Hur man lÀgger till MP3-ljudfiler i WordPress

MP3 and Ogg Audio Files Embed in WordPress

Det Ă€r enkelt att ladda upp ljud- och videofiler till WordPress med Media Uploader. Även om medieuppladdaren kĂ€nner igen dessa filer och visar lĂ€mpliga filtypsymboler bredvid dem har WordPress ingen mediaspelare som kan spela upp dessa filer. Du kan anvĂ€nda en tredjepartsplattform som SoundCloud för att bĂ€dda in ljud, men mĂ„let med den hĂ€r artikeln Ă€r att lĂ„ta dig ladda upp ljudfiler med standardmediauppladdaren och bĂ€dda in dem i ett inlĂ€gg eller en sida. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du lĂ€gger till MP3-ljudfiler i WordPress med oEmbed.

För det första mÄste du installera och aktivera oEmbed HTML5 audio plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till inlÀgget eller sidan dÀr du vill lÀgga till ljudfil.

Klicka pÄ knappen för att ladda upp ljudfilen frÄn din dator. Du kan ladda upp filer i mp3-, ogg- och wav-format. NÀr du har laddat upp filen, kopiera filplatsen och klistra in rÄ URL i ditt inlÀgg.

Kopiera filplats i Media Uploader

Plugin kommer att anvÀnda HTML5-ljudtagg för att automatiskt bÀdda in ljudfil frÄn din URL. NÀr du anvÀnder den hÀr metoden kommer du att mÀrka att mediaspelaren för ogg- och mp3-filer ser annorlunda ut i Firefox. För nÀrvarande stöder Firefox inte oEmbed HTML5-ljud för MP3-filer sÄ plugin faller tillbaka till en flash-spelare istÀllet för HTML5 nÀr den upptÀcker Firefox. Med blixtfallet fungerar den hÀr metoden för de flesta webblÀsare och plattformar.

Vi hoppas att du tyckte att den hĂ€r artikeln var anvĂ€ndbar. Om du anvĂ€nder nĂ„gon annan lösning för att bĂ€dda in ljudfiler pĂ„ din webbplats, vĂ€nligen dela den med oss ​​i kommentarerna nedan.