Hur man lÀgger till NoCAPTCHA för att blockera skrÀppost i WordPress

Hur man lÀgger till NoCAPTCHA för att blockera skrÀppost i WordPress

Tycker du att CAPTCHA Àr svÄr att anvÀnda och irriterande? Vad hÀnder om vi berÀttade att det finns en ny metod som Àr lika effektiv för att förhindra skrÀppost, men betydligt mindre irriterande. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till NoCAPTCHA för att blockera skrÀppost i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Vad Àr NoCAPTCHA reCAPTCHA?

För att ta itu med den stÀndigt ökande mÀngden automatiserad skrÀppost pÄ nÀtet utvecklade ett team av experter en teknik som heter CAPTCHA (Helt automatiserat offentligt Turing-test för att berÀtta för datorer och mÀnniskor frÄn varandra). Det visade helt enkelt anvÀndarna en bild som innehöll en del text och anvÀndarna ombads att korrekt skriva in texten för att bevisa att de Àr mÀnskliga.

Klassisk reCAPTCHA-verifiering

Sedan dess gjordes betydande utveckling inom teknik för artificiell intelligens. Idag finns datorprogram som enkelt kan lösa en CAPTCHA med 99,8% noggrannhet. Detta gjorde den vanliga CAPTCHA mycket mindre effektiv.

Google tillkÀnnagav nyligen ett nytt API för deras reCAPTCHA-teknik. De kallar det NoCAPTCHA reCAPTCHA. IstÀllet för att visa anvÀndarnas text ber den hÀr nya tekniken bara anvÀndarna att klicka pÄ en ruta för att bevisa att de Àr mÀnskliga. Om NoCAPTCHA-intelligensmotorn kÀnner att en anvÀndare kan vara en spam-bot kommer den att visa dem ytterligare utmaningar.

Hur anvÀnder jag NoCAPTCHA reCAPTCHA i WordPress?

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet No CAPTCHA reCAPTCHA. Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ i ditt WordPress-administratörsomrÄde.

Klicka pÄ administratörsmenyn för NoCAPTCHA reCAPTCHA, sÄ kommer du till insticksidan för insticksprogrammet.

NoCAPTCHA instÀllningar för reCAPTCHA-plugin

För att kunna anvÀnda NoCAPTCHA reCAPTCHA behöver du deras API-nycklar. Det Àr enkelt och gratis att skaffa ditt API.

Besök reCAPTCHA API-webbplatsen för att skapa en API-nyckel för din webbplats. Du kommer att bli ombedd att logga in med ditt Google-konto. NÀr du Àr inloggad kommer du att bli ombedd att ange följande information:

Registrerar för reCAPTCHA API-nyckel

Ange bara namnet pÄ din webbplats i etikettfÀltet och lÀgg till webbplatsens domÀnnamn. Markera sedan rutan för att fÄ varningar för den hÀr webbplatsen och klicka pÄ knappen Registrera.

Kopieringsplats och hemliga nycklar

Du kommer att se Site och Secret-tangenterna pÄ nÀsta skÀrm. Du behöver bara kopiera och klistra in dem pÄ insticksidan för insticksprogram.

NÀsta alternativ pÄ instÀllningssidan Àr att vÀlja var du vill visa NoCAPTCHA reCAPTCHA pÄ din webbplats. Det kan visa NoCAPTCHA-verifiering pÄ kommentarsformulÀr, inloggnings- och registreringssidor.

Med plugin-programmet kan du ocksÄ vÀlja fÀrgschema, sprÄk och felmeddelande. StandardinstÀllningarna fungerar pÄ de flesta webbplatser, men du kan Àndra dem om du vill.

NÀr du Àr klar sparar du dina instÀllningar. Det Àr allt, du kan nu besöka din webbplats för att se den nya NoCAPTCHA reCAPTCHA i aktion.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till NoCAPTCHA för att blockera skrÀppost pÄ din WordPress-webbplats. Du kanske ocksÄ vill kolla in dessa viktiga tips och verktyg för att bekÀmpa skrÀppost i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.