaktivera det genom att markera kryssrutan. NÀr den hÀr rutan inte Àr markerad lÀgger plugin till en kategori-klibbig klass i kategorin klibbigt inlÀgg. Du kan ÄsidosÀtta detta i ditt barns teman.


.category-sticky { 
border:none;
background-color:#f5f5f5;
} 

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till klibbiga inlÀgg i dina WordPress-kategorier. För frÄgor och feedback kan du lÀmna oss en kommentar eller gÄ med pÄ Twitter.